frustruje ma stagnacia mojej vahy upravila som jedalnicek - pred par rokmi som z toho bola schopna schudnut po par dnoch a teraz uz niekolko mesiacov sa drzim a houby
zameriavam sa na aerobne aktivity a ajtak nic
aj napriek tomu ze v cm sa mi zda ze pomalinky ubuda ta vaha ma frustruje
ako nastartovat viac metabolizmus? nechcem zacat viac jest ale chcem aby sa rozhybal
moja vaha:(
ronyx: Ja sa už dlhé roky nemusím napchávať, telo si zvyklo a hmotnosť sa mi ustálila, cez obdobia, kedy takmer nič nejem váha neklesne pod 90.
Momentálne jedávam 7-krát denne, menšie porcie, žiadne sladkosti ani mastné jedlá, pijem len vodu.
Vtedy som naozaj jedol špeciálne mastné a sladké - teda vysokokalorické a neobmedzene každé 3 hodiny a tesne pred spaním.
Teda veľmi veľa pečiva, tučné syry, maslo, mastné salámy, paštéty, k tomu kopec sladkostí, kalorické nápoje typu kofola, no a po čase moje telo zistilo, že to už všetko spáliť nedokáže a začalo pomaly naberať.
Keď si pozriem dobovú fotku, ako som mal 70 kg a súčasnú 90 (až 100 podľa obdobia), je tam úplne iný človek.
Takže zmeniť rýchlosť metabolizmus sa dá, len treba mať plnú peňaženku na všetky tie kvantá jedál a hlavne silný žalúdok, naozaj mi bývalo po tých jedlách ťažko, ale čo sa dá robiť, inak to nešlo.
ronyx: Metabolizmus tzv "kyselina".
nech zješ, čo zješ, všetko spáliš a nepriberieš ani za svet.
Poznám to, veľmi dobre.
Bol to totiž aj môj prípad.
Za dva roky prejedania sa doslova tak, ako sa kŕmia husy som pribral 20 kg (zo 70 na 90).
Celkovo som dosiahol 100, ale to už potrebovalo viac námahy.
Ak popri tom začneš posiľňovať, nemusí to ísť nutne všetko do tuku, ale hlavne do svalov.
Čo odoručiť? Jednoducho sa pchať a pchať, aj môj kolega mal 58kg pri výške 182cm a po odporučení mojej "metódy" pribral za 2 roky na 71kg.
Jesť vysokokalorické mastné jedlá a jedlá obsahujúce rýchle cukry, veľa ovocia, každé 3 hodiny a hlavne tesne pred spaním a ihneď po prebudení.
Síce nie práve zdravé, ale účinné.
leila ja som na tom skoro presne ako ty s mierami:) a tiez sa chystam a aj robim nieco pre to uz, napr po piatej nejem vobec:) a poobede s mierom uz:)
Mňa tiež štve moja váha, meriam 172cm a vážim 66kg.Ale pomaly upravujem jedálniček,cvičím min. 3 krát do týždňa a vidím a cítim ako mi telo spevnelo a myslím že aj nejaký ten centimeter zmizol tak proste váhu ignorujem.nech vážim aj 90 ak budem vyzerať že vážim 60 :)) Váhu nemáš napísanú na čele tak sa sústreď na pocit a vzhľad a jednoducho sa neváž.neboj pôjde to :)
Nie, tak to nefunguje, Tvoje telo si zvyklo na nízkokalorický príjem a snaží sa čo najviac spomaliť metabolizmus, takže ďalšie znižovanie príjmu už nepovedie k ničomu - hovorí sa tomu stagnácia.
Neustála zmena príjmu sacharidov pomôže, samozrejme, ak si žena, 500 gramov sacharidov bude priveľa, môžeš skúsiť 100, 150, 200, 250 a 300, stále opakovať. Bielkoviny a tuky nechaj ako sú.
ale tym ze budem pribudat na sacharidoch tak rychlo priberiem a to nechcem:(
Skús tzv sacharidové vlny, začneš v prvý deň s príjmom 100g sacharidov, druhý deň 200, 300, 400, 500 a potom od znova. Takto nedovolíš telu prispôsobovať sa, nakoľko bude mať každý deň iný príjem a bude nútené zrýchľovať metabolizmus.
Inak pri chudnutí a športovaní sa spaľuje ľahký tuk a mierne sa rozrastá ťažké svalstvo, takže tie centimetre sú dôležitejšie ako váha.