Ahpjte ľudkovia, prosím má niekto tiež stresy so svojich svokrovcov? Tí moji sú naozaj hnusní. Neustále ma psychicky týrajú. Všetko to začalo tým, že sa môj manžel od nich odsťahoval z východu na západ. Nevedia mu to odpustiť. Navonok sa tvária, že ma amjú radi, ale skutočnosť je úplne iná. Som z nich už mimo, všetko čo robím je zlé.Snažím sa hlavne kvôly manželovi s nimi vychádzať a ešte ani raz som im nepovedala svoju mienku, keď ma urážajú. Poznáte aj vy taký pocit?
pomoc svokra
:( svokra,svokra,svokra.. niesom vydata,ale s priatelom (sme spolu skoro 5rokov) sa brat nechceme, nemozme mat spolu deti, preto chceme prezit zivot ako druh-druzka. Doteraz som byvala sama, sama sa zivila, on byval s rodicmi.(aj ked,skor oni u nho..byt mu uz raz totiz dali a odstahovali sa do domu..po navrate druheho syna zo zahranicia dali dom jemu a oni sa vratili do bytu,"akoby nic"..pritom prave vtom case sme uvazovali s priatelom o spoluziti)Nase spoluzitie sa koli udalostiam v zatvorke odlozilo a ja som zila sama. Aj teraz este,ale financna zataz je coraz vacsia a zo zdr. dovodov mam pracu len na ciast. uvazok. Priatel po dohode so mnou "rozhodol" pridem byvat k nim, aj ked teda budeme byvat so svokrovcami. Zazila som vselico,aj ked som este tak mladucka,a ze nebudeme byvat sami,by mi nevadilo.No svokra ma vobec nema rada.Asi vzorovy priklad..predomnou sa usmieva, za mnou o mne hovori len vo vycitkach, co nerobim..co neviem..co som urobila.. vsetko je zle. Priatel ju napomenie, ze to,ci ono nieje pravda,alebo jej da najavo, ze nech prestane.Ale nic sa nemeni.On je teraz v nemocnici a chodime ho navstevovat (nezavisle na sebe)obe. V ten isty den,ked som rano bola po nejake jeho veci, sa na mna usmievala..a ten isty den poobede u nho na izbe, ked som tam nebola ma osocila(pretoze zistila,ze som mu dobila kredit z jeho karty),ze DISPONUJEM jeho peniazmi..ze ona pritom nevie nic..ani heslo,ani sumu. Na to, ze aj on vie moj PIN,vraj ja "tam nic nemam".Co tiez nieje pravda.S priatelom si plne doverujeme,roky nam to potvrdili,ze plne mozme, a ani jeden z nas nema "dlh" voci druhemu ani korunu, v akomkolvek smere. Zijem a staram sa o svoju domacnost(prenajatu) uz cez dva roky,no podla nej som stale neschopna,nic neviem,leniva,neporiadna.. Ona o mojom pristahovani vie,vraj "bude tazke si na nu zvyknut" a este ze ci si je mnou isty..evidentne totiz ona nie.Asi nad nim potrebuje mat kontrolu..radsej ked pridem byvat k nim..no bojim sa. Odisla som od rodica,ktory ma tyral fyzicky aj psychicky a mam strach ze mi zas bude niekto kazdy den ublizovat. A "neposielajte" nas byvat do prenajmu, pretoze on byt ma..a financne by sme to asi neutiahli.
Ak vas napada nieco..alebo niekto,kto vie poradit, dakujem.
:( svokra,svokra,svokra.. niesom vydata,ale s priatelom (sme spolu skoro 5rokov) sa brat nechceme, nemozme mat spolu deti, preto chceme prezit zivot ako druh-druzka. Doteraz som byvala sama, sama sa zivila, on byval s rodicmi.(aj ked,skor oni u nho..byt mu uz raz totiz dali a odstahovali sa do domu..po navrate druheho syna zo zahranicia dali dom jemu a oni sa vratili do bytu,"akoby nic"..pritom prave vtom case sme uvazovali s priatelom o spoluziti)Nase spoluzitie sa koli udalostiam v zatvorke odlozilo a ja som zila sama. Aj teraz este,ale financna zataz je coraz vacsia a zo zdr. dovodov mam pracu len na ciast. uvazok. Priatel po dohode so mnou "rozhodol" pridem byvat k nim, aj ked teda budeme byvat so svokrovcami. Zazila som vselico,aj ked som este tak mladucka,a ze nebudeme byvat sami,by mi nevadilo.No svokra ma vobec nema rada.Asi vzorovy priklad..predomnou sa usmieva, za mnou o mne hovori len vo vycitkach, co nerobim..co neviem..co som urobila.. vsetko je zle. Priatel ju napomenie, ze to,ci ono nieje pravda,alebo jej da najavo, ze nech prestane.Ale nic sa nemeni.On je teraz v nemocnici a chodime ho navstevovat (nezavisle na sebe)obe. V ten isty den,ked som rano bola po nejake jeho veci, sa na mna usmievala..a ten isty den poobede u nho na izbe, ked som tam nebola ma osocila(pretoze zistila,ze som mu dobila kredit z jeho karty),ze DISPONUJEM jeho peniazmi..ze ona pritom nevie nic..ani heslo,ani sumu. Na to, ze aj on vie moj PIN,vraj ja "tam nic nemam".Co tiez nieje pravda.S priatelom si plne doverujeme,roky nam to potvrdili,ze plne mozme, a ani jeden z nas nema "dlh" voci druhemu ani korunu, v akomkolvek smere. Zijem a staram sa o svoju domacnost(prenajatu) uz cez dva roky,no podla nej som stale neschopna,nic neviem,leniva,neporiadna.. Ona o mojom pristahovani vie,vraj "bude tazke si na nu zvyknut" a este ze ci si je mnou isty..evidentne totiz ona nie.Asi nad nim potrebuje mat kontrolu..radsej ked pridem byvat k nim..no bojim sa. Odisla som od rodica,ktory ma tyral fyzicky aj psychicky a mam strach ze mi zas bude niekto kazdy den ublizovat. A "neposielajte" nas byvat do prenajmu, pretoze on byt ma..a financne by sme to asi neutiahli.
Ak vas napada nieco..alebo niekto,kto vie poradit, dakujem.
Ahojte, ja mam priatela, s ktorym som uz 2roky. Mame pekny vztah. Jeho mama je `zlata` ale strasne sa snaziii az tak moc ze mi to vadi. Je premudrela , ukecana a do vsetkeho ma co povedat. Zatial mi nieje svokra ,ale uprimne povedane niekedy `teda casto` ma napadne ze raz bude a ``neviem ako to budem zvlaaadat` lebo uz teraz viem ze nam bude `nazerat` do zivota...a ked budu deti ako ma bude poucat co mam a co nema s dietatom robit...bla bla bla... no tessiiim sa nato, potom budem pokracovat tu v tejto teme o par rokov ako vy...
no mna zatial videla frajerkina svokra asi dvakrat a jedine co na mna povedala bolo to ze si myslela ze jej dcera ma lepsi vkus...
Ale napriek tomu sa jej zdaju normalny punkaci co piju jak bezodna studna a fajcia jak kominy na slovnafte.
Po tomto jej nazore som mal chut jej povedat ze ja tiez nechapem jej manzela aky ma vkus.
Ale to vyzera tak ze ak budeme byvat tak asi u nich ale v pristavbe nad garazou s vlastnym vchodom a tak... Ale jej otec ma ma rad povedal ze som normalny chalan. :D
ja mam s mojou zatial buducou svokrou dobre vztahy..respektujeme sa..ale za nevestu do ich rodicovskeho domu by som nikdy nesla..tym by sa vsetko len pokazilo..ona ma taky vkus,ja iny a uz by bol ohen na streche a kedze pokial zijes pod mojim domom..bla bla bla..tak by som urcite musela ustupit a to by som donekonecna teda nezvladla..a je dobre,ked su mladi sami..aby vychytali muchy medzi sebou a potom budu rodicom vzacni,ked budu sem tam chodit na navstevy..a ty MEGAN mozes byt stastna,ze ste od nich tak daleko..kasli na to a bud s nimi iba v kontakte..je vam dobre a to je hlavne..to este nevies,co by bolo,keby si byvala u nich..hroza..si myslim..
kazda rodinná bunka ma byt sama a samostatná mozte zit v jednom meste aj na jednej ulici.Ale dve rozne povahy a dve gazdiné pod jednou strechou a ked este pre nieco nevesta nevyhovuje prec od seba lebo je to zrele na skoncenie manzelstva vyostrenie vztahov a slabi jedinci skoncia v rukach psychiatra
najlesie by bolo keby si povedala manželovi aby ste sa odstahovali od svorky bud k tvojej mame alebo do podnájmu, radšej by som žila štastne aj ked chudobne ako byť bohatý a byť zrela na psychiatriu, myslim že aj manželovi by malo isť o to aby vaše manželstvo fungovalo
Mirka, určite Ty nie si tá, čo robí v rodine peklo. Svokra je tá, čo sa snaží riadiť Váš život a s podporou Tvojho manžela sa jej to darí.dáva Vám najavo, že dom je jej /ale platby sú Vaše/ a Vy ste u nej iba z jej milosti. Myslím, že chyba je v Tvojom manželovi. Pokiaľ bude držať s mamou, nič sa nezmení. Ty môžeš mužovi povedať, že buď svokra, alebo Ty...no je otázka ako by sa rozhodol...ale na druhej strane ..je to dobrý manžel, keďs uprednosťuje mamu pred Tebou?
mirka11...tak úprimnú sustrasť k takejto svokre, ale nestrácaj hlavu, nie si sama v takejto situácii, aj sa som v podobnej, hoci len nedávno. Rozdiel medzi nami je asi len v tom, že na rozdiel od tvojho..môj muž sa zastáva mňa a našej dcérky a vie sa na nu vyvršiť, ked vidí že robí rozdiely a pácha neprávosti, môj problém je skôr v tom, že ona stršne žiarli na mna lebo som mladšia a teda si myslí že paktujem s jej mužom...chudera, rada by som jej pomohla,ale nemôžem sa postaviť medzi nich.Vysvetli manželovi, že ak to naozaj myslí vážne, že sa bude nadalej zastávať svojej matky, tak ty tam už nemáš čo robiť a...uvidíš ako zareaguje, lebo ak máš nadalej bávať v takomto dome, kde nemáš ani svoje vlastné súkromie...tak to už nie je naozaj normálne
ahoj megan
no u mna je to naopak.moj priatel sa prestahoval zo zapadu na vychod a to len koly mne.s mojim priatelom byvame spolu skoro 3 roky,ale,,svokru,,som este na zivo nestretla.a myslim si,ze je to takto dobre.i ked kazdy druhy tyzden zavola priatelovi,rozpravaju sa o normalnych veciach,ale stale ma da pozdravit,a stale sa pyta ako sa mam,ako sa nam vodi a tak..[moj priatel je 5 rokov rozvedeny]a jeho ex,sem tam chodi k jeho mame,ale to len ak donesie syna k babke...ale moja ,,svokra,,ju nema velmi v laske,ale vychadzaju normalne.moj priatel mi raz povedal,ze jeho mama sa mu nikdy nestarala do vztahov,aj ked sa niekedy stazoval tak mu len povedala,ty si si vybral,je to tvoj zivot.a co povedala na mna,ked sa dozvedela ze som o 9 rokov mladsia od mojho priatela?no jednoducho-ked si s nou stastny,tak som aj ja....
takze mne to vyhovuje takto,ako to je...