Ahpjte ľudkovia, prosím má niekto tiež stresy so svojich svokrovcov? Tí moji sú naozaj hnusní. Neustále ma psychicky týrajú. Všetko to začalo tým, že sa môj manžel od nich odsťahoval z východu na západ. Nevedia mu to odpustiť. Navonok sa tvária, že ma amjú radi, ale skutočnosť je úplne iná. Som z nich už mimo, všetko čo robím je zlé.Snažím sa hlavne kvôly manželovi s nimi vychádzať a ešte ani raz som im nepovedala svoju mienku, keď ma urážajú. Poznáte aj vy taký pocit?
pomoc svokra
Ahojte,byvame so svokrou uz 8 rokou v 4 izbovom dome.Svokor na Nas prepisal dom pred 4 roma rokmi.Svokor minuly rok zomrel.Platim cele inkaso a svokra nam po svatbe dala jednu izbu,v ktorej sme traja (ja,manzel a moj syn)uz 8 rokov,v ktorej ma este aj svokra nejake veci.Ked som sa jej snazila vysvetlit,ze nas 8 rocny syn uz potrebuje mat svoju vlastnu izbu,obratila to tak,ze ja ju z jej domu chcem vyhnat.Ked ide o platenie dom je nas,ale ked potrebujem viac priestoru dom je jej.Povedala,ze ja jej v jej dome rozkazovat nebudem.Stale sa rozplace a robi sa pred mojim manzelom chudera.A ja ostanem stale ta zla.problem je v tom,ze moj manzel stoji na jej strane.Povedal,ze ona tam bola pred nami a kde si ma dat ona svoje veci.Do vsetkeho sa nam stara.Chodi nam bez klopania do izby.Nahovara na mna manzelovi vselijake veci ,ked nie som doma.berie si oblecenie a vsetky veci,ktore su na mojho syna uz male a odklada to do svojich skrin.Raz sa pokazila pracka ,lebo zabudla vybrat z vreciek drobne.zastavilo sa cerpadlo a pracka sa vypinala.Moj otec to prisiel opravit a ked jej povedal,ze sa zastavilo cerpadlo koli drobniakom, ktore sa tam zasekli povedala,ze to nie je pravda,ze ja som tu pracku nastavila tak aby na nej nemohla prat.A moj manzel ju stale brani,ze ona nam chce len dobre.Nikdy sa nezastane mna.Ma niekto taky isty problem.Poradte mi.neviem ako dalej.Je problem vo mne alebo v nej.Som z toho zufala
.
Kika ja by som sa jej ospravedlnila.Zároven by som aj od nej očakávala ale ospravedlnenie.A samozrejme aj vysvetlenie,čo jej dalo právo chodit do cudzích vecí a riešit vaše vztahové veci.Navrhla by som jej dospelácke a nie smirovacke prostredie a ak potrebuje niečo vediet ,že kludne sa môže opýtat.To či odpovieš je na tvojom zvážení k danej situácii.A ešte by som jej povedala,že matka u mna sa rovná dôstojné a láskavé správanie.
mne sa moja svokra hrabe v mojej izbe,nasla mi tam liek noretisteron,ktory som uzivala ked som mala horm.krvacanie.moja svokra isla na internet a tam vycitala ze tento liek je aj na zastavenie menstruacie,co aj je,to jej nikto neberie,ALE-bezala za mojim partnerom do prace a vravi mu ONA SI ZASTAVUJE KRAMY SYNACIK,TO VIES?TATO OSOBA MA TAK VYTOCILA ZE SOM JEJ ZAVOLALA A V NAVALE ZURIVOSTI SOM JEJ POVEDALA ZE JE BOSORKA.VIEM ZE TO SOM POVEDAT NEMALA,ZIADALA SVOJHO SYNA ABY SOM SA JEJ OSPRAVEDLNILA,ALE JA TO NEDOKAZEM...JA NECHCEM BYT ZLA ANI KONFLIKTNA,ALE NEDOKAZEM TO
Nekomentujem, iba......100 bodov!!!!!!!
vidim ze tema SVOKRA nejako utichla tak tu je vtip o nas svokrach:
Viete ako sa povie svokra po polsky?
Baba prebytocna!
Viete preco sa svokra pochovava dolu hlavou?
Aby ak sa nahodou preberie,kopala smerom nadol.
Pride muz na spoved a vravi fararovi:
Pan farar zmlatil som svokru:
Dobre ,dobre, synak, najprv spomen hriechy, dobre skutky az potom.
Anka, myslím, že dobrý vzťah svokra - nevesta je o rešpektovaní , tolerancii a úcte. Svokra musí pochopiť, že jej dieťa sa osamostatnilo a mama je už druhá v poradí. Môže poradiť, pomôcť, ale nie rozkazovať. Ak to rešpektuje a nemieša sa deťom do života - je dobrá svokra. Nevesta by si mala uvedomiť, že svokra je žena, ktorá porodila, vychovala jej manžela a že je to starší človek, takže si zaslúži úctu aj preto. Podľa mňa by to malo byť tak...ale pravda je, že svokry radi a často zasahujú mladému páru do života, nevesty sa snažia tomu brániť..a už je oheň na streche.
Je zvláštne, že sa do tejto debaty zapojili "nevesty" a iba Anka902 ako svokra. Ak ste aj svokry, skúste vyjadriť svoj názor na nevesty..aké sú z vášho pohľadu.
Anička, keď sa vydám, dúfam, že moja svokra bude taká ako Ty!