a f t y

[zruseny12]

sak prave,je to uz na stalo a tiez som pocula,ze kozie mlieko je velmi dobre,mne jedna starka odporucala na kosti,lebo mam mierne odvapnene,ale skade ho zozeniem?sak kazdy ma svoje prehresky to je normalne,mne tiez nejake veci skodia,ale ked na nich mam chut tak si ich dam,ale viem, ze mi bude nanic...

marisssa

ked ju uz raz mas, nevyliecis sa vobec, len to mozes zmiernit prave tou dietou a prist moze kedykolvek, hlavne pocas hormonalnych zmien-ako ja, ked som mala(raz) 15 :-).ale vo velkom mnozstve som pila kozie mlieko(chovali sme kozu:-) ) a ze je velmi zdrave.doma si myslia, ze prave z toho som sa vyliecila.ktovie.ked som mala takych 17r,bolo mi ukradnute,ci dietu drzim,ci nie.ale doplatila som na to roznymi chorobami.tak som sa zaprela a snazim sa 100% dodrziavat dietu,aj ked je to dost tazke,byvam v malej dedine a tu nic nedostat,vacsinou mi sestra posiela z DE,tam maju taky vyber!hlavne neviem,co s vyrobkami typu-moze obsahovat stopy psenice..hmm

[zruseny12]

ty si mladucka...ja mam 40-dcat rokov a ani sama neviem presne kedy to spustilo...ja som o tom citala,a da sa vyliecit ked clovek dodrzuje prisne tu dietu z lepkom...tak asi rodicia na to dbali fakt...a poctivo si dodrziavala dietu...ale asi v puberte si sa zmenila,tam sa telo meni atd.tak mozno toto tam zasa zacalo haprovat...sak ja tiez si uz musim davat pozor,na stress,teraz zasa uz clovek ma 40-dcat tak aj tie nase zenske veci ,co mame rokmi...uz to nemozem len tak zanedbat...keby bolo aspon tak ako teraz...a ty sa mas teraz ako,mas sa ok,alebo drzis stale tu dietu...?

marisssa

o tri mes budem mat 22r a celiakiu mam da sa povedat, odmalicka..najprv mi ju diagnostikoavali, ked som mala 9mes.-11r,potom nic a zrazu sa vratila, ked som mala 15r.zaujimave, aj doktori sa cudovali,ze s tym sa este nestretli.
ja to tak beriem, ze mi P.Boh doprial ochutnat vsetko z muky a potom naspat:-))

[zruseny12]

ja zasa sa bojim toho aby mi nepotrhali tym vysetrenim creva...lebo mi to uz do tych 17cm islo dost zle-tazko....tak ja som radsej to nepodstupila,ale zacala som sa o to zaujimat a ako keby som to mala...tak na pol...ja zasa sa nebojim vysledkou ked idem na nejake vysetrenie,nestresujem sa...a som rada ked lekari hovoria na rovinu,lebo aspon clovek moze nieco zachranit...a ma to ukludni...ked viem co mi je...no kazdy sme iny...inak ty to uz mas kolko rokov>a kolko mas rokov?

marisssa

to urcite!komu stres nevadi?:-)
no ja som taky typ cloveka, co sa neobava,ked ide na nejake vysetrenie ci operaciu, asi nie som normalna:-)da sa povedat, ze sa na to doslova tesim.heh. no nemohla som den predtym vobec nic jest, len pit cistu vodu.jedine,co mi na tom vadilo, ked mi umrtvili hrdlo,skoro som sa zadusila vlastnymi slinami.ale nebola som na tom len raz,tak som si zvykla na vsetko okolo toho..

[zruseny12]

nebolo,ale ani cez hrdlo nie je nic moc,ze?a to este predtym nemozes nejak 3dni alebo nejak tak nic jest...neviem je tam nejaka priprava..a to by som uz vobec nebola zvladla,lebo ja nejem len pol dna a je mi zle...a co tak 3dni...len sa pije nejaka voda,sak aj ty si to musela absolvovat....po vysetreni sa ma gastroent.pytala ci nemam aj hlieny v stolici...ale to som si nevsimla,lebo si neskumam stolicu...a krv clovek neprehliadne...ale uz sa mam chvala bohu lepsie,travenie ok,ale musim davat pozor a stress mi vadi...sak to dobre vies,co ti budem pisat...

marisssa

mariaa- mne take vysetrenie nikdy nerobili a hadam som o nic neprisla:-) asi to nebolo zrovna prijemne,co?
mne robili klasicky cez hrdlo.to sa este dalo,aspon som si na to uz zvykla:-)

[zruseny12]

marisssa prepac,napisala som prispevok a nejak mi zacal blbnut PC...tak som sla nieco robit...vysetrovali mi to cez konecnik...mala som velke problemi v kuse som krvacala tyzden,vela krvi som mala tak som sa objednala na gastroent.vtedy sa to este dalo...teraz uz je iny postup...