kto mate celiakiu?dodrziavate uplne dietu?a co s vyrobkami typu-moze obsahovat stopy psenice, alebo lepku, alebo psenicnej bielkoviny?uplne sa mi vyhybate?
celiakia
ahojte.necakala som, ze bude na tuto temu tolko dotazov..ja som tiez netusila, ako to je s tymi stopami psenice v potravinach..
mavam casto cca 4x do tyzdna vacsinou poobede-vecer krcovite bolesti brucha.uz to trva viac rokov,ale ta bolest nebola az taka silna.Mam pri tom nafuknute brucho a pokial si nelahnem a neuvolnim ,preslo by to silnych krcov.No v poslednej dobe sa to stupnuje a bolesti su silnejsie.teraz ma uz od nedele nonstop boli brucho-chir.vys.negat,gynda-negat,tak asi pojdem na gastro.Su toto priznaky celiakie?
aj amarantové múky neobsahujú lepok
Ovos tiež obsahuje lepok.
ovos je tiez lepok?
vlocky sa mozu jest pri celiakii?
Obilniny,ktoré neobsahujú lepok : ryža natural, pšeno, kukurica, pohanka. Pri celiakii črevo takmer nemá klky, je to ťažká porucha,tak treba dávať pozor i na stopy lepku.
Pri celiakii sa vcelku darí zlepšovať stav pomocou probiotík. Tu je o probiotikách dosť info: www.probiofix.sk
Co tak enzymi, ktore vam pomozu spracovat tu nestravitelmu bielkovinu v lepke?
Hej to je pravda.Ved preto sa ma drzat dieta,pretoze take bezne vyrobky z muky tvoje telo nevie spracovat a preto nastavaju problemy.Preto treba tu dietu vazne drzat,lebo aj celiakia je choroba a s chorobou nie su zarty.
lenze to nie je take jednoduche, symptomy sa zvyknu prejavit aj o 4dni a to uz ja neviem, na ktoru potravinu to je..ale jedno viem,ked som obcas zhresila a dala si nieco s mukou, trpela som velmi,taka bolest brucha!az slzy som v ociach mala a vtedy, ze nikdy viac..a snazim sa dodrziavat prisnu dietu,lebo zevraj hrozia rozne tazkosti a problemy..