celiakia

RNG

Ako kazdy celiac vie, ulepene creva lepkou su pre nedostatok enzymov, ktore by tu lepku rozbili , je to predsa bielkovina a da sa rozstiepit na jednotlive aminokyseliny, ktore aj celiak vie pouzit v tele.
Co tak doplnit si potrebne proteolyticke(bielkovinne) enzymi miesto prisnych diet?

lolololo

kenny5@centrum.sk
Kto by bol taky dobry a napisal, co mozem a nemozem jest pri celiakii trosku podrobnejsie, taku prisnejsiu dietu... ktore ecka nemozem a tak?
Napr. mozem jest jogurt,proteiny,mlieko...?
Bol by som mu velmi povdacny:)

marisssa

to akoze ake papiere chce vidiet?ved ked tam ides prvy krat a mas listok od obvodneho lek., nemal by byt s tym problem.

mova30

dnes som sa chcela obj.na gastro,ale vymudrovana sestricka chce vidiet papiere-aj tak tam nic nevycita,lebo som este na gastre nebola .Mam len doporucenie od obv .lekarky

marisssa

mova30- vacsinou to byva priznak celiakie-nafuknute brucho,ale aj nemusi, moze to byt ina traviaca choroba.bola si uz u lekarky na nejake vysetrenia?

mova30

marisssa,vsade popisuju hnacky a ubytok na vahe,stolicu mam v norme-skor ojedinele zapchy a vazim 56kg-keby som nemavala nafucane brucho,tak som veeelmi spokojna