Ahojte. CHcela by som sa vás opýtať čo mi môže byť. Mám dve deti, postavu xxl a v poslednom čase v noci, no hlavne nadránom ma chytajú prekliato drsné krče do lýtok. Ako si mám pomôcť??? Keď to príde, tak sa kotĺam po posteli od bolesti, lebo to chcem rýchlo narovnať i keď bolí a potom je dobre. Strašne ma to otravuje. Ďakujem
Nocne krce v lytkach
ahoj,ja som mala kedysi tiez taky problem s krcmi.Najlepsie by si urobila ak si este nebola, keby si sla na lekarske vysetrenie lebo to mozu byt vnutorne krcove zily.
dakujem ja sa ozvem....pekny vecer...
volakedy som to mala aj ja a doktorka mi poradila aby som brala magnezium ale musiš to brať dlhodobo
ja mam s krcmi tiez velke problemy. kedysi som ich mavala iba v noci a v lytkach. ale v poslednej dobe ich mavam aj cez den a na troch miestach na raz. natiahnem si to, prejde a o ochvilocku znova krc. je to hrozne. beriem spominane doplnky, masaze nepomohli. nohy si poriadne ani pretiahnut nemozem lebo hned dostanem krc. je to niekedy dost zufale.
RNG,prave ja som prisla na to,ze ja potrebujem len taku jemnu masaz...a bola by dobra na cele telo...ja aj cvicim aj na nohy aj na posilnenie lytok..ale aj tak by som raz za cas potrebovala masirovanie...lebo citim ich stuhnute...a stale take napnute...
Lymfaticka masaz je jemne zhrnanie lymfy, ktora sa nachadza tesne pod povrchom koze, jemnymi pomalymi pohybmi smerom ku lymfatickym uzlinam.
Tlak nesmie prekrocit 100 gramov, lebo vyssi tlak poskodi ultrajemne lymfaticke cesty, ktore sa potom musia regenerovat den-dva a medzitym sa lymfa hromadi a telo zamoruje.
Je to velmi rozdielne od masaze svalov na krvnu cirkulaciu alebo hlbkove masaze na stimulovanie regeneracie tkaniv.
Masaz zacina na sirku dlane od lymfatickeho bodu a jemnymi kruhovymi pohybmi zhrnie lymfu do lymfatickeho zvodu(uzliny), pockas par sekund s jemnym pritlakom na uzline(zvode) co umozni drenaz=odtok), potom zacnes o sirku dlane dalej a opakujes az po dalsi lymfaticky bod. Tam zacnes zase na sirku dlane nad nim atd.
Inac na prudenie lymfy je dobre pit plno vody a robit thai chi alebo aspon chodit na pravidelne precgadzky s trochu rozcvickou.
gabrielik,ja nechodim darovat krv,prave ja chodim na zivu kapku krvi podla ktorej mi zistili ake vit.a miner.mi chybaju...nepocula si o tom?DR.Pavlov mi to robi na Gastro.ale je to az poobede..je to alternativa..jasne robia sa mi a su bolave...aj teraz jednu mam na ruke,ale bez udretia,len tak...bola som koli tomu aj na hemat.tak nic mi nenasli,ale ja mam aj hemoroidy 2st.a to ze su vraj oslabene cievy,ze vraj to bude s toho a malo vapnika mam...tiez som citala,ze ked chyba vapnik tak je mensia zrazanlivost krvi,je to jedno z druhym...aj tie krce mam asi z nedostatku vapnika.Mam tetaniu/z nedodstatku vapnika...a na aky mail mam pisat...lebo ja sa chystam do KE,ale chcela by som to tak urobit,ze najprv by som sa objednala na kapku a potom podla toho by som dala vediet tebe,aby som sla v jeden den...dam vediet do predu...ak to bude mozne...
mariaa, tak ma napadlo, si po zdravotnej stranke OK?
Nemavas modriny aj inokedy? Myslim z inych veci? Alebo akokeby bez priciny?
Ak chodis davat krv, mala by si byt v poridku, ze?
Tykat si mozeme, na internetovych diskusiach je to bezne. :)
Ohladom masaze mi napis na mail. Nemam masazny salon a urcite sa treba dohodnut vopred.