Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Malé modrinky na nohách...

mira

Nedostaok vápnika je potrebné riešiť z viacerých pohľadov, pretože príjem vápnika, ktorý nie je viazaný na prirodzené organické látky je rizikový tým, že hrozia kalcifikácie v cievach, obličkách, žlčníku a pod. A tam , kde ho chceme, ho nedostaneme. Musíme si uvedomiť, čo vápnik odoberá - to sú vysoko rafinované potraviny, ktoré sú ochudobnené o minerály , vitamíny vlákninu a pod. To je cukor, z ktorého bolo pri výrobe odstránené 90 % prírodných zložiek, biela múka z kt. odstránili 30 % zložiek. Tieto potraviny vápnik odoberajú z tela. Tiež ho odoberajú tak, že prekyselia krv a pufrovou reakciou organizmus potrebuje na alkalizáciu krvi OH minus ion, tak vápnik odoberie z kostí a zubov. Prírodné zdroje vápnika sú semienka sezamu, maku a ďalšie, zrniny, zelenina, morské riasy a pod.
Modriny su zapríčinené i prevodnením, z priveľa ovocia a sladkostí.
Takže to spolu súvisí.

[zruseny12]

tak ked vies,ze ti chyba vapnik,tak nemeskaj a kup si ho v lekarni ,alebo kde to bude pre teba vyhodne,ja beriem vapnik a ryby olej /je to vsetko v jednom/3x denne/kupujem ho v lekarni.../a nekazia sa ti zuby,vlasy mas ok a co nechty?a vobec aj svaly bolia od toho ja mam aj tetaniu z nedostatku vapnika...ine problemi nemas len tie modriny?lebo co som a citala vapnik...je velmi dolezity na vela veci..

juva

Fúú,tak ja veru nemám moc toho vápnika.A mala by som prijímať veľa,lebo mám ešte k tomu takú nezvyčajnú chorobu čo sa volá Osteogenesis inperfecta alebo niečo také a chýba mi vápnik.

juva

No pod jednou takou väčšou sa mi zdá,že je tam nejaká hrčka,ale pod tými menšími nie sú..Je pravda že moc pestrú stravu nemám..asi by som ju mala fakt spestriť a ten vitamín A užívať..ďakujem za rady

mirabelka

ja to mam z chudokrvnosti...potrebujes vitamin A alebo spestrit stravu. to mi poradila moja lekarka a k tomu mi este poradila brat askorutin, ci ako sa to pise...