Robia sa mi veľmi ľahko modriny hlavne na nohách.Poraďte prosím z čoho to môže byť.Môže to byť z nedostatku nejakého vitamínu?Vopred ďakujem.
Malé modrinky na nohách...
Nedostaok vápnika je potrebné riešiť z viacerých pohľadov, pretože príjem vápnika, ktorý nie je viazaný na prirodzené organické látky je rizikový tým, že hrozia kalcifikácie v cievach, obličkách, žlčníku a pod. A tam , kde ho chceme, ho nedostaneme. Musíme si uvedomiť, čo vápnik odoberá - to sú vysoko rafinované potraviny, ktoré sú ochudobnené o minerály , vitamíny vlákninu a pod. To je cukor, z ktorého bolo pri výrobe odstránené 90 % prírodných zložiek, biela múka z kt. odstránili 30 % zložiek. Tieto potraviny vápnik odoberajú z tela. Tiež ho odoberajú tak, že prekyselia krv a pufrovou reakciou organizmus potrebuje na alkalizáciu krvi OH minus ion, tak vápnik odoberie z kostí a zubov. Prírodné zdroje vápnika sú semienka sezamu, maku a ďalšie, zrniny, zelenina, morské riasy a pod.
Modriny su zapríčinené i prevodnením, z priveľa ovocia a sladkostí.
Takže to spolu súvisí.
oprava-ja
tak ked vies,ze ti chyba vapnik,tak nemeskaj a kup si ho v lekarni ,alebo kde to bude pre teba vyhodne,ja beriem vapnik a ryby olej /je to vsetko v jednom/3x denne/kupujem ho v lekarni.../a nekazia sa ti zuby,vlasy mas ok a co nechty?a vobec aj svaly bolia od toho ja mam aj tetaniu z nedostatku vapnika...ine problemi nemas len tie modriny?lebo co som a citala vapnik...je velmi dolezity na vela veci..
Fúú,tak ja veru nemám moc toho vápnika.A mala by som prijímať veľa,lebo mám ešte k tomu takú nezvyčajnú chorobu čo sa volá Osteogenesis inperfecta alebo niečo také a chýba mi vápnik.
precitaj si o vapniku aky je dolezity pre telo...
To aj z nedostatku vápnika môže byť??
mne sa tiez robia modriny a bolave / ja mam nedostatok vapnika,a oslabene cievi.../
No pod jednou takou väčšou sa mi zdá,že je tam nejaká hrčka,ale pod tými menšími nie sú..Je pravda že moc pestrú stravu nemám..asi by som ju mala fakt spestriť a ten vitamín A užívať..ďakujem za rady
len modrinky?Tvrdé hrčky nie?
ja to mam z chudokrvnosti...potrebujes vitamin A alebo spestrit stravu. to mi poradila moja lekarka a k tomu mi este poradila brat askorutin, ci ako sa to pise...