Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Externé alebo denné študium?

Príspevok v téme: Externé alebo denné študium?
zzzz

neviem kam to pisat...ale..skuste mi poradit..moj priatel sa teraz chysta si vybrat kam pojde na vysku...a ci pojde na denne alebo dialkovo studovat..mne sa skor pozdava to denne..no..aj tak..je to jedno co si vyberie? alebo je predsa len lepsie studovat denne? nebude potom lutovat, ze studoval dialkovo? ako ho to moze obmedzit v buducnosti? poradte pls..

nika001

Ja chodim externe na ekonomicku do BA. Skolu mavam len v sobotu od 8.30-16.45.
Bakalari maju skolu v piatky, nie vsak vsetci.Pozri si na www.euba.sk informacne sluzby - rozvrhy - externe.
zzzz - ja som chodila prvy rok denne a teraz chodim externe. Podla mna je externe ovela lahsie. U nas je bezplatne, prednasajuci nas beru ako dospelych ludi a vzdy sa s nimi dohodneme na terminoch skusok...Na dennom som si pripadala ako na strednej. Na cvikach nas vyvolavali k tabuli a davali + a -. No ako keby sme boli male deti a skusajuci aj tak s nami jednali.
Externe je to fajn, ale pokial nemas pracu, tak sa to neoplati. Vela studentov, ktori skoncili denne a hladali si pracu, mali problemy, lebo nemali ziadnu prax alebo ich boli ochotni zamestnat za cca 10 000,-. Co je pre 24 rocneho cloveka, ktory sa chce osamostatnit od rodicov, zalozit si popr. rodinu, velmi malinko.
Kym ja skoncim vysku, budem mat 4-rocnu prax v odbore, takze pri vyberovom konani do prace na nejaky dobry flek uprednostnia mna ako toho, kto vystudoval tu istu skolu ale denne.
A k tomu studentskemu zivotu na intraku - vsetkym kamaratkam, ktore su na intraku sa rozpadli dlhorocne vztahy(3-5-rocne), maju dost problemy so skuskami, lebo stale ich niekto taha na diskoteky..., nemaju tam ziadne sukromie a doma si pripadaju cudzie. Nemusi to tak byt u kazdeho, ale ...

tulls

Dakujem ale napr.:
2 dni v tyzdni poobede???
musim tam chodit bo nemam tolko dovolenky?!?
su tam len tie najdolezitejsie predmety???
mam mnoho otazok a ziadne odpovede!!!
Ak ma teda niekto skusenosti s externym rad by som sa ho popytal cez mail!!

len sa mi ozvite a mozme o tom pokecat!

tulko@orangemail.sk

DAKUJEM

berta

v googly nemusis spravne formulovat otazky. staci ak tam napises heslo napr.jedno slovo alebo kombinaciu, proste to,co chces vyhladat.ale to by si mal veditet ked chces na vysoku,nie?

katika88

Tulls denne studium je take ze chodis do skoly od pondelka do piatka.A externe len jeden den v tyzdni takze kludne mozes popri externom studiu aj pracovat.Ale zase musis aj vela uciva dostudovat doma individualne...

tulls

Asi som ten najblbsi clovek na svete ale viete o nejakej stranke co vysvetli co externe studium je??? Mam zaujem o Ekonomicku v BA ale ta stranka je UBOHA!!!
Neviem ci vsetci okolo mna boli porodeny s touto informaciou ale zacinam byt z toho zufaly! Ja celkovo nemam znamych co studuju na vyskach a ked som v praci od 8-17 spolieham sa na informacie z netu. A v googli asi neviem spravne formulovat otazky!!!

tia

zuzička.. prepáč, ale čo je ľahšie na externom štúdiu. Keď celý týždeň pracuješ a učiš sa po večeroch do ráno. To je to ľahšie?? A navyše denný študenti sedia celý deň v škole a nad ničím iným nemusia rozmýšľať! však tam Ti všetko cez deň v škole vysvetlia a externí sa učia sami

zuzička

ahoj, ja študujem denné aj externé a myslím si že to denné je ťažšie - každý deň v škole, ale zase na externom mám viac predmetov a je to o držku ale dá sa to zvládnuť. keby som si ja mala vyberať určite si vyberiem externé, ktoré je však vo veľa prípadoch platené.

Aria

Ahoj, ja studujem uz 2. rok dialkovo a ma to svoje pozitiva aj negativa. Negativa su to, ze ked pridem z prace a cakaju ma este povinnosti doma, tak vecer uz nemam ani myslienku na ucenie. A tak to potom vyzera tak ako teraz, ze je september a ja este stale robim skusky. Je to narocnejsie, ale da sa zvladnut, ak to clovek CHCE. Pozitivum je, ze ak si najde dobru pracu, tak by zbytocne stratil 5 rokov. Podla mna je lepsie zarabat, byt nezavisly a potom mozes skolu robit svojim tempom a az tak ta netrapi ak si nejaku tu skusku prenesies, alebo sa ti to o rok predlzi. A hlavne clovek nejde do prace v 23-24 rokoch neskuseny a roztraseny co ho caka. Ak si chce predlzit studentske casy, tak potom jednoznacne denne. Tolko moj nazor, ja by som externu formu nevymenila.

luccy

Je lepsie podla mna studovat na dennom. Ja som tiez pred dvomi rokmi stala pred touto otazkou, teraz nelutujem ze som isla na denne. Vyhodou dialkoveho je len to, ze si pri tom mozes zarobit. Najlepsie vsak budes pripravena na dennom. Pekny den.