otazka
da sa citanim zlepsit kratkodoba pamat, ak ano ako je to mozne ? existuje aj ina lepsia metoda na zlepsenie pamäte.
vopred dakujem
PAMäT
v poslednom case strasne zabudam....zakladne veci...co som si bezne pred tym pamatala....datumy kedy mam ist do divadla, kina - predtym som si to v pohode zapamatala teraz nie....mam problem si zapamatat nove slova...a rom nejaka roztrzita....nastupim do vytahu, nestlacim ciselko a cakam ze preco nejde.....mate taketo skusenosti?
monica gazpio mas uplnu pravdu suhlasim s tebou
len skoda ze musime robit take veci ktore nas vobec nebavia a
napriklad viem ze citanim sa velmi dobre trenuje pamat
a viem aj to ze ak rozumieme tomu co citame mame dvojaku chut citat ako ked mu nerozumieme
myslim si ze ludia ktory maju dobry zrak a nepotrebuju okuliare su vo vyhode oproti tym co ich potrebuju
Viem možno vám to ťažko padne, ale rozhodne najlepšia rada je trénovať si pamäť napríklad tak, že sa budete učiť novú cudziu reč, veľa-veľa čítať, lúštiť krížovky, osemsmerovky a samozrejme nadobudnuté vedomosti a zručnosti precvičovať. Pomáha aj vyvetrať si ju to znamená ísť na prechádzku, venovať sa nejakému športu a samozrejme jesť veľa ovocia, zeleniny. Neverte tomu, že Nootropil pomôže ja som ho tiež brala a bola som od neho ešte viac ospalá a nič mi nepomohol. Jasné, že človek sa musí učiť aj to čo ho nebaví, ale treba striedať obľúbené činnosti s neobľúbenými. Veľa šťastia pri zlepšovaní pamäte.
caf, haha, ja si tiez rada podebatim an temu ucenia...skuskove je tu hned a mam z toho veeelmi neprijemny pocit ... mne celkom ginko pomahalo, aj ked to bol mozno len placebo efekt :P plus zeleny cej, tak neviem comu pripisovat ucinok...
ak si brala ginko tak si myslim ze si mala penazenku lahsiu minimalne
Ja som uz brala ginko bilobu,aj ginkoprim,ale nic som si nevsimla,ze by mi lepsie islo aj to ucenie. Neviem aku dlho to treba brat,aby mal aj nejaky ucinok. Mozno to je take ako s kavou,ja si mozem dat hocijaku silnu kavu,aj tak pekne zaspim,ked som unavena....
mne nedavno kamoska odporucila na zlepsenie Speed 8, ma to zaujmave zlozenie ucinnych latok, vyskusam a uvidim, co je to za zazrak :P