porucha príjmania potravy?

Príspevok v téme: porucha príjmania potravy?
di-em

Už ani neviem ako dlho trpím touto poruchou. Domnievam sa, že sa to dá nazvať mentálnou anorexiou. Vyčítam si takmer všetko, čo vložím do úst a mám potom zlú náladu. Pripadám si obtlstlá, no napriek tomu, keď ma opustí pevná vôľa, dokážem sa prejesť až do prasknutia.
Ak si správne spomínam, začalo sa to stresom a túžbou byť lepšou. Odvtedy sa to so mnou tiahne a môže to byť už aj jeden a pol roka.
Cítim že nutne potrebujem prestaviť svoju myseľ, len neviem ako. Jedlo beriem ako úhlavného nepriateľa a v tom je ten problém. Pokúšala som si stanoviť pravidlá, čo jesť môžem a čo nie a aj aby som už po 17:00 hod nejdela a tak ďalej. Spočiatku sa mi to javilo ako riešenie, ale uvedomila som si, že napriek tomu sa príliš sústredím na jedlo a na svoju váhu.
Som z toho zúfalá, už ďalej nevládzem. Veľmi sa chcem zmeniť, ale sama to nedokážem.
prosím poraďte mi ako na to!

doremi

rebeca:no ked tak citam ten tvoj posldny prispevok,vidim ze som sa naslav tych priznakoch anorexie,panecku,no uz len toto mi chyba....!!!
a to som sa snazila si to nevsimat,ale je to asi tak.ale co mam teraz robit??

bebutka

ahojte asi mám podobný problém ako baby čo tu píšu..nič nerobím len myslím na jedlo, stále len počítam kalórie a myslím na to čo som zjedla a čo som zjesť nemala..nič nerobím len čumím po všetkých babách aké su chudé a ak vidim tučnejšiu babu napr. so zmrzlinou tak sa jej čudujem a zároveň jej závidím že si dá to na čo má chuť. A ja pri tom všetkom tiež niesom chudá mám 164,5 cm a 55kg čo je úplne normálne možno aj veľa. Čo mám robiť???? Ako sa zbaviť toho blbého pocitu??

dot

rebeccaa: nemusis byt vychudnuta, aby si tpela anorexiou. Dokonca,cim dalej tym viac dievcat zomiera na anorexiu aj ked este nie su podvizivene. Chces sa k nim pridat? Ak nie, skus to najskor sama bez psychiatra. Prvorade je CHCIET SA Z TOHO DOSTAT. Toto chcenie ti musi byt dolezitejsie ako "vysnivana" postava. Na anorexiu sa umiera hned - rychlo. Avsak mierna nadvaha nezabija. Zahod vahu, kukni sa do zrkadla a povedz si "som pekna", chod medzi ludi, jedz na co mas chut. Priberies lebo je to potrebne pre tvoj telesny vyvoj a urcite ti pridu aj kramy. JA som to tak spravila v priebehu dna... zmeni ti to mozno cely zivot....skus to.... ak CHCES

rebeccaa

ja mam rovanyk problem,presne taky isty...a tiez neviem,co mam robit...som zufala,anjhorsie je,ze v poslednom obdobi som zacala zvracat....jem s pocitom,ze mozem,ved to dam aj tak von....a ked vraciam malo,som este aj z toho nestatsna...neviem co mam robit....tiez sa bojim jest,pecivo sa snazim nejest,je mi zle,ked sa pozreim do zrkadla,v meste sa obzeram po vsetkych ludoch s myslienkou....fiiiha,aka je chuda....prenedavnom som citala v casopise eva,alebo emma priznaky anorexie...a ja neviem,akoby som sa tam nasla...niekedy cvicim s tym,ze musim viac a viac,lebo chcem byt chuda....jedlo sa snazim sprotivit si..niekedy si dam len tak sodu bicarbonu...s myslienkou,ze snad mi rychlejsie vytravi...pijem vela kavy,aj na ranajky,veceru,mam pocit,ze tym sa najem....najhorsie je,ze stale si myslim,ze nie som taka chuda,aby som trpela takouto chorobou.,..mam uplne velke brucho,anorekticky su ovela chudsie...a ja si doprajem niekedy viac,ako by sa dalo....aj ked potom mam vycitky svedomia,stalo sa uz aj to,ze som zjedla nejake sladkosti a nasadla na bicykel a dala 10km..inak bicyklovat sa takto chodim casto,aspon 4krat za tyzden....neviem,co mam robit..chcem o tom povedat mojej psychologicke,ale bojim sa,neviem ako....pomozte prosiiiim

biasa

ked chces byt chuda...a zdrava zaroven...musis jest!!! inak sa ti spomaluje metabolizmus a pri opatovnom papani priberies aj z jedneho jablcka. treba jest 5krat denne v malych davkach a cvicit.to je ta prava cesta ku krasnej a zdravej postave...

lolita

ahojte, ja sice nemam poruchu primania potravy a tiez mam asi tak styri kilecka navyse ale som spokojna. Moje telo nie je dokonale ale mam ho rada. Problem ma vsak moja priatelka - tiez kolegyna. Myslim ze ma bulimiu. Cely den sa napchava a potom to ide vyvracat na toaletu. Od kedy som to zistila nase vztahy sa narusili a ona sa predomnou uzavrela. Velmi ma to trapi, ale neviem ako jej mam pomôct. K psychologovia odmietla ist , aj ked som jej navrhla ze pôjdem s nou. Ved psychologia potrebuje občas kazdy.

radca

Ahoj som tu znova, kvôli Tebe som si založil novú emailovú schránku aby som Ťa mohol osobne povzbudzovať. Nie som študovaný odborník na psychológiu ani na stravovanie ale neviem prečo anorexia a problémy anorektičiek ma vždy zaujímali a súcitil som s ich trápením a psychickým vychylením od normálu, preto ak dovolíš, rád by som ´ta povzbudzoval ako sa z toho dostať ale, myslim si že, prostredníctvom uvedenej adresy trener.radca@centrum.sk to bude lepšie ako tu. Preto sa mi ozvi na túto adresu lebo rád by som ti pomohol koľko môžem. Zatial ahoj. Na nete budem najskôr v sobotu.