Anorexia alebo bulímia?

psycholog

Ahojte! Poprosím Vás o vyplnenie dotazníka ku svojej bakalárskej práci,týka sa psychologických aspektov porúch príjmu potravy u detí a adolescentov,je úplne anonymný ,budete mi veľmi nápomocní :) za odpovede vopred velmi pekne dakujem!

www.survio.com

Gima

02.02.2017 | Diskusia 4

Aj keď je zázvor veľmi starou bylinou, ktorá sa pestovala už v dávnych dobách, stále zažíva svoju slávu. Hlavne v jesennom a zimnom období, kedy sa mnohí naň spoliehajú, že ich ochráni pred chorobami. Čo však presne robí s naším telom?

Má množstvo využití! Obľúbený je zázvorový čaj - zázvor pokrájaný nadrobno alebo postrúhaný a zaliaty vriacou vodou, ale populárna je aj jeho príprava pri rôznorodých a chutných pokrmoch vhodných na každodennú konzumáciu. Svoje miesto nachádza v šalátoch, polievkach, omáčkach alebo priamo na mäse.

Čo sa však stane v momente, keď zjete zázvor? Nedávna štúdia vykonaná skupinou výskumníkov z University of Michigan Comprehensive Cancer Center naznačila, že zlúčenina zo zázvoru je schopná zničiť rakovinové bunky vo vaječníku. Ukázal sa ako pomocník, ktorý dokáže odstrániť rakovinové bunky dokonca rýchlejšie ako niektoré ostatné lieky, ktoré sú predpísané pacientom s rakovinou vaječníkov! Lekárski experti tiež tvrdia, že tí, ktorí konzumujú zázvor, majú nižšiu hladinu črevných zápalov a zápalov v hrubom čreve a znižujú tak riziko rakoviny hrubého čreva.
Znižuje zápal

Zázvor obsahuje veľké množstvo super zdravých látok menom gingeroly, ktoré účinne bojujú proti mnohým zdravotným problémom, ktoré súvisia so zápalom buniek. Výskum, vykonaný u pacientov, trpiacich artritídou a svalovými bolesťami, preukázal významné výsledky v úľave od bolesti. Zázvor je tiež veľmi užitočný a prínosný pre pacientov, u ktorých dochádza k chorobe, ktorá je spôsobená zápalom buniek ako obezita, cukrovka, Alzheimerova choroba, atď.
Odstráni pálenie záhy

Nedávna štúdia, uverejnená v časopise Molecular Research and Food Nutrition, ukázala, že zlúčeniny v zázvore pracujú pri odstraňovaní žalúdočnej kyseliny šesťkrát lepšie ako niektoré lieky. Žalúdočné kyseliny môžu spôsobiť vznik vredov alebo dokonca zvýšiť riziko rakoviny žalúdka. Jediné, čo musíte spraviť, je pridať zázvor do jedla alebo si pochutnať na zázvorom čaji.

Pite ananásovú vodu každé ráno aspoň jeden rok: Očakávajte tieto zmeny!
Zabraňuje rannej nevoľnosti

V prvom rade by sa mali tehotné ženy poradiť so svojim lekárom pred užívaním akejkoľvek byliny alebo liekov. Niektoré ženy však potvrdili, že im zázvor pomohol znížiť príznaky nevoľnosti a zvracania. Denná dávka je zvyčajne predpísaná vo forme tabliet po 200 mg každé 4 hodiny.
Zmierňuje kašeľ a upokojuje bolesť v krku

Zázvor je známym domácim prostriedkom, používaným pri kašli a bolestiach hrdla. Uvarte si vodu s niekoľkými plátkami zázvoru, citrónom a pridajte tiež med. Budete mať najlepší domáci liek na upokojenie bolesti v krku a úľavu od upchatého nosa.
Zmierňuje bolesti hlavy

Do vriacej vody pridajte 1 lyžičku kajenského korenia a 1 lyžičku sušenej mäty. Potom pridajte plátky zázvoru a povarte 5 minút, aby bol nápoj ešte silnejší. Pre chuť môžete pridať stéviu alebo trochu medu. Ďalším účinným trikom, ktorý zatočí s bolesťami hlavy je pasta zo zázvoru. Jednu lyžičku prášku zo zázvoru zmiešajte s malým množstvom vody, aby ste z nej vytvorili pastu. Pastu potom naneste na čelo. Bolesti hlavy ustúpia.
Upokojuje bolesti zubov

Potrite si ďasná zázvorom a bolesť bude zrazu fuč. Alebo môžete povariť vodu so zázvorom, nechajte vychladnúť a môžete použiť ako ústnu vodu. Tento spôsob je rovnako účinný.
Stimuluje krvný obeh

Návod, ako si vyrobiť domáci liek na podporu cirkulácie krvi - postrúhajte 50 g zázvoru a vytlačte z neho šťavu. Tú následne zmiešajte s 1 litrom teplej vody. Namočte do nej uterák alebo inú tkaninu a priložte na problémové časti tela postihnuté zlým prekrvením.

Ostatné zdravotné výhody zázvoru:

Podľa lekárov niektorí pacienti po operácii žuli kus zázvoru, čím sa zabránilo ich nevoľnostiam a zvracaniu.
Tí, ktorí zažívajú svalové napätie, ako napr. atléti, by mali kombinovať zázvorovú pastu s kurkumou a následne aplikovať na postihnutú oblasť. Pasta by sa mala používať dvakrát denne.
Lekári dokonca odporúčajú, aby diabetici pili ráno pred raňajkami pohár zázvorovej vody. Zázvorová voda im pomôže stabilizovať hladiny glukózy v krvi.

andrea000

Prosím o vyplnenie môjho krátkeho dotazníka, kvôli školskej práci. Veľmi mi tým pomôžete ak tomu venujete chvíľku svojho času. Ďakujem. :)

www.survio.com

Gima

Mne v detstve stačilo acidofilné mlieko. Znižuje kyseliny v žaludku. žaludok pracuje na princípe kyselin a zasad a práve acidofilné mlieko neutralizuje tieto kyseliny. Znižuje kyslosť žaludka.
Pre trávenie je velmi doležitá bakteria Lakto bacilus - laktoza.

Malacky

dada to sa z krvi zistit nedá. Ja mám za sebou už aj liečbu v PK ale vobec mi to nepomohlo skor naopak. Mamina doniesla časopis Emma a tam bol článok o dobrej psichologičke čo satym zaoberá a už som u nej bola na prvom sedení zatial som spokojná. Prvy raz niekdo rozumel ako sa vlastne citim. V PK na teba pozeraju ako na debila. Je to nebezpečné tu ide fakt o život ale sama si nepomožeš musiš najsť odbornika v mieste tvojho bydliska.

mt_world

hej je to tak.Ked mas bulimiu tak sa prejedas a vracias kazdy den a aj viackrat za den pri anorexii nejes a ked uz nahodou nieco zjes tak to vyvracias.

sjuzik

podla mna sa anorexia a bulimia casto zlucuju dohromady...bud sa prejedas a grcas alebo vobec nejes a potom si nahodou nieco das mas vycitky a ides to vygrcat