Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vyoperovaná maternica

lula55

ahojte. aj ja som prisla o maternicu a dost necakane.. hned po porode ako sme cakali na placentu, tak placenta mi vyvratila maternicu, hned mi ju vratili naspat ale strasne som celu noc krvacala a na koniec mi ju museli dat von.islo mi o holy zivot. nic ine sa nedalo riesit. no dost som to tazko brala vzhladom nato ze mam iba 22 rokov a deti uz mat niemozem.. ale uz som sa z toho pozbierala, mam zdraveho synceka a kto vie, mozno o desat rokov uz bude mozna aj transplantacia maternice. vsak lekarstvo ide rychlo do predu.no tu vidim ze niesom sama a su na tom zeny aj horsie. som rada ze vajecniky mi aspon zostali. tie su v pohode. a sex mi to nezmenilo.. ale ani nezlepsilo..je to uplne ako pred tym.ale stale neviem, ze ci mi to nesposobila lekarka, pretoze mi strasne tahala placentu s pupocnikovou snurou a ja som dost kricala a velmi to bolelo a v tom mi vybehla ale aj s maternicou. myslite ze je to normalne?

cicelka

Práve mi oznámili, že výsledky markerov nie sú najlepšie, hodnotu niečoho mám 90 a môže byť 35, tak odporúčajú operáciu čo najskôr. Ja mám maternicu v poriadku, problém mám s vaječníkom a to mi už jeden zobrali pred 7 rokmi. Teraz mám 37 a dosť ma to zobralo. Je to dosť zavčasu a keď nebudem mať vaječníky, to budem akoby v prechode? Okrem toho som rozmýšlala, ako to bude so sexom, ale čítam tu, že sa vám celkom darí. Tak dúfam. Len aby potom neboli výsledky také, že by nasledovala ďalšia liečba. Mám sa dať operovať len na základe krvných testov? Alebo treba radšej ešte nejaké vyšetrenia. Aká dlhá je maródka a ako dávajú kúpele? ďakujem za všetky rady

orka

mila zeldicka.vo februari mi vyberali maternicu.sexuje sa mi o 100 percent lepsie vobec nepocitujem ze nemam maternicu.manzel je tiez maximalne spokojny.ked si nebudes s partnerom namyslat bude vsetko ok.doporucujem ti absolvovat kupele.pa pa

zeldicka

Napiste prosim, aky sexualny zivot je to potom 'bez vsetkeho'. Budem pocitovat vsetko tak ako predtym /orgazmus a tak/ alebo nic moc?? Dakujem, ze sa podelite so mnou o skusenosti.

megana

Ahoj, ja som tiež po operácii už 4 týždne. Po dvoch týždnoch som musela nosiť syna do školy autom a robila som aj bežné nákupy,varenie ale žiadne bolesti ani pichanie nemám. Mne praskli dva dolné stehy (rez zvilse) a tie sa musia stiahnuť ináč vôbec žiadne problémy.

jozefína

Som 3 týždne po operácii - odstránenie maternice aj vaječníkov. Už som sa cítila celkom dobre, začala som robiť bežné domáce práce a začala som mať troška boĺesti, len také pichnutie a pod. Má niektorá z vás podobné skúsenosti?

maja

Ahojte,ja mám tiež skúsenosť z vyoperovaním maternice a vaj. Pred dvoma rokmi som bola na operácii, kde som bojovala za to aby mi nechali vaj. aj mi ich nechali, ale do roka a do dňa som musela ísť znova a vyberali mi aj vaječníky.Ale vôbec nelutujem lebo ten rok čo mi nechali aj vaj. stál za to. Nemala som žiadne menopauzové problémi, tie nastali až ked mi zobrali aj vaj.Teraz beriem hormonálne lieky,lebo bez nich som nemohla fungovať.
Viete je na každej z nás ako sa rozhodneme a lekári to musia akceptovať,lebo či sa rozhodneme tak či tak následky znášame len mi samé,čo sa týka dalšieho plnohodnotného života.pa maja

megana

Micuška,
ja idem na operáciu 5.6.2008 a dám si vybrať aj vaječníky. CitolÓgiu som mala CIN III a po konizácii bola diagnóza ťazká dysplázia až obraz carcinoma in situ.

micuška

Megana,
kedy ides na zakrok? ja mam predezny termin 26.05. Sme skoro rovnako stare, ja mam 43 a tie vajecniky by som si najradsej nechala. Aku si mala cytologiu? Ja III a pri konizacii mi napisali tazka displazmia, alebo tak nejako.