???
Pribera sa z ovsenych vlociek?
Lea, dobre pises, nie je vhodne jesť vločky kombinované s ovocím. Ovocné kyseliny zablokujú vylučovanie enzýmu alfa amyláza /ptyalin/ do slín. To je enzým, ktorý naštartuje trávenie komplexných sacharidov. Keď sa jeho vylučovanie zablokuje, sacharidy z vločiek sa netrávia a vzniká nestrávená zmes, ktorá zaťaží tráviaci trakt a môže začať kvasiť a byť zdrojom toxinov.
lea a tie semiacka jes postruhane?
z vlociek mozes pribrat, ak ich budes jest vo velkom mnozstve, ja ich papam rano tak 30g s nizkotucnym jogurtom v ramci diety a nepriberam. Je vsak najlepsie jest tie nesladene, klasicke vlocky, tie z reklam sa sice tvaria zdravo, ale su presladene a tym maju vyssi energeticky obsah. Skuste ich aj s lyzickou lanoveho semena, uvidite tie zazraky, lepsie ako activia :)) Vlocky su pri diete fajn, lebo maju nizky glykemicky index a na dlho zasytia.
ellie, je to skvele co robis, mnam, neboj na rano su idealne, len ked niekto zje 500 g na veceru, tak naberies:)
fiha, ja jem na ranajky uz niekolko mesiacov jedine obycajne vlocky (razne, ovsene, ktore necham vo vode cez noc a rano ich zalejem jogurtom, a pripadne orieskami posekanymi. Nie som hladna do obeda, ale ked to tu citam, tak mam obavu, ci je to vobec dobre...nechcem byt ako kuturista, praave naaopak, mam celkom pevnu postavu, len chcem schudnut..
ide o celkovy prijem kalorii za den, nie len vecer, tak aby ti nebolo na zaludku tazko ked ides spat
Baby po akej hodine by sa uz nemalo jest ked nechcem pribrat, ani schudnut?
Nepriberies z nich ked nesedis cely den na riti a ked ich budes konzumovat ako nahradu inej stravy, napr. "klasickej vecere", masa, udenin, vajec, bieleho peciva atd..... A ten tuk a sacharidy co obsahuju je velmi zdravy pre organizmus.
to tu rozpravate o ochutenych vlockach?su tie neochutene o cosi lahsie na kalorie?dala som si ich na ranajky s mlieckom a medom a dlho som bola zasytena.ked to budem jest kazde rano,priberiem z toho?ked tu citam,ze to jedia kulturisti.....hmm
no ja osobne z nich priberam brutalne.... skoda ze mi tak chutia :o((