Obličky

Príspevok v téme: Obličky
dragonfly

Zdravim vsetkych! V decembri minuleho roka som presne na Vdakyvzdanie (travila som 6 mesacny pobyt v USA) zacala mocit krv, bolo mi to divne kedze som menzes nemala a taktiez uziva hak takze som si bola ista ze to ani menzes enmoze byt. O niekolko hodin zacalo mocenie nehorazne boliet a stale sa v moci vyskytovala krv. Isla som doktorovi asi tak o 3-4 dni lebo neskor s bolestami pri moceni sa objavili aj intenzivne bolesti na pravej strane chrbata - pravdepodobne oblast pravej oblicky. Odobrali mi vzorku mocu - infekcia, dali mi antibiotika a kazali vela pit. Preslo to. prisla som domov nic sa nedialo. Momentalne studujem v Dansku a nutkavy pocit mocenia sa zasa u mna vyskytol, mocenie uz len trocha stipalo ale zasa ma zacal boliet chrbat - presne ta ista bolest a ta ista oblast.Horucky som nemala ani nemam. Hned som sla doktorovi - to iste, infekcia, antibiotika. Opat to preslo a dotktor mi povedal ze je to bezne ochorenie u zien ba dokonca aj u muzov. Obliekam sa dobre, nie som typ ''holych krizov''. Teraz ale zacinam mat obavy.Chrbat ma zasa zacina boliet - spominana oblast ta ista bolest.Mocenie je v poriadku. Mala som ale dost namahavy tyzden ktory sa podpisal aj pod pocit akoby som mala chripku - unavene telo, trocha ma boli hrdlo ale to je minimalne, dala som si aj paralen ale stale ma boli ten chrbat a to miesto. Myslite ze to je spojene s tou oblickou?Nevie niekto nahodou nejaku liecbu alebo co je dobre jest a pit?nemate niekto skusenosti?urcite navstivim doma lekara ale aj tak sa bojim ze mi zasa povedia ze je to len infekcia...tak preco sa mi stale bolesti od toho decembra vracaju???

dakujem S.

Srnka

Legionár choď radšej k psychológovi prosím Ťa.Pre ostatných: detox na obličky je počas jedného mesiaca každé ráno nalačno vypiť rozmixovaný zväzok petržlenovej vňate s lyžičkou kokosového oleja.Treba si preštudovať aj proces filtrácie ako fyzickej tak aj psychickej.Obličky sú vlastne filtre.Daj si otázku ,,čo neviem v živote prefiltrovať?Čo Ťa trápi? stále to isté dookola? Tam je pes zakopaný, vieš? Hlavne by som si zmenila jedálniček na tzv.bezproduktovú stravu.To znamená jesť jen jedlo ako naozajsná zelenina, ovocie, popr.mäso, semienka, orechy, z mliečnych výrobkov len fermentované veci ako napr.smotana,kefír.Absolutne vyradiť aditiiva, potravinové stabilizátory,éčka...farbivá atd.Neješ žiadne výrobky.Žiadne šunky, jogurty, keksíky, sladké a sýtené nápoje.Piť len a len čistú vodu najlepšie zo sklenenej fľaše.
týmto radám sa žiadne lieky nevyrovnajú, ale najprv sa skús vyliečiť sama, nežby si sa nechala nahovoriť na nejakú hlúposť.
pomáha kúpeľ v magnéziovej soli.

mini420

Ahoj, ja som mala zápal obličiek. Strašná bolesť pri močení a bolenie, ladvín chrbta. Mala som horucku asi cca 38-39. Sla som k doktorke no ta mi dala na 2-tyzdne PN a take slabe tabletky ze vobec nezaberali. Po 2-tyzdnoch ma poslala k urologovi ze v moci som mala ,,leukocity" dal mi antibiotiká a povedal ze mám pit ovocné, urologické, bylinné, a zelené caje. mam vyucit kavu, colu, a cierne caje. jest mozem len pestry jedalnicek na ovocie a zeleninu. Obcas maso, a najviac by sa mali zemiaky. po 2-mesiacoch mozes vsetko. ak to zaberie napis mi paa

Nevy

Rita23-myslim si , ze je to oblicka alebo zapal močových ciest ci infekcia- ja mam to naopak: bolesti chrbta, pomaly ustupovali ale objavilo sa stipanie pri moceni a opat sem tam tupe bolesti na chrbte, pricom mam pocit, ze ma boli cela prava strana-mala som oblickove kamene pred 2 rokmi-co neprajem nikomu, a nerada by som ich mala opat...ani tie stupnujece bolesti- preto ti radim, chod k doktorovi

rita23

Prosim vas, mala som asi 5 dni stipanie pri moceni, potom to prestalo, presiel asi tyzden, a zacalo ma boliet napravo na chrbte, cca ako je oblicka, myslite ze to ma so sebou cosi spolocne alebo je to len namahanou chrbticou a casom to prejde? dakujem

jaLENja

Ja som na tom podobne. K diagnóze endometrióza mi pribudol chronický zápal močového ústrojenstva. Takže sledovanie na nefrológii je teraz úplná samozrejmosť. Len jedna vec ma trošku máta. Ja mám cysty z endometriózy na vaječníkoch, ale nejaké cysty našli aj na obličkách. Môže to byť tiež z tej endometriózy alebo sú z tých prechodených zápaloch? Pýtala som sa aj doktora a povedal, že to by pri operácii (ktorá bude zrejme po hormonálnej liečbe) museli vziať vzorky a vyšetriť to. Ale neviem, či sa pri gynekologickej operácii budú venovať aj cystám na obličkách a či z toho tie vzorky zoberú.

sisa72

EVEKE..

aj mojej mame transplantovali ladvinu... na dialyzu chodila 11 rokov, už sme ani nemysleli že ladvinu dostane a stalo sa..konečne žije normálne, aj ked nikdy to nebude ako ked bola zdrava..ladvinka jej pracuje dobre.. tešíme sa že je medzi nami.. ladvinu má už 4 roky.. mama má 65 rokov..

EVEKEJ

Pisem neskoro ale pre vsetkych co maju podobne problemy ako su uvedene v tomto forume!ja som tiez prechodila kadejake zapaly hlavne zenske veci kedze soma aj pracovala pri mraziacich pultoch a bola mlada tak som to podcenila natolko ze jedneho dna mi zacalo byt zle,tocila sa mi hlava,opuchaly mi nohy a citila som sa ako by ma presiel parny valec,ale bohuzial ma nepresiel,ale prislo nieco horsie zlyhali mi oboje oblicky.Bola som na dialyze a teraz nastastie mam svoju oblicku(transplantovanu)a dozivotne budem brat lieky na potlacanie imunity atd.a musim si davat velky pozor aby som neochorela,alebo aspon co najmenej!a este nieco tie oblicky NIESU NA CELY ZIVOT!tak sa liecte,davajte na seba dievcata pozor a nic nepodcenujte,radsej byt otravny pacient ako cely zivot plakat!