Obličky

Príspevok v téme: Obličky
dragonfly

Zdravim vsetkych! V decembri minuleho roka som presne na Vdakyvzdanie (travila som 6 mesacny pobyt v USA) zacala mocit krv, bolo mi to divne kedze som menzes nemala a taktiez uziva hak takze som si bola ista ze to ani menzes enmoze byt. O niekolko hodin zacalo mocenie nehorazne boliet a stale sa v moci vyskytovala krv. Isla som doktorovi asi tak o 3-4 dni lebo neskor s bolestami pri moceni sa objavili aj intenzivne bolesti na pravej strane chrbata - pravdepodobne oblast pravej oblicky. Odobrali mi vzorku mocu - infekcia, dali mi antibiotika a kazali vela pit. Preslo to. prisla som domov nic sa nedialo. Momentalne studujem v Dansku a nutkavy pocit mocenia sa zasa u mna vyskytol, mocenie uz len trocha stipalo ale zasa ma zacal boliet chrbat - presne ta ista bolest a ta ista oblast.Horucky som nemala ani nemam. Hned som sla doktorovi - to iste, infekcia, antibiotika. Opat to preslo a dotktor mi povedal ze je to bezne ochorenie u zien ba dokonca aj u muzov. Obliekam sa dobre, nie som typ ''holych krizov''. Teraz ale zacinam mat obavy.Chrbat ma zasa zacina boliet - spominana oblast ta ista bolest.Mocenie je v poriadku. Mala som ale dost namahavy tyzden ktory sa podpisal aj pod pocit akoby som mala chripku - unavene telo, trocha ma boli hrdlo ale to je minimalne, dala som si aj paralen ale stale ma boli ten chrbat a to miesto. Myslite ze to je spojene s tou oblickou?Nevie niekto nahodou nejaku liecbu alebo co je dobre jest a pit?nemate niekto skusenosti?urcite navstivim doma lekara ale aj tak sa bojim ze mi zasa povedia ze je to len infekcia...tak preco sa mi stale bolesti od toho decembra vracaju???

dakujem S.

dragonfly

caute, no to som ja. bola som u doktora a testy na moc boli negativne stali tam az do rana a nic tam nenasli.bolest mierne z xrbata odisla mozno aj uplne na2,3, dni ale obcas ma tam pobolieva uz si to ani neuvedomujem co mi ale zacalo je ze mi zacali puxnut lytka!!! najprv asi 2 tyzdne dozadu ked som napisala ten prvy prispevok mi napuxlo lave a strasne svrbelo no a dnes po takejto dobe v skole oboje a ten pocit bol taky isty...takze co si myslite o tych lytkach prosim vas??uz som objednan aj na sonografiu ale az o tyzden aj to si ju musim prelozit lebo som v dansku a idem na tyzden na sr, kde za ten tyzden urcite nic nevybavim..vsade sa objednava..u doktora som bola min.tyzden mam ist zase otravovat s tym ze mi napuxli uz 2x lytka???aj tak mi nic neporadi aj tu sa vsade objednava..hrozne nemozem sa na nic sustredit..

RNG

"kanadske brusnice"= cranberries. Najviac je ich pestovanych v Michigane(USA).
Ucinna davka je deci cistej stavy alebo 100 gramov ovocia, nie 2-3 kapsule obsahujuce max 1 gram ovocia.
V tych davkach je porovnatelna s ucinkami ATB.
Vyssiu ucinnost ma ale D-manoza v davkach 1/2 lyzicky(2 g) kazde 3 hodiny po dobu 3 dni.
Navod firmy Meda(predavaju D-manozu s pridanym propolisom) ale uvadza primale davky, klinicky dostatocne neucinne.

samko r.

Neskúšala si tie prípravky z kanadských brusníc? Sú vo forme sirupu aj tbl.Ale je to len doplnková liečba k ATB.

Lenulienka

Dragonfly: hmmm, velmi zaujimave. Ja mam s oblickami problem uz 14 rokov. Mam 20 rokov momentalne... Zacalo to u mna tak isto ako u teba. MOc v krvi, stipanie pri moceni.. Infekcia, zapal mocovych ciest bola moja prva diagnoza.. Potom o dva mesiace znova. Na dlhsiu dobu to potom prestalo ( niekolko rokov) ale to som stale chodila na nefrologiu - z coho ma napada ze vlastne aj ty by si tam mala chodit, ked mas taketo problemy. Zle je , ze si v zahranici. Mas tam svojho lekara? Neviem totiz ako to tam funguje. Poviem ti len jedno, nieje to sranda. Potom mi zacalli znovu tie infekty (zapal) , uz ma bolievala oblicka lava, obcas aj prava, preslo to na zapal obliciek, stale len antibiotika v jednom kuse. Moze byt, ze to z tych liekov si aj taka znicena, ale to ze nemas teplotu, si unavena, pobolieva ta oblicka sem tam, neznamena, ze ti nic nieje. Oblicky su potvory. Ja som mala zapal obliciek, ani som o tom nevedela, mala som len anginu, mandle a tak.. A z mocu a krvi mi zistili akutny zapal obliciek... takto to slo dookola, stale nemocnica, infuzie, tona liekov, strasne bolesti... AZ v 18 tich!!! rokoch mi zistili , co mi vlastne je... kazdy len liecil liecil, snazil sa predchadzat tomu, aby sa zapal neopakoval, ale nikto sa nesnazil zistit PRECO! su tie infekty... az raz jedneho pekneho dna, bola som zase v nemocnici, bolas om tam 2 tyzdne, primar bol uplne super, a on prisiel na to, co mi je. Mam vrodenu oblickovu chybu, moc sa mi vracal spat do oblicky lavej, lebo ma zlu chlopnu, a to mi sposobovalo zapaly, a este k tomu som mala uzky mocovod, a v mechury mi zostavalo minimalne 100 ml mocu po vycikani!! coz je enormne vela. A to mi sposobovalo dalsie zapaly. Cize taky pekny kolotoc.. Poslali ma na operaciu, zatial si musim zaklopat, ze uspesne... ale mam dozivotne znizenu imunitu, musim si davat obrovsky pozor na nachladnutia a hlavne pit vela vela tekutin.. Coz znamena aj pre teba.. PI VELA TEKUTIN, najlepsie cista voda, mineralky. Snaz sa obmedzit sladke vody, nesol si velmi jedlo, nepapaj korenene a stiplave jedla..fakt v minime. Dobre sa obliekaj, fakt teplucko, nos tielka, zapravuj si tielko do nohaviciek, nos teple ponozky aj obuv. Len tolko ti mozem poradit. A hlavne chod k doktorovi a vyzaduj si vysetrenia mocu, ale kompletku, nech ti zoberu 24 hodinovy moc, aj ranny sterilny, krv nech ti vezmu a nech ti to poslu na komplexne vysetrenia. Pripadne chod aj na sono obliciek. Toto si vyzaduj, lebo samy od seba ti to veruze nespravia. Malokto to spravi. A k tym tekutinam.. cez leto a ked je teplo treba za den minimalne 3-4 litre, a cez zimu minimalne 2-3 litre. Vela stastia

RNG

"je to len infekcia" to je krasne povedane! A ze ta infekcia moze znicit ladviny to ti zabudli dolozit!

Infekcie treba okamzite znicit, co najskor, aby nenapachali privela skody v tele. Ak sa ti to opakuje, okrem vyliecenia adresuj zvysenie imunity.
opakujem:selen, zinok, probiotika su na zaciatok. Ked to nie je dost je plno inych potravin a potravinovych doplnkov na zvysenie imunity alebo priamo znicenie skodlivych mikroorganizmov.
Na streptokokove infekcie som spominal D-manozu(pol lyzicky kazde 3 hodiny do 3 dni doslova vyplavi vsetky streptokoky), tiez sice slabsie, ale podobne posobiace brusnice(cranberries, lingonberies v tvojej oblasti posobenia)
Niekolko lyzic denne ci uz lekvaru, zavareniny alebo cerstveho ovocia a cistych stiav(nesladene) pomozu pri lieceni alebo ako prevencia.
No a samozrejme osvecene GSE, extrakt z olivovych listov, oreganovy olej, ....
Na zvysenie imunity pre niektorych je dobre brat mensie davky betaglukanov (2x200 mg) alebo pri chorobach intenzivne(3x400 mg)