ROZVOD ???

Príspevok v téme: ROZVOD ???
otazka

som zena s jednym dietatom, vydata 11 rokov a uvazujem nad rozvodom. muz je stale lenivejsi, vyvolava hadky a v poslednom case sa zacal kamaratit s alkoholom. vysedava pri telke a do rodinneho rozpoctu prispieva minimalne. byvame vsak v rodinnom dome, odkial moja dcera nechce odist. aj mne sa tu paci. jedine muzove plus je to, ze ked sa nahodou nieco pokazi, vie to opravit. ale aj to iba vtedy, ked uz hrozi vazna havaria. inak sa o nic nestara a dom pomaly chatra. jedine, coho sa bojim, ze si po rozvode nebudem s takymi mimoriadnymi situaciami vediet poradit. ma niekto z vas skusenost s rozvodom? je vam po rozvode lepsie, alebo to lutujete? ako zvladaju zeny muzske prace po rozvode?

otazka

dcera ma 11 rokov. do domu sa on nastahoval, je po mojich rodicoch. on ma svoj byt, takze ma kam ist. o rozvode sa bavime skoro kazdy den. ale aj tak to nebude lahke, lebo jemu sa na zahrade velmi paci, citi sa tu dobre. uz viackrat sa vyjadril, ze mi da pol bytu a on ma zase polku domu. lebo sme manzelia, tak ma na to narok. ten dom mi totiz rodicia podpisali az pocas nasho manzelstva. tak to nebude s majetkovym vyrovnanim jednoduche. pokial ide o financie, on prispieva minimalne, prakticky vsetko kupujem a platim ja, lebo zarabam viac ako on. ale nie zase tak, aby som mohla bohvieako vyskakovat. moj muz strasne vela je, takze strava ma stoji velke peniaze. kupujem kvanta jedla, lebo inak by sa dcere nic neuslo. naplnim chladnicku a na druhy den je prazdna. jedlo je jeho konicek. je na nom uplne zavisly. nie je velmi tucny, lebo hrava futbal, tak to vybeha.

seda

a so muzskymi pracami po rozvode si nelam hlavu...moja mama robila vzdy vsetko sama, a pri vacsich pracach si zavolaj majstra

amika

No si pekne nanho alergicka. Vyzera to,ze on na teba ani moc nie,kedze stale este pred tebou spomina sex. Cize ty niekoho mas,ak nie si frigidna,ze? Niektore pary spolu zostavaju kvoli detom,co je somarina podla mna,ja si naopak myslim,ze prave kvoli detom by sme sa mali rozviest,lebo radsej budem sama s deckom ako v zlom vztahu,kde to tie deti vidia a potom sa trapia.

seda

Dom je asi spolocny, ze? A po rozvode, ako by ste byvali, ratas s tym ze on odide? Alebo predate dom? Majetkove vysporiadanie bude to najtazsie.

seda

otazka...tak toto naozaj vyzera na rozvod, uz je neskoro riesit vztah. Rozpravala si sa s nim uz o rozvode? Mas svoj vlastny prijem? Dcera ma kolko rokov?

otazka

ano, mame problem hlavne vo vztahu. len to ma este jeden hacik: ja uz napr. pri nom nedokazem ani jest, vadi mi, ako chrume, mliaska, preglga, vsetko. nemozem sa na neho pri jedle ani len pozerat, tak radsej jem mimo. on stale hovori len o sexe, ale ja uz skratka s nim nemozem a uz nikdy nebudem moct. naozaj. tuto vec nedokazem uz zmenit. urcite aj preto je on nastvany, ale aj predtym, ked sme spolu spavali, po narodeni dcery to uz pre mna bola iba povinnost. az som to konecne zrusila. nie som pritom vobec frigidna, ale s nim sa mi to fakt protivi. dokazala by som vedla neho zit ako sestra s bratom, iba kvoli dcere, ale to len vtedy, keby to pre dceru bolo uzitocne. lenze on sa na nej vrsi, ju tresta za mna. ked vidim, aka je ona z neho utrapena, vtedy by som ho najradsej zniesla zo sveta. dokaze byt velmi kruty a psychicky tyrat.

amika

Vy ste asi typicky par,ktory sa bral ozaj z lasky,ale neboli ste mladucki? Pretoze co poznam,tak vacsina parov,ktori sa brali okolo r.1990 sa teraz rozvadza,t.j.taki 30-tnici,ze? Myslim si,ze ak ste sex nemali uz 3 roky tak uz to nic nezachrani,jedine nejaky zazrak! Povedala si,ze si uz vyskusala asi vsetko tak skus vymenovat co vsetko,mozno este na nieco prideme...ale nakolko mas vnutorny pocit,ze sa chces rozviest a rozobrala si to uz aj a muzom,tak si myslim,ze by si to mala urobit cim skor,tym lepsie,ale len ak si uplne zvnutra o tom presvedcena. Ten dom je koho vlastne?

seda

treba v prvom rade popracovat na vztahu, ten vas ide zjavne dolu vodou, mozno aj preto zacal muz pit, muzi nedokazu sami riesit taketo problemy, preto je to na tebe, aby si ho z toho vytiahla, nakopni aj seba, aby si vedela nakopnut aj jeho. Najdite si nejakeho spolocneho konicka, ktoremu sa budete venovat, ozivi to vaz vztah a budete si blizsie, tvoj manzel je asi vo vztahu nespokojny a riesi to vyvolavanim hadok a alkoholom. Alkohol treba hned zrusit, lebo ten problemy len prehlbuje. Nenechavaj problem ze sa sam vyriesi. Ak nemate ine problemy, ze ta tyra alebo nici rodinu, tak mate problem len vo vztahu a na vztahu treba sustavne pracovat.

otazka

amika, to je dalsi problem. s muzom uz asi tri roky nespavame, uz som nemohla. hoci sme sa brali z lasky, po tejto stranke sa mi uz sprotivil. nezaujima ho totiz nic iba jedlo, sex, telka, alkohol a lenosenie. pri tom vsetkom je permanentne nastvany, stale buzeruje a vykrikuje. dcera pred nim uteka a ked je s nim sama, vzdy ju dozenie k placu. ja som uz tretia manzelka mojho muza. chapem, ze som si to mala rozmysliet pred svadbou, lenze vtedy sa spraval ako baranok. len ho natriet na chlieb. a mava aj zachvaty zurivosti. bol s tym aj u lekara, ale neda sa s tym nic robit, iba brat stale lieky co on nechce. ja sa urcite rozviest chcem, len sa bojim co bude potom, ako si sama poradim s domom z ktoreho sa nechcem odstahovat. ci to skratka zvladnem. urcite mam aj ja svoje chyby, nemyslim si, ze vsetko zle pochadza iba z neho. ale uz neviem, co by mohlo nase manzelstvo zlepsit, vyskusala som asi vsetko.

amika

POcuj otazka,mala by si sa viac vyjadrovat kedze si tuto temu nacala...mna by zaujimalo,ze ci sa chces ozaj rozviest len preto,ze tvoj manzel je lenivy a pije? Nespomenula si vobec ci sa lubite...hm?