ROZVOD ???

Príspevok v téme: ROZVOD ???
otazka

som zena s jednym dietatom, vydata 11 rokov a uvazujem nad rozvodom. muz je stale lenivejsi, vyvolava hadky a v poslednom case sa zacal kamaratit s alkoholom. vysedava pri telke a do rodinneho rozpoctu prispieva minimalne. byvame vsak v rodinnom dome, odkial moja dcera nechce odist. aj mne sa tu paci. jedine muzove plus je to, ze ked sa nahodou nieco pokazi, vie to opravit. ale aj to iba vtedy, ked uz hrozi vazna havaria. inak sa o nic nestara a dom pomaly chatra. jedine, coho sa bojim, ze si po rozvode nebudem s takymi mimoriadnymi situaciami vediet poradit. ma niekto z vas skusenost s rozvodom? je vam po rozvode lepsie, alebo to lutujete? ako zvladaju zeny muzske prace po rozvode?

otazka

tie ceny vsetky nepoznam. ja zarabam mesacne 35 tisic cisty prijem. prevadzka domu nas stoji priemerne mesacne cca 7 tisic. benzin cca 4 tisic (moj, muz si plati vlastne auto zo svojho prijmu).telefony (ja, dcera a pevna linka spolu s internetom) cca 5 tisic. okrem toho oblecenie pre vsetkych, drogeria a strava - to pohlti zvysne peniaze. neostava mi uz nic na uspory. pre seba si uz oblecenie takmer nekupujem, alebo iba v lacnych obchodoch. na to uz mi peniaze nestacia.samozrejme ze treba do toho pripocitat aj nepravidelne vydavky, opravy v domacnosti, zimne pneumatiky, skolsky vylet atd, navsteva rodicov - darceky a pod. najviac zo vsetkeho ma stoji strava. to je nekonecny pribeh, stale chodim s plnymi taskami a neviem kde sa to vsetko prepadava. ja sam sa stravujem velmi striedmo a co uz moze take zjest 11-rocne dieta. preto mam casto pocit, ze by som usetrila, keby sme boli same a vsetko by sa dalo zvladnut. muz ma svoje financie a z nich si plati benzin, mobil, cigarety a vselijake jeho drobne vydavky. on zaraba cca 13 tisic ciste, takze zase az take velke peniaze k dispozicii nema. do prace chodi kazdy den, cesta z domu do prace - chodi autom, to ma spolu tam a spat 30 kilometrov. ale vsade chodi autom, bez neho sa nepohne ani na krok. aj ja chodim do prace autom, ale chodim aj k rodicom pravidelne, ktory byvaju 70 km od nas. zabudla som tu napisat moju velmi velku chybu: neviem vobec hospodarit, nepatrim k ludom, ktori vedia o kazdej svojej korune a presne si dokazu zadelit na co ju minu. mna peniaze dost obtazuju, aj ked chapem, ze bez nich sa zit neda. mozno by som potrebovala nejaky kurz hospodarenia.

kamos

Preco ti dal tie facky? Zacala si bitku ty, alebo on? Mas na to dokazy? Bolo to riesene sudne? Ublizil ti na zdravy? Mas trvale nasledky?

kamos

Otazka. skus napisat zoznam veci, ktore vies a ktore nevies, aky je tvoj mesacny rozpocet a ja ti napisem ci to staci (trebars aka je u vas cena servisu za vymenu pneumatik atd).

ohon

to snad nie? tak o com to potom je? nechapem zeny, ktore sa daju od chlapa bit. ty sice pises, ze to bola iba facka, ale aj to je ubohe. hlavne ked ma chlap vacsiu silu ako zena, to je to posledne, vyuzit ju tymto sposobom. ziadne zachvaty zurivosti to neospravedlnuju. ked to o sebe vie, ma sa liecit. ved tak isto by mohol udriet dceru a vazne jej ublizit. na to si nemyslela?

otazka

no, teda ohon! ja vyvalujem oci, presne si to vystihol. nie si nahodou psycholog? presne, presne tak to citim. ale zda sa, ze sa bojim zbytocne. zabudla som este napisat, ze dvakrat som uz od muza dostala facku. sice to nebol vyprask a nemala som modriny, ale ruka mu uletela. ma dost velku silu, tak to bolo citit.

ohon

ja nemam taky pocit, ze s nim zije z vypocitavosti. ved by inak vsetko nefinancovala a davno by ho bola poslala niekam. zeny ziju z vypocitavosti s chlapom, ktory naopak - ma vela penazi, je znamy alebo vsetko vybavi. alebo je pripadne velmi dobry v posteli. alebo doma lieta s portvisom a vsetko upratuje atd. ale toto je predsa uplne ina situacia. skor on s nou asi zije z vypocitavosti. ona sa len boji, ci je ako zena dost silna aby si poradila, ked napr. si bude musiet dat prehodit pneumatiky (:-)) ak ma auto.. alebo nieco podobne. aspon tak som to pochopil ja. ale na svete je vela zien, ktore su slobodne a vsetko zvladaju. trocha ju aj chapem, ked mala otca, ktory vsetko riesil, teraz sa boji, ze bude osamotena a bez opory.

kamos

Tvoja otazka teda je ci vies nieco opravit, alebo ci mozes verit opravarom a nie ci sa rozviest? Zijes s nim len z vypocitavosti? Zo subjektivnych nayorov jedneho tazko nieco posudzovat.

kamos

To ci zvladnes opravy bez muza, to ti asi mi neporadime. To musis vediet sama ci nieco vies, alebo nie. Zijes s nim teda len z vypocitavosti?

ohon

preco si myslis, ze kazdy majster ta bude chciet iba oklamat? ved ani chlapi nerozumeju vsetkym profesiam. predtym ako niekomu zveris pracu, tak sa s nim aj tak musis dohodnut. a podla toho budes vediet, ci ano alebo nie. mozes si vybrat viac firiem, alebo sa poradit s tvojimi znamymi s kym maju dobre skusenosti. ked prestanes zivit tvojho muza, budes mat peniaze na majstrov aj na to, aby ti niekto iny pokosil travnik alebo ostrihal stromceky. aby si bola v pohode, staci si dat do diara par adries - havarijne sluzby atd. a pripadne sa dohodnut so susedmi, aby na niektore veci dozreli. dobrych ludi je vsade dost, len si musime trocha verit a nie si mysliet, ze kazdy nas chce oklamat alebo nam ublizit. takze si myslim, ze problem, ktoreho sa bojis vlastne ani problemom nie je. ja som proti rozvodom, ale taky vztah aky popisujes nema vyznam. najma nie pre tvoju dceru. tak sa preber a zacni konat!

otazka

to sa mylis, vobec sa nesnazim vykreslovat manzela najhorsie a seba najlepsie. viem predsa, ze kazdy vztah sa tyka dvoch ludi. mozno s inou zenou by bol stastny, ja neviem. ja le pisem ako to ja vnimam. to nie je objektivne, iba moje subjektivne pocity z tohto vztahu. a pytam sa preto, lebo mam strach, ci zvladnem zivot bez muza. ale to sa tyka iba takych veci, ako je sem-tam nejaka oprava v domacnosti a pod. muz toho vela nerobi. dufam, ze staci, ked tu napisem, ze je elektrotechnik, pred vs vyuceny elektrikar a elektriku v celom dome nam robil cudzi clovek, lebo jemu sa nechcelo!! ale aspon tu bol a dohliadol na to. ja sa mnohym takym veciam nerozumiem a bojim sa, ze ked majster uvidi zenu, tak si povie: ta tomu aj tak nerozumiem, tu mozem dobre oklamat. neviem, mozno sa mylim a je to len strach.akosi mi to pripada divne, ked v rodinnom dome zije sama zena s dcerou. zda sa mi to take akesi nebezpecne.