som zena s jednym dietatom, vydata 11 rokov a uvazujem nad rozvodom. muz je stale lenivejsi, vyvolava hadky a v poslednom case sa zacal kamaratit s alkoholom. vysedava pri telke a do rodinneho rozpoctu prispieva minimalne. byvame vsak v rodinnom dome, odkial moja dcera nechce odist. aj mne sa tu paci. jedine muzove plus je to, ze ked sa nahodou nieco pokazi, vie to opravit. ale aj to iba vtedy, ked uz hrozi vazna havaria. inak sa o nic nestara a dom pomaly chatra. jedine, coho sa bojim, ze si po rozvode nebudem s takymi mimoriadnymi situaciami vediet poradit. ma niekto z vas skusenost s rozvodom? je vam po rozvode lepsie, alebo to lutujete? ako zvladaju zeny muzske prace po rozvode?
ROZVOD ???
ahoj Otazka ja mam presne takého otca...uz má len mna a mamu a nie aby sa tesil ze ma este neaku rodinu....ale on nie kazdy bozi vecer vyhladava ze neni navarene, je len on si to nevie ani len na tanier polozit, mama ho musi obsluhovat.nadava ze take jedlo by ani pes nezral, a aj tak ho zje..nadava ze má mama vypite pritom on vobec nepije a teraz chodí až večer o siedmej domov pričom musí utekať na autobus aby to stihla...u nás už človek ani zívať nemôže lebo hned vas obviní, že máte vypité.....ja s mamou to uz nevládzeme trpieť..ak chcete pozrite si toto on je presne ten typ človeka o ktorom sa tu www.slovanet.sk píše.
cicus, vsetky moje kamaratky, moja rodina aj susedia mi davno hovoria, ze to s nim nema zmysel. ti, ktori ho doverne poznaju, najma zeny, mi tvrdia, ze by s takym hnilym clovekom nemohli zit. ale je tu este jeho rodina. ta ho do neba vychvaluje a ja som pre nich ta najhorsia osoba pod slnkom. a on, chudacik, vraj vzdy v zivote natrafil iba na strigu. aj jeho predchadzajuce dve zeny boli bosorky. on je dobracik, nikomu by neublizil. ked som u svokry nacala tuto temu, hned ma zahriakli. skoda, ze som si nikdy nenahrala nase hadky a jeho hystericky krik. ti by cumeli, coho je schopni. ked sme u svokry alebo u svagrinej, vzdy rozprava potichucky a sprava sa ku mne ako medik. len co sa zatvoria dvere na aute po nasom odchode od nich, uz krici ako sialenec. vie sa neuveritelne pretvarovat a to ma tiez trocha boli, ze jeho rodina ma o nom taku nepravdivu mienku a vsetko zle za nase manzelstvo, celu vinu, valaju na mna. mam dobru svokru, ale velmi naivnu. uz je vdova a vidi len to, co chce vidiet. ale sestra mojho muza, ta je do neho doslova zamilovana. ma ho radsej ako svojho manzela. moj muz doma na nu nepovie inak ako "ta neuroticka", ale samozrejme, pred nou sa jej liska. je totiz bohata a vzdy mu nieco prilepi - nejaky darcek. preto k jeho rodine nerada chodim, lebo su velmi nespravodlivy. a prestavaju mat radi aj moju dceru, lebo aj ta uz zacina hovorit a opisovat aky je ocko. to sa im nepaci. takze ked sa s nim rozidem, je mi jasne, ze ma budu iba ohovarat a nadavat na mna. je mi to luto, lebo to voci mne nie je spravodlive. moj brat mi hovori, aby som sa na nich vykaslala, ked sa chcu klamat, je to ich vec, ale aj tak ma to boli.
V prvom rade sa orad s právnikom,ale pokiaľ máš dom papierovo od rodičov je jedno že to bolo počas manželstva patrí Tebe. Ale ak ste ho počas manželstva rekonštruovali, tak tam by si mohol požadovať dokázateľnu čiastku na úprave. Ja osobne by som sa sama v dome vôbec nebála a to bývame mimo mesta. Kúp si psa a hanrdadí " pána domu " v tom že odplaší toho koho v dome nechceš. Rozveď sa a začni nový život, určite tým len získaš. Mám známe čo prežívali rozvod horšie lebo tam išlo o prevalenie nevery a rýchli koniec a po 3 mesiacoch až pol roku sa mi pochválili že majú na seba viac času, majú doma kľud a poriado. Keď aj dcéra víta, že otec nie je doma, ani jej nebude horšie bez neho, veď keď jej bude chýbať môže k nemu skočiť na návštevu. Takže poraď sa s právnikom a chod do toho. veľa šťastia.
Otázka, vieš, keď ťa on ľúbi-istým spôsobom, je agresívny, čo bude, keď sa rozvedieš? on bude bývať s tebou, resp. v tom svojom byte(vôbec si nemyslím, že by sa hodlal odsťahovať), chodil by častejšie kvôli dcérke, a mlátil by ťa, a nedaj boh, že by si mala v byte nejakého priateľa, viem si to živo predstaviť. Aj mne fukol môj muž a nemal vypité, ale ja som sa rozohnala a vrátila mu. Keď do mňa inokedy hodil silou svoje papuče, okno rozletelo a ja som sa mu zasmiala do tváre, to ho viac naštvalo, ale vieš, to sú také chvíľkové amoky. Myslím si, že v každej domácnosti sú nejaké nezhody a tam, kde je všetko"akože OK", tak tam určite niečo neklape. Buď sa podvádzajú alebo niečo iné. 100%-tné manželstvo NEEXISTUJE!! Len vo filmoch. My ženy všetky túžime po harmonickom vzťahu, ale kde ho hľadať. Ja neviem, kedy sme boli napr. spolu na prechádzke, alebo ani príklad neviem uviesť. Celé dni som sama, ako kôl v plote, keď príde, naje sa a už zmizne. Už som si zvykla. Keď je doma, tak mi doslova zavadzia. Tiež nič pre domácnosť nerobí, Raz do roka povysáva, ale vtedy lieta všetko v byte, a keď nedajboh o 2 dni uvidí nejaký smietok, tak šomre, že veď minule som vysával. To, ako často ja vysávam, ani nevidí. Myslím si, že keď skapem, on bude bezomňa stratený. Nevie hádam ani to, kde máme múku. Tak kto je na tom horšie? A vieš čo OTÁZKA? Predsa som rada, že nie som sama. Dcéra ti pomaly vyrastie a možno odíde s nejakým chalanom preč bývať, alebo trebárs pracovať do zahraničia... samota je zlá. Neviem, koľko máš rokov. Myslím si však, že ty by si si určite našla priateľa, pokiaľ si sa veľmi neupla na tohto tvojho manžela.
Poznám rodinu, kde manžel týra psychicky ženu, rozvádzajú sa už "roky", ba ju aj fyzicky napáda a ubližuje jej, dodnes sú spolu (32 rokov). Predtým vzťah fungoval, teraz to ide dolu vodou. Napriek tomu stiahli späť rozvod, lebo zistili, že deti už z hniezda vyleteli a ostali sami.
ZLE JE ZO ZLÝM, ALE HORŠIE JE BEZ ZLÉHO...
Cicus,
to si urobila len dobre. Ja by som to tiez tak urobil... A byt otazkou, tak takeho muza netolerujem ani sekundu.
kamos,ja som sa nerozviedla, ale rozsila:-) ale je to poda mna uplne jedno, ze co, ale ked sa takto niekto sprava, tak je jedno, ci je zenaty,a lebo slobodny,a le od takeho ruky prec. :-)
ale otazka, taka zena NEEXISTUJE!!! moze to robit maximalne isty cas,a le nijaka by toto nerobila, kazda by sa na to vykaslala. FAkt asi k nemu nieco este citis, nepises, ze ty stastna nie si, nie je stastna ani tvoja dcerka, ale pises, ze nie je stastny on. Ved ti to moze byt jedno. Staras sa o domacnost, varis, peries, zehlis, vychovavas dieta a co robi on? nic. Nehnevaj sa na mna,ale myslim, ze by si mala byt trochu sebeckejsia, nepozeraj sa na neho, ze on nie je stastny. On sa na teba pozera, ze zlatko, si stastna? KAsle na teba z vysoka a necha sa obskakovat a este aj huci a stazuje sa. Podla man to nie je normalne. CHces mat takyto zivot? Ako ja ked nieco take vidim, tak by som takeho chlapa zabila, lebo ja to mam za sebou (aj ked my sme svoji nebola a nemali deti), ale poviem ti, keby som mala deti, tak s nim nezostanem. A az teraz vidim, ze najlepsia vec aku som mohla urobit bolo, ze som ho nechala. No je to tvoj zivot, ty si s nim musis urobit poriadok a ty vies co chces
Cicus,
dobre si urobila, ja by som sa tiez rozviedol...
otazka, to je vsetko o tom, ze treba hladat riesenia ako sa to da a nie ako s ato neda. Neunavuje ta taky bezcharakterny debil? Ja som vydrzala psychicke a fyzicke tyranie niekolko rokov. A zacalo to len jednou fackou. VIes takyto chlapi nie su kompletni, musis davat pozor na seba aj na dceru. UZ aj ked dcera je vynervovana z toho. No, aby jedneho dna neprisla s vycitkami, ze preco si sa s nim nerozviedla. A robis jednu zasadnu chybu, obhajujes ho, aky je on vnutri, ze asi je vo vnutri dobry. Vies podla mna este k nemu stale nieco citis a nieco ta k nemu viaze, lebo inak by si ani na sekundu nevahala a nechala ho. Viem to podla seba, ja som tiez obhajovala tyrana a teraz si plieskam hlavu ako som mohla byt taka hlupa. Vies, ale sama si musis uvedomit, ze mas svoje najlepsie roky zivota este pred sebou, chces ich prepast? Nerob to- teraz ta nenahovaram an rozvod, ale podla toho co pises, sa nikdy nezmeni. A keby mal v sebe nieco dobrevo vnutri, tak at dobrota by sa prejavila navonok apson nejako. Je to egoista, ktory ma doma full servis a vyhovuje mu to. Budes mu robit sluzku a ponizovat sa? jedneho dna sa ti otvroia oci a budes sa za to nenavidiet. A vidis, ved v okoli mas urcite rodinu a kamaratov, ktori ta podrzia a ked budes nieco potrebovat, tak aj pri majstrovi budu stat, chce to len otvorit ocka a predstavit si aky zivot ta moze cakat bez neho. Co ked dcera odrastie a ty budes na straobu s nim? Chces mat kludnu starobu s niekym, kto miluje teba a ty jeho a vazite sa navzajom,alebo budes aj po dvoch infarktoch chodit okolo stareho deda o palici a budes sa o neho starat, lebo jemu sa nechce? Je to chore a on sa nikdy nezmeni.
mozno je pravda, ze na kazdeho cloveka niekde caka jeho idealny partner. idealna partnerka pre mojho muza by bola taka, ktora by ho od rana do vecera obdivovala, vzdy by mala chut na sex, rada by varila a vypekala kolaciky, prestierala mu na stol a odnasala do dresu prazdne taniere, ofukovala ho a popijala s nim, pofajcievala a pila kavicku, vitala jeho kamaratov a obskakovala ich, chvalila ho pred nimi a kazdemu vykladala akeho ma perfektneho dobreho muzicka. do kazdej izby by kupila najmenej jeden televizor, aby sa ani na chvilocku nenudil. a nic, absolutne nic by od neho nechcela. taka zial ja nie som, preto verim, ze moj muz nie je stastny.