Ahojte mala som hrcku na ruke, po navsteve lakarky mi povedala, ze je to nieco podobne ako pruh, ze si mam po tom buchat a, ze to bude Ok, po roku sa mi to vratilo uz z bolestami, musim si ju s obvazom stahovat, tak ma to boli, sestra to mala a dala si to vytiahnut, vraj sa to da aj chirurgicky?
Hrcka na ruke
Čaute všetci,mám tiež skúsenosti s hrčkou na ruke.Pred piatimi rokmi som ju mala tiež,ale tak ako sa objavila sa aj stratila.Minulý rok sa mi objavila v septembri a mala som ju asi dva mesiace.Stratila sa mi po náhodnom vyvrtnutí ruky,no o mesiac som ju tam mala znovu.Neviem či mám ísť k lekárke,lebo sa bojím,že ma pošle na operáciu a počula som,že sa po nej hrčka môže znovu objaviť a ešte väčšia.A vraj po operácii musí byť ruka mesiac v sadre alebo v dlahe.Počula som aj,že sa to dá odstrániť striekačkou,ale neviem nakoľko to je bolestivé.Ruka ma nebolí,len sem tam po väčšej záťaži,pretože mám manuálnu prácu.Vadí mi to hlavne z estetickej stránky.Ak mi vie niekto poradiť o nejakých iných spôsoboch odstránenia,alebo má nejaké iné informácie budem veľmi rada.Tak ďakujem zatiaľ!!!
Čaute všetci,mám tiež skúsenosti s hrčkou na ruke.Pred piatimi rokmi som ju mala tiež,ale tak ako sa objavila sa aj stratila.Minulý rok sa mi objavila v septembri a mala som ju asi dva mesiace.Stratila sa mi po náhodnom vyvrtnutí ruky,no o mesiac som ju tam mala znovu.Neviem či mám ísť k lekárke,lebo sa bojím,že ma pošle na operáciu a počula som,že sa po nej hrčka môže znovu objaviť a ešte väčšia.A vraj po operácii musí byť ruka mesiac v sadre alebo v dlahe.Počula som aj,že sa to dá odstrániť striekačkou,ale neviem nakoľko to je bolestivé.Ruka ma nebolí,len sem tam po väčšej záťaži,pretože mám manuálnu prácu.Vadí mi to hlavne z estetickej stránky.Ak mi vie niekto poradiť o nejakých iných spôsoboch odstránenia,alebo má nejaké iné informácie budem veľmi rada.Tak ďakujem zatiaľ!!!
Ahojte,ako pisete o hrcke na ruke,tiez som s tym mala problem.Niekolko krat sa mi vytvorila,ale vzdy mi aj samocinne zmizla.Niekedy bola mensia,niekedy vacsia a tiez pobolievala,zalezalo od pretazenia ruky.Mala som ju na pravej ruke.Bala som sa do toho rypat O)))takze ako prisla,tak aj odisla.
Myslim ze som mala to iste - hrcku na pravej ruke na zapasti, na hornej strane, najprv asi ako hrasok, no postupne sa zvacsovala. Ziskala som to ako aupairka, ked som si viac namahala ruky, hoci len pri upratovani a praci s detmi. Doma mi lekarka povedala, ze je to "ganglion". Bola som na ortopedii a lekar mi priamo z toho striekackou vytiahol nejaku tekutinu alebo gel a zmizlo to. Pre istotu som mala pouzivat aj spevnujucu bandaz na ruku, davala som si ju napr.pri zehleni, teraz uz ani nie. Ale napr.moj priatel ma podobne hrcky na oboch rukach a vraj su to kosti - no neviem. A kamoska mala nieco podobne, no tiez vravela o chirurgii... Takze neviem, asi su rozne druhy - mne pomohol ortoped.
Aj ja mam hrcku na lavom zapasti.Uz asi 3 mesiace sledujem ze sa zvacsuje a ruku mam slabsiu a obcas to pobolieva.Stale to citim.Mam obavy.Ale vraj to treba vycistit.No teraz tu citam ze aj po operacii sa to vratilo.Tak co s tym?Ake velke to moze narast?Z coho to je?Nemam namahavu pracu..casto dviham 2.rocne deti zeby predsa z priesilu?Asi navsivim lekara.
neziaduce nefunkcne utvary v tele sa odstranuju enzymatickym cistenim, ako som v roznych temach uz mnohokrat pisal.
no ja hrcku mam tiez na ruke jak je sval,hore nad laktom,a obcas ma aj lame ta ruka a citim ju taku slabsiu,ked po nej prejdem citim take tvrde a volnym okom vydno,ze je to hrcka,ukazovala som to raz lekarke,len sa pozrela a nic na to nepovedala...
tak odvtedy ju ani neulazujem nikomu...
pridávam sa k vám dievčatá, ja som čerstvá držiteľka tzv. priesilu na zápästí a tiež by som chcela niekoho poprosiť aby mi poradil čo s tým, lekárka ma poslala na chirurgiu ale mnoho ľudí ma od tohto zákroku odhovára, že sa to vracia a mesiac nosí sádra, tak mám ísť k tomu chirurgovi? Poradí mi niekto, kto s tým má skúsenosť?