Po vysetreniach mi stanovili diagnozu vysokorizikovy HPV virus pozit. a cytologia 3a. Chcela by som vediet aky postup liecby zvolil vas gynekolog a co vsetko toto obnasa. Rovnako ma zaujima ako casto vam lekar robi cytologiu pri takejto diagnoze a ci sa da za poplatok urobit castejsie. Piste radte ake doplnky uzivate atd. Mam strach co bude dalej!
VYSOKO RIZIKOVY HPV!!!
To znamena ze ak som mala cytologiu vybornu, ze nemam hpv?Alebo sa este neprejavilo?Existuje este nejake specialne vysetrenie na HPV ak ano,mozem o neho poziadat?dakujem
Nie konkretne HPV ale podla buniek ti napisu napr. cytologia 3 podozrenie na HPV a potom sa musi robit specialny PAP ster na tom uz zistia ci ho mas a ci je vysoko ci nizko rizikovy.
Zistia HPV pri beznom cytologickom vysetreni?
Curly vsimla som si ze si prispievala aj na fore DOVOLENKA.Ake mas skusenosti s Greckom a zemetraseniami. Stale sa tam cosi deje kedze Grecko ma taku polohu aku ma? My sme boli na Kose tam nie je az taky casty vyskyt tak sa pytam ci ste to tam nezazili.
Ved sa aj snezim ale PODVEDOMIE je ... Urcite to poznas, doteraz som bola zdrava, nefajcim nepijem pred porodmi som vela sportovala teraz menej ale predsa si sem tam cas najdem, jem vitaminy... Nechapem preco...?
tak to sme dve, ja som sa tiez potom podozvedala vsetko mozne az by som bol z neho gr.... ale stastie ze to dopadlo pre mna dobre aj ked v hodine dvanastej. drzim ti palceky aby to dobre dopadlo. a je velmi dolezita psychika ako clovek mysli. skus sa naladit pozitivne ze ti tie lieky pomozu a ze vsetko bude dobre.
Sara ved to ja zo srandy o tej vymene...No ako ho poznam myslim ze v takejto situacii by mi povedal ze s niekym nieco mal, nie je to sranda tu ide o zdravie, velmi sa o mna boji ved mame dve male deti hned mi nakupil lieky (indonal je veru nakladna zalezitost), no ale kto vie. Aj ked moj byvaly bol neskutocne promiskuitna svina, jesne ze to vedeli vsetci dookola mna len ja nie! Ved preto sme sa aj rozisli.
No co idem bojovat, inak povedal ti lekar z coho si to dostala? Ja mam osem rokov manzela ktoremu som verna na sto pro a on teda tvrdi ze on mne tiez je mozne ze by som to mala od byvaleho (alebo on od byvalej) a osem rokov sa to neprejavilo. No nerada by som zacala o nom pochybovat.