Vopred sa ospravedlňujem všetkým zodpovedným psíčkarom.Mám až panický strach zo psov.Mám 37 rokov a dve malé deti.Tento strach u mňa vypukol minulé leto,keď som bola s detmi na prechádzke,a oproti nám sa vyrútili dva veľké psy,a ich majiteľ nikde.Mala som veľké problémy dostať do bezpečia moje deti.Ich majiteľa som neskôr vypátrala,a tvrdil mi,že to sú šteňatá salašnícke plemeno,a majú radi deti.Od tohto zážitku mám neuveriteľný strach.Bývam na sídlisku,ktoré je pri jazere,je tu veľa psíčkarov,ale dosť bezohľadných,nechajú ich voľne pobehovať,aj keď vedia,že je tu veľa detí.Bojím sa veľmi pitbullov.Ako sa mám brániť?Sú tieto bojové plemená pod kontrolou?Pretože niekedy sú ich majitelia úplny dementi,alkoholici.Čo mám robiť pri strete s týmito psami,existuje niaka obrana?Mám naozaj veľký strach,elektrický paralizátor pomôže?Ešte raz sa ospravedlňujem zodpovedným psíčkarom,ale mám strach o deti a ich bezpečnosť.
Strach zo psov!
martin242 vies dostal si ma, ze ako moze civava utocit alebo maly havo, no vies, kedy som nemala skusenost s tym, tak to nenapisem, nikdy by som nepovedala, ze ti civava moze ublizit no skutocnost je ina, vies ta civava zautocila na postihnute dievcatko a to bola jej civava, tak uz sa cudujem, preco to spravila, aj tak o ublizeni sa neda povedat sak to ma malicke zubky, ale chapes "kusla" a to ma zarazilo...
Tak tak, ja sa ospravedlňujem všetkýcm, ktorých som sa dotkol (a aj tým, ktorých sa ešte len dotknem :) ) ale v podstate sme tuším zatiaľ nič nevyriešili.
Ten Anti-Dog sprej alebo Tekutú strelu používať v prítomnosti vlastných detí je trošku riziko, hlavne ak sa jedná o prípravky s látkou Nonivamid, ktorý by mohol deťom vážne ohroziť zdravie v prípade zasiahnutia slizníc pri vetre.
A strelnú zbraň nosiť pri deťoch veru nieje tiež výhra.
Asi bude najlepšia pasívna ochrana vo forme predvídania a vyhýbania sa oblastiam, kde venčia majitelia svojich nevychovaných zúrivcov, pre matku s deťmi asi jediná voľba, pokiaľ teda nieje cvičená na boj so psom, čo asi nieje :(
martin242 sorry, nestudujem slovencinu :D ani medicinu :D tak nepomozem asi, ospravedlnujem sa za chybicky som asi prepracovana a preskolena :D (martin242 - usmev) viem, ze take slovo nieje, ale nenasla som spravne. Mas havka?
Som rada,že ste si to vysvetlili takto rozumne a inteligentne.Prepáčte,ja nemám rada hádky,preto vám ďakujem za rozumnú diskusiu.
Vysoká škola a inteligencia nemusia nutne ísť "ruka v ruke"...
Ja som napísal svoj názor, ale neútočil som na Teba, Ty si spravila opak.
Nabudúce sa prosím vyvaruj rád typu: "daj sa liečiť", až budeš poznať moju diagnózu a budeš mať patričné medicínske vzdelanie, potom budem rád, ak mi pomôžeš, zatiaľ Ti ale ďakujem :)
Mier...
martin242 ospravedlnujem sa za moje "zakladne vzdelanie" ktore uz je na vysokej skole, no sem tam sa to stane ta chybicka or chybicky no co nezabijem sa teraz a sorry, ze ty si si mohol povedat or napisat nazor a ja nie.... No a agatka1 francuzkeho buldocka no skus www.inzercia.sk neviem odkial si? v auguste by som ti mohla zohnat buldocka budu staniatka.... Este raz SORRY nemienim sa tu hadat... s ...
deddy: Prepáč, ale treba si všimnúť fakt, že tu niekto hádzal špinu na moju osobu a zjavne ten niekto nieje po stránke gramotnosti na patričnej úrovni a nedokázal pochopiť skutočný význam mojho príspevku.
Takže toľko k téme provokatérstva...
Samozrejme, aj keď pohryzie malý pes a spôsobí hoci nepatrné zranenie, je nutné vyžiadať si očkovací preukaz a podstúpiť lekárske vyšetrenie.
Nemyslel som práve kríženca označovaného ako Pitbull, ale najmä väčšie a nebezpečnejšie plemená ako argentínska doga, brazílska fila atď.
V mojom okolí je takmer PRAVIDLOM, že nebezpečného psa si zaobstará osoba s pomerne nízkou inteligenciou a absolútnou neschopnosťou/nezáujmom psa vychovať a potom sa môžme čudovať tým častým napadnutiam psov.
Ja sa vôbec nečudujem, že sa nás psíčkarov snažia čo najviac obmedziť a vystrnadiť - veď je normálne, aby v meste bolo nutné obávať sa polodivokých zvierat? V lese by som to pochopil, ale...
Ahojte, prosim Vas nevie niekto nahodou kde a ako zozeniem psika francuzskeho buldocka alebo staroanglickeho ovciaka? Mala by som velky zaujem, prosim ak niekto o niecom takom vie plus aka je suma za takehoto psika, nech sa prosim ozve, budem mu povdacna!
nerozumiem preco sa v kazdej diskusii na temu pes musi zjavit takyto provokater, a oznacovat ludi za zaostalych
......
martin242 "prah bolesti a agresivitu" predpokladam ze tym myslis pitta, to je tak typicky predstavitel pri posunutom prahu bolestivosti
je jasne ze nemozme zanedbat to, na ak ucel bol pes vyslachteny, to by mali zvazit najma buduci majitela akehokolvek psa
.
a ide o to, kolko volne pobehujucich tzv. "bojovych plemien" sa volne pohybuje po ulici narozdiel od tych mensich co maju byt spolocenske psy
.
su rozne typy ludi co si kupia "bojoveho psa"
napr. psychopati, ktori chcu zastrasovat svoje okolie, vtedy sa o vychove a vycviku uvazovat neda a dotycny posilnuje agresivitu psa, od toho sa nic dobre ocakavat neda a nikto sa k takemu psovi dobrovolne nepriblizi
potom su ludia ktorym sa pacia taketo typy psov a daju si zalezat aby z neho spravili psa bezpecneho pre neho a okolie a vtedy maju ludia stale respekt, uz len preto, ze je velky alebo sa o takom psovi stale hovori ako o nebezpecnom
Pri mini psoch nema nikto respekt, su rozmaznane a male cize nie su povazovane za nebezpecne, co vlastne ani nie su, ale tak isto je neprijemne ked ta atakuje maly pes, lebo kazde pohryznutie od psa so sebou prinasa iste riziko a nezalezi na tom ci islo alebo neslo o zivot, ide o princip, ze nieco take by sa stavat nemalo, ale STAVA SA a to je na tom najsmutnejsie