vitamín b

vitaminy

vsetkeho vela skodi, aj vela vitaminov, predavkovanie nimi sposobuje take iste symptomy ako pri ich nedostatku,mne predpisala lekarka b-komplex, lebo som mala zlty jazyk a hrdlo po silnej chripke, po mesiaci brania mi pomohol,tak mi ho lekarka odporucala jest dalsi mesiac, po 2 mesiacoch sa mi hrdlo a jazyk potiahli hnedozltym povlakom, pery dopraskane, bola som hrozne unavena, lekarka ma len stale tlacila do brania b-komplexu, tak som ho prestala brat a bolo mi fajn. Vsetko treba brat s mierou, aj bylinkove caje, ich preparaty, ci homeopatika, na niektorych baleniach som si vsimla napisane, neuzivat dlhsie, nez...,ale kazdy urcite robi to,co sam uzna za vhodne,treba vyskusat, ja som brala vela homeopativ a bylinnych produktov, dokonca na niektore uz som si vypestovala v tele netoleranciu,najprv mi zaberali dobre, neskor mi sposobovali take iste problemy, na ake som ich zacala uzivat.

RNG

Necviem pre co, ani odbornici z tohoto pola s tym nesuhlasie ale hlavne B1, B6 a B12 sposobuju, ze som definitivne menej pritazlivy pre komare.
Skutocna obrana je ale len DEET, minimum 15%.
Moj syn je polovnik a v severnej Kanade na postriezke poznal, ze len kremy s vyse 40% DEET naozaj ochrania. Vsetko ostatne nebolo ucinne proti rojom vyhladovanych komarov.

ucitelka

no, rng, ja cele leto beriem B-komplex, ak forte, tak obden a vyslovene komarom "nevoniam". tiez ma volakedy velmi lubili, teda moju vzacnu krvnu skupinu :-)
jaja, som velmi zvedava na ten dovod ... zaujima ma to.

RNG

Ja to mam na tie komary vyskusane. Definitivne som pre nich menej pritazlivy. Predtym na mna robili nalety, teraz si mna vsimnu len zriedkavo

ucitelka

neuvadzas dovod, preco by sa nemali uzivat dlhodobo. vitaminy skupiny B su predsa vo vode rozpustne a nemoze dojst ku hypervitaminoze. pri nadmernom prijme si organizmus vezme potrebne mnozstvo a zvysok sa vyluci evapotranspiraciou - cez pokozku alebo v moci.
vitaminy skupiny b potom davaju potu a mocu charakteristicky zapach, co je velmi ucinny repelent v letnom obdobi proti komarom. skus to.

RNG

Az to niekto dokaze v serioznej studii, tak to zoberiem do uvahy. Zatial nic take nikde nebolo dokazane. To by sme potom po case mali stratit schopnost pouzivat vsetky vitaminy, lebo ich neustale dostavame v jedle. A slovo vitamin pochadza od vita=zivot, tj zivotupotrebne, stale.
Pri potravinovych doplnkoch a potravinach pouzivas(jes) to, co ti telo potrebuje, vtedy, ked ti to potrebuje. Mimochodom, to "forte" v tomto pripade je reklamne oznacenie vyrobku, ktory nema extra vela vitaminov B. Na trhu je plno ovela silnejsich.

myslim si

ja si myslim, ze je to pravda, lebo pravidelnym prisunom vitaminov si na to telo navykne a postupne vitaminy stracaju svoju ucinnost, resp sa znizuje ich vyuzitelnost v tele... nie su pre telo pomocou - podporou, ale skor niecim uz normalnym beznym