vitamín b

RNG

Vidis, a to som len obycajny amater. Predstav si ze by sa nejaki naozaj dobri profesionali s tymto zaoberali, o co viac by vedeli radit!
Priroda ma miliony latok, z ktorych je preskumame len ,maly zlomok a aj to, co uz je zname nie je v praxi pouzivane.

RNG

hej aj sem to patri. Lyzicka kokosoveho oleja na ranajky ti da plno energie. Mne pomaha sa zobudit. Nie som prave ranajsi vtak....

RNG

Samozrejme mozes brat stimulanty, ale stimulanty aj bez lubovnika zvysuju tlak(nie permanentne, ale docasne )
Takze ked si nameras 140 po vypiti kavy, nebud prekvapena. MOja zena je extra citliva na zmes guarany a gotu koly, raz si zobrala silnu povzbudivu pilulku a skoro 3 dni mala tlak 180!Ale to bola konska davka a ona je na stimulanty zrejme extra citliva.
To bolo davno pred tym, ako berie lubovnik, takze s lubovnikom to nema nic spolocne, ako som pisal uz predtym.
Aj v jednej teme tu(lipoxal)sa zeny stazuju na silnu reakciu na stimulanty.

jaja

a ešte by ma zaujímalo, či môžem teda piť zelený čaj+kávu, napr 1x denne k lubovníku?? lebo som nepochopila , či to vadí, či nie, kedže sú to stimulanty?dakujem pekne za vyčerpávajúce odpovede, aj na viacerých kategoriách:-)) hned som kludnejšia...

RNG

Neviem , kolko je maximum, to je zrejme dost individualne. Moja zena berie v strese az 3x3 denne, ale casto vynecha aj tyzden, ked je v pohode.
Spotreba serotoninu a jeho vyroba zavisi od stravy a nervoveho vypatia.

jaja

ten ľubovník koľko max?? 3x3, pýtam sa na max, nieže by som to chcela jesť toľko:-) ja neviem, prečo toľko prehánajú v tých článkoch o ľubovníku. a ked je to konkurencia AD, tak to ma teší, nechcela by som ich brať- nežiadúce účinky, návykovosť:-(...

RNG

Keby toho hypericinu bol v cokolade a malinach a inom plno, tak ti staci nebrat tolko lubovnika.
Ten sa predsa nemusi brat pravidelne, ale len vtedy ked citis ze ho potrebujes.
Tak ako sa napijes ked si smadna a nie 3x do dna pol litra vody po siestich hodinach
Ale pokial viem, davky hypericinu v inych zdrojoch su zanedbatelne, na nestastie, inac by sme nemuseli pouzivat lubovnik.
Osobne by som radsej jedol maliny a cokoladu miesto kapsuliek lubovnika, keby to bola pravda.
Ale to nepracuje, hoci cokolada samotna obsahuje latky zlepsujuce naladu, preto ju ludia maju tak radi.Ale neobsahuje ucinne mnozstva hypericinu.

jaja

jasne, veľa vecí, čo som čítala o ľubovníku ste mi vyvrátil- aj som tomu rada, lebo by som nemohla dokopy nič jesť:-)))