Pred 3 rokmi som bola na potrat. Nechcem rozoberat ake okolnosti ma k tomu donutili ani kolko som si koli tomu vytrpela. Chcem len vediet ci ma niektora z vas s tym skusenosti. Teda ci ste boli na potrat a par rokov po potrate ste bez problemov otehotneli?
---------------------
Interupcia - www.zdravie.sk
Potrat - www.zdravie.sk
Tehotenstvo - www.zdravie.sk
Potrat a tehotenstvo
prosím vás vie mi niekto poradiť ,aleboaspoň opísať čo ma čaká ak podstpim umelé prerušenie tehotenstva z genetických dôvodov v 5. mesiaci?? ako to prepanajana zvládnem?? čo ma čaká??
ja so otehotnela po 3 rokoch a tiez som mala spont.potrat,potom kyretaz - strasneee!
znovu som otehot.po 7 mesiacoch a zasa potrat.bola som v pohode(zdravotne)
je to uz 2 roky,ale odvtedy mam strach
V roku 2004 som čakala štvorčatá, ktoré som potratila v 20. tt "lekárom pod nosom" a tiež bolo všetko podľa nich v poriadku. Teda potratila som spontánne len jedno bábo. Po dvoch dňoch mi urobili umelé prerušenie tehotenstva lekári, vraj mi stúpala príliš rýchlo horúčka a museli ma vyčistiť, aby sa infekcia nedostala do krv. obehu. Opäť tehotná som ostala do 4 mesiacov. Pritom o prvé bábo sme sa snažili skoro dva roky. O druhé sme sa nesnažili vôbec a podarilo sa na prvý krát. Je to u každej ženy individuálne a záleží od problému, v dôsledku ktorého nemôže žena otehotnieť. Ale treba veriť. Poznám ženy, ktorým lekár povedal, že deti mať nebudú a po 7 rokov sa im narodilo dieťaťko, bez lekárskej pomoci a liečby.
helenaxxx ako si zistila že je to mimomaternicové? lebo mne meškajú krámy a bolí ma pravý vaječník..doktorka povedala že tiež možem mať mimomaternicé.. problem je v tom že mám 16. rokov =(
Tu otazku si mala dat lekarovi, ktory ti robil potrat, teraz uz s tym aj tak nic neurobis...
Lea,nechcem Ti brat ilúzie,ale nie všetko pojde hned na prvý krat.Ale aj tak Ti držím palce,ked sa rozhodneš mat dieta,aby Ti to vyšlo.
Dakujem za vsetky prispevky. Uz som o cosi kludnejsia a dufam, ze fakt bez problemov otehotniem ked na to budem pripravena. :)
ahoj ja so bola na potrate a dnes som opat tehotna :) neboj uvidis ze otehotnies
my sme sa snazili o babo 3 roky a potom som zostala tehotna no az v 2 mesiaci mi zistili ze je to mimomaternicove....tak v decembri 2006 som bola na laparoskopiu :o( museli mi robit kyretaz a vsetko co sa toho tyka a odstranili mi aj jeden vajcovod.A v auguste 2007 som konecne po tom usili a bolestiach a sklamaniach zostala tehotna a v maji sa nam ma narodit krasne dievcatko......
no ja som tiez bola na umelom preruseni,zaciatkom roka 2006 a dost dlho sme s terajsim partnerom "zarabali"toto babetko ktore sa ma narodit v maji.vlastne vyse roka bez ochrany sme sa o to pokusali.myslim ze po potrate je cesta k tehotenstvu zlozitejsia