Ahojte, poslednu dobu mam doslova "zravku" na sladkosti. Od Vianoc len priberam a dost ma to znervoznuje, kedze sa blizi leto. Viete mi poradit nejake triky ako schudnut ? Ako potlacit chut na sladke ? Len ziadne tabletky !! Dakujem
Ako potlacit chut na sladke?
Do takýchto problémov sa nedostaneme, ak budeme jedávať polysachridy formou obilných zrn s vlákninou a zeleniny. Cukor sa bude trávením rozkladať na jednoduché cukry a uvoľňovať do krvného obehu pomaly a postupne, bez nárazovách šokov. Mozog bude zásobovaný rovnomerne a nebude trpieť hypoglykémiou, chute sa nedostavia.
Silnú chuť na sladké spôsobuje paradoxne príjem jednoduchých cukrov. Po požití sladkého slinivka vylúči inzulín a hladina krvného cukru prudko klesne. A my dostaneme chuť na sladké. Toto sa dovtedy opakuje, kým sa slinivka nevyčerpá, a to je začiatok cukrovky.
Iná príčina je u chudých ľudí, ktorí jedia veľa slaných, pečených potravín, mäsa , vajec, údenín a pod. Títo ľudia sa dostanú do stavu, keď sa potrebujú uvoľniť. Niekoho to dovedie k alkoholu / drogám, liekom a pod./ a niekoho, hlavne ženy, k sladkostiam.
RNG, to sú pre mňa všetko veci, kt. počujem prvýkrát, nikdy som o tom nepočula a už vôbec to v obchode nevidela...Kde sa to kupuje?
Inac kvasne infekcie nevedia pouzit ani xylitol ani erytritol, dokonca xylitol sa pridava napr do zuvaciek proti kazeniu zubov, lebo potlaca streptokoky zodpovedne za poskodzovanie skloviny.
nellka, xylitol je cukor povodne z brezovej vody, dnes vyrabany z kukuricnych klasov.
Erytritol le mizkomolekularny ovocny cukor, ktory ma tak malu molekulu, ze sa vulucuje mocom bez toho, ze by sa stacil v tele spalit.
Stevia je rastlina obsahujuca sladko chutiace necukornate latky, tj nahradne sladidlo z prirody.
Stevisidy a rebaudianosidy su nielen vyse 300 krat tak sladke ako cukor, ale naviac su liecive na pankreas, co je pre cukrovkarov velmi dobre.
RNG, ja som sa snažila nahradiť sladké ovocím...ale to vôbec nie je ono, to mi nikdy dlho nevydržalo takto "obabrať" telo.čo to je stevie? A čo xylitol?
Poraď niečo na stratu chuti do jedla, lebo mne sa striedajú obdobia žravosti a kľudu, ale nenormálne.
ja sa snazim jest ovocie, kedze ako cukrovkar nemozem nic sladke ani len vela inych sacharidov.
Skorica a chrom, listy z moruse, alfa lipoicka kyselina a zeleny caj trosticku pomozu, ale najviac mi pomaha nahradit sladku chut inymi cukrami, ako xylitol, erytritol(ten sa v tele zdrzi len niekolko minut a hlavne vytazkami z stevie, ktore vlastne vobec nie su cukry ale su az 300 krat tak sladke, ako repny cukor.
Cokoladu jem len taku, ktora ma 85 az 90 % kakaa, tj zostane tam na cukor len malicko.
Asi ťa nepoteším, ale kedysi som si kúpila chróm a aj tak som mala sladké žravky...Inak je pravda, že keď som mala hančky a žal. problémy a nejedla som sladké asi tri týždne, tá chuť už nebola taká na prizabite, len to je ako alkoholik s alkoholom...zase som si dala a zase som tam, kde som bola predtým.
mozno je moja rada kruta,ale mne pomohlo ked som si urcila na den len napr.60sk na stravu,teda ranajky desiatu obed olovrant a veceru a navyse ani korunu.
daj si med ked mas chut na sladke mne to pomaha na rohlik alebo tak