Prosim ak mate deti alebo este iba cakate,napiste mi odpoved na par otazok potrebujem to do skoly.
1.-co ste milovali v detstve a teraz to uz neexistuje
2.-co vam je luto ze uz nezaziju vase deti z toho co ste zazili vy.
Dakujem vsetkym za vase odpovede.
Anketa pre ludi nad 30 rokov
Ahoj kakaová! ja mám 33, 13ročnú dcéru a ona nezažila a určite ani nezažije také detstvo, ako sme mali kedysi my. dnes sa človek bojí pustiť dieťa von, pretože ho môže niekto ukradnúť, zneužiť, nadrogovať. my sme boli celé dni vonku, cez leto sme vypadli z domu po obede a vracali sa takmer za tmy. rodičia síce frfľali, ale nemali strach, že sa nám niečo stane. kúpali sme sa na jazerách a nemali strach, že sa niečim nakazíme, lietali na bicykloch bez toho, aby sme sa báli, že nás niekto zrazí. keď sme začali chodiť na diskotéky, pitie a veci sme nechali voľne: nikto nám nič nezobral, ani nám nič nepridal do malinovky. mali sme jednoduchšie detstvo, pretože neboli veľké majetkové rozdiely, ako teraz, neboli elektronické hry, takže sme boli viac spolu a vonku- aby sme sa zabavili. bola som jedináčik, ale nikdy som to necítila, vždy sme boli veľká partia. to moja dcéra nezažila, ani nezažije, pretože každý je radšej zavretý doma pri telke alebo počítači. veľa som čítala, pretože nebol taký veľký výber programov, ako teraz. dnešná doba je veľmi uponáhľaná a na všetko máme menej času, ako kedysi. sú iné hodnoty, morálka a slušné správanie, ktoré boli kedysi pravidlom sú v dnešnej dobe skôr výnimkou. aj keď sú samozrejme na vine z väčšej časti rodičia.
takže naše deti určite nezažijú takú bezpečnosť, bezstarostnosť, priateľstvá a hry, ako sme mali my. nezažijú radosť z nových vecí, pretože všetko berú ako samozrejmosť: my sme zberali obaly zo zahraničných žuvačiek, vymieňali si hračky z kondervajíčok, céčka. ľúto mi je, že už nikdy nezažijem tú partiu, s ktorou som sa stretávala, pretože sme sa tak rozutekali (niektorí sa odťahovali do blízkeho zahraničia, iní až do Kanady), že sa sotva niekedy stretneme. neexistujú niektoré cukrárne, kde sme chodili na fantastickú točenú zmrzlinu, na zákusky či malinovku za pár drobných.
je toho veľa, na čo rada spomínam. urobila si mi radosť s touto anketou, pretože som si spomenula na veci, ktoré ma bežne nenapadnú-takže ti ďakujem:-))))
a ešte malá rada: vzdelávaj sa a pracuj na sebe, užívaj si detstvo, prvé lásky: sú to najkrajšie roky a zážitky, ktoré sa už nebudú opakovať!
maj sa pekne a nech sa ti darí v škole i v ďalšom živote.
1- napríklad zbieranie a žuvanie šťaveľových lístkov v záhrade u starkej
2- také bežné detské hry vonku v provizórnych domčekoch čo sme si sami postavili,chlieb s maslom posypaný lesnými jahodami,kúpanie sa v čistej rieke a stavanie hrádze .