Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anketa pre ludi nad 30 rokov

izabelka33

toto je uplne skvela tema ked to tu tak citam sice mam len28 alebo uz ale smejem sa tu do popuku hlavne na tej zuvacke pedro bajo aj mne chybaju tie boli super a tie obrazkove aj ta kacasia mast zabaly a este je dobre ako tie husy vase boli potrete modrym a zelenym veru na nebolonam dobre ked sme boli mali :)))))))))))))))))

xena

1 volakedy som pasla husy ako aj ostatne moje kamošky a bola sranda ked sa nam na ceste domov pomiešali , pamatam sa ako ich každej starka natreli farbou na branu ,takže jedny mali modre krky , ine zelené hlavy :-))

2. behali sme po čerstvo požatom obilí , ako sme boli doškriabaní , ležali na slame , zbierali každe rano vajčik, chodili s susednej starkej na maliny a celu zimu sme sa sankovali a bolo nam jedno ,že sme premočení a terajšie decka len doma trčia pred telkou a nemaju ozajstne priatelstva, ktore sme mi pestovali cely rok

ajja

Parádna téma s parádnymi myšlienkami. Ja sa budem držať zdravia:
1-odtrhnutie stebla trávy a len tak ho prežúvať. Dnes si kupujeme výživové doplnky, lebo čisté steblo trávy naše deti už nenájdu, pitie vody z horskej studničky, krajec chleba s domácou masťou a cibulou /jááj, tu sa všetci odborníci na zdravú výživu asi zhrozili a aj tak sme vitálna generácia/
2-liečenie detských chorôb celkom prirodzene napr. zabalmi z husacej masti, cajikom z byliniek, jaj ako úžasne tajomne chutilo zohriate čierne pivčo s lyžicou medu - a kašel bol preč. Dnes mamky kúpia sirupy, kvapky, tablety a chémiou ládujú choré deti

aniz

1. luto ze neni-
STIKACIE STOJE V AUTOBUSOCH.FILMY BEZ REKLAM.RADOST Z BANANOV NA VIANOCE.lacne zakusky.Potraviny bez Eciek, a farbiv.Citanie knih

2. CO NEZAZIJU SUCASNY LUDIA- ZIVOT BEZ MOBILU BOL SUPER, TIEZ BEZ NETU SA DAL VYDRZAT.NAJMA BEZ POCITACOVYCH HIER TO BOLO SUPER, STALE VONKU NA SKYTE, BASKET ,TENIS BICYKEL, PARTIE,, HRANIE GULICIEK,TO UZ V BA EXISTUJE SKOR VSETKO ORGANIZOVANE A NIE SPONTANE.
OTRASNe SU FIREMNE AKCIE, TZV. TEAMING..UMELE ZBLIZOVANIE KOLEKTIVU A PRACOVNE OBEDY ...DOBRODRUZSTVO PRI CHODENI DO KOSTOLA, KED VAS SLEDUJU UDAVACI STB...REVOLTA VOCI SYSTEMU, REVOLUCIA 89. TELEVIZIA BEZ DIALKOVEHO OVLADACA,,SUPER ASPON SA MALO POZERALO NEBOLO CO, a to znamenalo viac casu na hry.Sucasna generacia nezazije kreativitu ,ked nic nebolo a muselo sa vymyslat vsetko z toho co bolo.

mentolka

nechcem vyzerat ako nenazranec ale mne chyba : severka,zuvacka pedro a bajo,cukriky v plechovej krabicke zimna zmes,susienky s lekvarovym kolieskom uprostred naukladane v takej krabici...
a este super jablkovy must a rozne ovocne drene.
a z tych ostatnych veci su to :cele letne dni stravene pri rieke s kamaratmi,vecerne opekacky,behanie po cistom lese,pitie zo studniciek,rozpravanie starej mamy a supernajlepsie halusky s kapustou od mojej milovanej babky.nikdy v zivote som nejedla ani uz nebudem take dobre ako od nej.

deniska7612

mne chyba ten klud,mama prisla z roboty a mala veget,nenervacila sa, bola uvolnenena a po2.ako decka sme lietali od rana do vecera u babky po dedine,stavali sme si bunkre a zivot bol super a vsetko bolo v pohode,ziadne problemy sme ako deti necitili,ani existencne sme ako decka nepocuvali od rodicov,penazi bolo malo,ale vzdy dost na potrebne

chumáčik

mne je najviac luto za ozajstnym ovocim a zeleninkou z nasej zahrady.vtedy jablka chutili ako jablka,ceresne chutili ako ceresne ,maliny a jahody sa rozplyvali na jazyku,hrasok bol stavnaty a sladky,rajciny v sklenniku boli vonave a leskle,chutili bozsky s chlebom a maslom,slivky boli bozske.teraz ma vsetko chut umelej hmoty,zelenina zo supermarketov je striekana,akasi bez zivota,jablka na mna posobia ako nechutne kusky neprirodzene zafarbenej hmoty a vsade citit chemiu.a este mi je naozaj ale naozaj velmi luto za tymi rozbitymi kolienkami s modrinami,vlasmi zosvetlenymi od slnka pri rieke,za hrubym krajcom chleba s maslom a v druhej ruke papriku - a bezis za ostatnymi detmi,za tymi komunistickymi teplakmi ktore sa nosili do zodratia,za bicyklom ukrajina na ktorom sa dalo vozit aj popod ruru,za nadhernymi priatelstvami a za poriadkom a slusnostou.

nashira

1.milovala som tu slobodu a bezstarostnost.....behanie po dedine u starkej.....psov a macky:)))))/tie teraz nemusim/
2.hm....noJa som casto chodila do prirody a to moje deti namaju...asi to najviac.

Dufam,ze som odpovedala k teme....nie ako na aids:))))))

srnka

riaa hovoris mi z duse,vsetko si vlastne zhrnula do jednej krasnej casti.Ja mam 32 a je mi luto okrem ineho aj to ze moje deti nezaziju take uzasne veci ako bol nas dvor s mackou a psom a na jar sa tam tmolilo plno steniatok a maciatok.nasa sopa s vonavym senom,kde sa dalo kedykolvek vybehnut po rebriku hore a tulit sa k maciatku ci steniatku vonajucom materskym mliekom a teplom a vyzalovat sa mu zo svojich starosti,hladkat tie nadherne zamatove kozusky a jemnu srsticku,pozorovat ako sa zvieratka ucia chodit,jest,ako ich mama koji to boli pre mna uzasne krasne veci ktore som si uvedomila az vlastne vdaka tejto ankete.moje deti vidia psa ci macku tak raz za mesiac niekde zblizka a vlastne steniatko alebo male maciatko videli iba v reklame a nikdy nie naozaj.nikdy si nevytvoria k zvieratam taky nadherny naozajstny vztah,teraz je modne vlastnit exoticke druhy zvierat a nie je to o laske k zvieratu alebo prirode.Vsade sa pise ake choroby prenasaju macky,psy,zajace,existuje milion alergii na zvierata... je to vsetko akesi prevratene a je mi to luto.