teho a pohreb

alanana

nakoniec som bola, nebolo nič hrozné, bol to malý pohreb. ešte som celá, termín mám okolo 10 apríla. Takže čoskoro.

kyblik

vobec nejde o povery to je blbost ale ide o pscyhicky stav, to co ty prezivas tak dietatko citi a ovplyvnuje ho to (nemoze z toho zomriet to je blbost ale moze citit tie negativne emocie, vsetko sa prenasa na babetko)
ale uz je asi po pohrebe ako si sa rozhodla isla si nakoniec? ci nie?

asdfjklô

tie povery vychadzaju z tradicnej ludovej kultury z magie. takze, pokial nedodrziavas vsetky zvyklosti a obrady z tradicnej ludovej kultury, tak je to len prezitok... proste rob tak, ako citis. ked si myslis, ze ti pohreb nic neurobi, tak chod, pokial si citlivejsia povaha a vahas, ci ist, tak nechod...

káče

nechoď na pohreb. To isté som zažila ja a neišla som na pohreb. Mala som 2 týždne pred pôrodom. doma som si tichučko spomenula na zosnulú .

kakaova

na pohreb nechod urcite,nie koli poveram ale koli tomu ze je to velmi smutne, emotivne a nemusela by si sa dobre potom citit ani ty ani babo,mojmu manzelovi zomrela starka mesiac pred mojim porodom a jeho rodina si vyslovene nezelala aby som sla na pohreb. comu som bola aj rada.

lenca

ja som v takomto vysokom stadiu na pohreb sla, vtedy umrela moja babicka. Isla som aj do domu smutku sa s nou rozlucit. A co vlastne tie povery vravia? Dik za odpovede

majka_

akoze su nejake povery, ze ked ides na pohreb pred porodom, tak sa dietatu nieco stane? lebo neviem o nicom... a keby aj, myslim, ze tie povery su neopodstatnene. ved jeminku... keby sa malo s dietatom nieco stat, tak sa stane (akoze neprajem nic nikomu). a neist kvoli tomu na pohreb... no ja by som neisla len vtedy, ak by som sa fakt zle citila uz pred pohrebom alebo co.