ahojte, súrne potrebujem radu. Mužovi zomrel starký a ja budem rodiť o 2-3 týždne. Neviem či mám ísť na pohreb, aj do domu smutku.... koli poverám atd.
teho a pohreb
semikraska: ako sori, ale byt tvojim frajerom a kebyze toto povie tvoja babka predo mnou na tom pohrebe, tak by som ju poslala kade lahsie, aj keby som nebola tvojim frajerom, ale len kamoska, kt. je tam s tebou...
proste ty nerozmyslaj, co by bolo, keby... zi teraz, z toho, co mas a s tym, koho mas, a fakt na taku rodinu sa vykasli, nebudes prva ani posledna, ktora ma taku "rodinu"... nestoja ti za tie slzy, co kvoli nim vyronis, ked si na to vsetko spomenies...
proste odteraz musis byt silna, a ked niekto z nich bude mat nejake nevhodne poznamky na tvojich rodicov, tak si povedz svoj nazor a neboj sa ho presadit, a hlavne sa neboj, ze ta kvoli tomu "vydedia"! ty ich "dedicstvo" nepotrebujes!
si silna sebavedoma zena - to si opakuj denne pred zrkadlom :o)
Nechod tam. Zdochne vam krava a neurodia sa vam slivky.
dakujem Vam, kazdi mi hovori nech sa na nich vykaslem, ale mna to stale trapi, ved uz mam len mojho priatela a casto rozmyslam co by bolo, keby sa rozideme, fakt by som sa mohla spolahnut len na svoje kamaratky. Moj priatel tam bol vtedy so mnou a nestacil sa divit, to este nezazil. Babka dokonca prisla za mnou a nutila ma ist dnu nie preto, ze je tam moj otec, ale ze musim ist, lebo je tam fararko- absolutne nepochopenie a neucta- nie je to mamka mojho otca a nemala ho nikdy v laske, dokonca mu vzdy pripisovala za vinu, ze zomrela mamka, pritom mala rakovinu. ja a moj bratsme nesli dovnutra, urcite by sme to nezvladli, ved sme v nom mali otca aj matku celych 14 rokov!!! Aspon som sa vam tu postazovala, nemam inak komu, nechcem byt nikomu na obtiaz s mojimi problemami
moj starsi brat taketo akcie ako je pohreb tiez nemusi,a ked nam umrel najmladsi brat pred 14timi rokmi tak stal vonku.jako my sme vedeli ze by to nezvladol ale co boli teticky a ujkovia z rodiny tak sa cudovali ze preco nestoji pri truhle.za taketo veci odcudzovat cloveka je ubohe,velmi ubohe.sedmikraska vo vasej rodine mas rozum asi jedine TY
sedmikraska: a preco sa akoze s tebou nebavia?? lebo si nebola v dome smutku??? no vysrala by som sa na taku rodinu, ti poviem... akoze, obaja rodicia ti pomreli, ty nejdes do domu smutku a ostatni sa tvaria, jak keby si urobila najhorsiu vec na svete???!!! namiesto toho, aby ta podporovali!!! pche!! vyser sa na nich, vazne!
nechcem tu zo seba urobit chudatko, ale si teda predstav, ze nemam uz ani mamku a pred rokom som bola na pohrebe mojho otca (mam len 22) nesla som do domu smutku prave preto co pises aj ty, tu truhlu som videla nechtiac asi na 2 sekundy a o sny mam postarane aj tak, neni vecera co si nespomeniem. Neuznavam ani cintoriny- je to miesto, kde nikomu nie je dobre. Nikto z rodiny sa so mnou nebavi a dokonca ma davaju na tu istu uroven ako mojho brata zanedbaneho fetaka. Pritom na pohrebe bolo vela ludi co boli len zvedavi a davali mi take otazky ako by bol obycajny den a zomrel niekto koho som ani nepoznala. Mam slzy v ociach len si spomeniem
sedmikraska nic si z toho nerob.ja vseobecne na pohreby nechodim rada, ale je to bohuzial sucast zivota, tak isto ako zrodenie tak aj smrt.Nevyberies si.Vzdy sa snazim nejako si to zlahcit.Lebo som dost citlivy clovek a ked vidim niekoho plakat, tak ma to tiez rozplace, hlavne na takychto akciach.Nemam to rada.Nemam potrebu vidiet mrtveho v truhle, nechcem, aby sa mi o tom snivalo a ani nemam potrebu potom kazdemu rozpravat, co mal nebohy oblecene, co mu rodina dala do truhly alebo nedala.Zaobidem sa.
agina nas ten isty pohlad na dom smutku ako ja, bohuzial v mojej rodine ma nikto nepochopil a som ta najhorsia
Pekne blba povera....Zeby to vystihla presne.U nas je to skor trosku inac, hovori sa tiez, ze ked niekto umrie a hned nato sa narodi novy clovek, mal by dostat meno toho umreteho.Je to morbidne, ale tak sa to tu hovori. Ovsem ja by som meno umreteho nedala.Na pohreb by som urcite isla, ale tiez by som sa netlacila do domu smutku uz len preto, lebo je tam vecne vydychany vzduch a za druhe nerada by som tam nieco chytila a dalsia vec co ma napada je, ze mrtveho by som nechcela vidiet v truhle, chcem si ho pamatat takeho aky bol, ked zil. Velke citove rozpolozenie by ti mohlo vyvolat porod.
Viete co sa skor hovorieva? Babky vravievali, ze ked niekto zomrie, tak sa vacsinou narodi novy potomok.