mam otazku. u anorekticiek a bulimiciek je bezne ze sa dostanu na psychiatriu. aby sa tam dostali/nedostali - aku ulohu zohrava vek? a je vlastne mozne aby ich prepustili na vlastnu ziadost ked uz su dospele?
pobyt na psychiatrii
Podpísať dobrovoľný vstup na oddelenie znamená vyhlásiť, že sa ideš liečiť s vlastným súhlasom, nie pod nátlakom druhých. Toto dávajú podpisovať tak dospelým ako aj do 18 rokov.
no na psychiatriu ist nemusis, pokial to nieje nejake vazne.
So mnou sa nechceli ani len rozpravat a chceli ma hospitalizovat {ja ale namam problemy len s jedenim}
No ale som sa pekne spravala, vysvetlila som im ze nemozem {naozaj som nemohla, pretoze som mala pred sebou prijmacky a vela inych neodkladnych veci} a napokom som chodila k psychiatrovi ambulantne...
do 18 roku zivota zodpovedaju za dieta rodicia, preto je na zvazeni lekara a rodica, ci daju svoje dieta na psychiatricku liecbu na oddeleni. po 18 roku sa pacientka sama, alebo teda podla odporucania, rozhoduje o svojej hospitalizacii a moze podpisat reverz, to je predcasny odchod z nemocnice pred ukoncenim liecby na vlastnu ziadost a riziko(toto mozu u svojich deti spravit rodicia). aj u dospelych osob- vo zvlast kritickych stavoch ale moze dojst k tzv. odobratiu svojpravnosti, to znamena, ze pacientka, aj ked je uz dospela dalej o svojej liecbe sama nerozhoduje.
nemusia sa dostat na psychiatriu automaticky,ale kedze ide o dusevnu poruchu, je to najlog.miesto na liecbu , zavisi to ale od vaznosti stavu.niekdey sa liecia aj na internom oddeleni, ale tu sa skor lieci teda zacharnuje telo ,ale i dusa prirodzedene.btw,ide tu o pomoc, nie ublizovanie!!/myslim tu psychiatricku liecbu/