Prosim o radu.mam silnu osteoporozu,mam vyrastky a bolesti 24h denne.musim uzivat Tramadol.tvrdi sa ze treba jest aj 500g mliecnych vyrobkov.ja zjem aj 500g tvarohu a liter acidka.je to dobre? Ja uz neviem ako sa zbavit tej bolesti nemozem sa vystriet,som uplne prehla jak paragraf.brucho mi vytrca
Tvaroh,mlieko a osteoporoza
Konzumacia mliecnych vyrobkov nema s prevenciou osteoporozy nic spolocne,dokonca vedci zistili,ze ju moze sposobit.Male deti maju v zaludku enzym chymozin,ktory napomaha pri straveni mlieka-tj vyzraza ho do telu prospesnej a traveniamoznej podoby.Vekom sa tento enzym straca,takze prijimanie mlieka sa stava menej ucinnym.Vsetkeho vela skodi a je zname,ze ked ma telo niecoho vela,zacne to odburavat,aby bola dodrzana homeostaza.Ak budeme prijimat vela vapnika,telo prejde na kosti,zacnu rednut.Samozrejme,dolezite je poznamenat aj fakt hormonalnej rovnovahy,ktora vsetko riadi.Nechcem vas nabadat k ukonceniu konzumacii mlieka a vyrobkov z neho,ak vam chutia,prosim.Ale nejedzte to len z potreby "udrzania zdravia".Ja nepocitujem potrebu pit mlieko,nikdy.Ale to asi preto,ze jem syry a sem-tam nejaky ten jogurt.Mali by sme pocuvat vlastne telo,co si ziada a co potrebuje.Ako priklad-male deti obcas hryzu stenu,lebo im chyba vapnik:)Alebo aj zvierata...
Na kosti je dobry mak,ryby,sojova omacka...v Japonsku nekonzumuju mliecne vyrobky a je tam 0% osteoporoza.
pravekého
Ak chceš, napíš mi email, veľmi dobré sú minerály z prvekého morského dna a ešte ďalšie výrobky.
Z mliecnych vyrobkov vies tazit vapnik len do urciteho veku. Hlavne zeny z prechode pri hormonalnych vykyvoch nemaju schopnost vytazit z mliecnych vyrobkov vapnik ale vedia vytazit bielkoviny, ktore sa v tele rozlozia na kyseliny a este viac odvapnia telo. Tu je ten paradox s mliekom, pre mladych je to zdroj vapnika, pre starsich a ludi s traviacimi problemami(pala, naduvanie, hnmacky) je to odvapnovac.
Cajka, v tvojom pokrocilom stave demineralizacie by som bral uz doplnky, normalne jedlo nestaci.
Prestan pit mlieko, jedz viac zelenin, napr karfiol a brokolica obsahuju vela vapnika a aspon na cas ber doplnky mineralov, najlepsie kompletnu zmes na kosti spolu so spirulinou na lepsiu absorbciu.
Menej cukrov a skrobov, malo masa-to su vsetko kyselinotvorne jedla a kysle telo sa rapidne demineralizuje.
A ak si v prechode alebo mas zmatok v hladinach hormonov, ber yam,2 gramy denne.