Prosim o radu.mam silnu osteoporozu,mam vyrastky a bolesti 24h denne.musim uzivat Tramadol.tvrdi sa ze treba jest aj 500g mliecnych vyrobkov.ja zjem aj 500g tvarohu a liter acidka.je to dobre? Ja uz neviem ako sa zbavit tej bolesti nemozem sa vystriet,som uplne prehla jak paragraf.brucho mi vytrca
Tvaroh,mlieko a osteoporoza
Obilniny obsahuju kys. fytovu vtedy, ked sa používajú kvasnice. Ja ale nedoporučujem kvasnicový chlieb, ale obilné kaše z celých zrn - strava kvitnúcich civilizácií. Ak už chlieb, tak z kvásku, ako ho poznali naše prababičky, ten kys. fytovú odstráni za 1 hodinu. A ty máš nejaké konkrétne problémy, ktoré ti tá kyselina spôsobila ?. Ja jem obilnú stravu vyše 10 rokov a problémy nemám. Naopak všetkých som sa zbavila.
Mira,ja som niekde citala,ze obilniny obsahuju kyselinu fytovu ktora zabranuje vstrebavaniu vapnika,takze asi vela zalezi aj od toho kto ake ma travenie atd.a podla toho asi sa musi prisposobit,ja osobne tiez nie som pre tablety, ale skor pre stravu,ale niekedy to asi inak nejde...a musia sa doplnky pouzit...asi kazdemu pomaha nieco ine...
RNG, zeleniny, morské riasy, celé obilné zrná obsahujú nielen vápnik, ale celé spektrum minerálov, vitamínov, enzýmov.....Všetko je v správnych pomeroch , množstvách a formách. Na rozdiel od priemyselných.
RNG,aky je potom spravny pomer vapnika a ostatnych mineralov,kt.mu pomahaju sa dobre vstrebat?mozno sa z neho predavkovat?
Mira, dnes je na trhu plno doplnkov s organicky viazanym vapnikom(citraty, maleati askorbaty, proteinove chelaty, laktaty glycinaty, glukonaty atd.
A samotny vapnik nestaci, kosti su zlozene z roznych materialov a telo nie je skladiste. Ked nedostane vsetky tieto naraz a v spravnom pomere(aj s inymi latkami potrebnymi na zabudovanie do kosti, ako vitamin, D, K, a zdroje nukleotickych kyselin(napr 2 tablety Spiruliny s mineralmi)tak nepouzite vyhodi. A ze to pracuje mam uz dlhe roky vyskusane na roznych clenoch rodiny a priatelov, ktori vysli z osteoporozy takymto doplnovanim.
Cukor repny, ovocny, z medu a pod. nam kradne vapnik /a ostatne mineraly/ 2x. 1. raz na travenie, lebo on ziadny nema, 2. raz ked sposobi prekyselnie krvi a telo v snahe vratit zasaditu reakciu odoberie vapnik z kosti.
Anorganicky vapnik je nebezpecny tym, ze sa usadzuje v cievach, oblickach, zlcniku a organoch a sposobi nebezpecne kalcifikacie.
Lepsi je organicky vapnik zo zelenin, semienok, morskych rias, maku, strukovin, obilnych zrn. Tam je ho viac a lepsie vyuzitelny ako v slavnom mlieku a nema nepriaznive ucinky.
vyrastky sa tvoria, ked ma tyelo malo mineralov a tazi ich z kosti. Forma mineralov v kostiach ale je velmi slabo rozpustna, takze sa vylucuju kdekolvek v tele, kde mas nizsiu teplotu, napr na vonkajsej strane chrbtice, v patach a pod.
Predist odburavaniu vapnika a horcika sa da len branim viac mineralov v potrave(aj vo forme doplnkov) a to hlavne v lahko absorbovatelnej forme.
cajka, ak sa mozem opytat ake to mas vyrastky? a ako ti zistili osteoporozu?
CAJKA,ja mam mierne odvapnene kosti,esovitu skoliozu,spondiozu a osteichondrozu,beriem doplnky a cvicim na chrbat...a celkovo na svaly a velmi mi to pomohlo od bolesti,aj postavu mam rovnu...nikto by nepovedal,ze mam take problemi...a cvicenie je lepsie ako nejake tablety na bolest...ale ked vynecham cvicenie bolest sa vrati...pekny MDZ...
cajka, suhlasim s nazormi, tiez sme o tom vela citali...lebo mamka ma uz umely klb.....najbohatsie na vapnik su mak, sezam /mozes si pomliet/, brokolica, karfiol, mlieko je zbytocne a sposobuje kopec problemov v organizme, napr. zahlienuje a sposobuje alergie...jogurty su este prospesne....