Rizikove tehotenstvo

Príspevok v téme: Rizikove tehotenstvo
ema26

Ahojte. Potrebujem radu. Od vcera som na rizikovm tehotenstve, som len v piatom tyzdni.Mam krce v podbrusku, od lekara som dostala lieky(Duphaston - dydrogesteron) bojim sa, ze mozu niak narusit moje dietatko. Tie lieky su na udrzanie plodu v maternici. Mal uz niekto s tymito liekmi skusenost... Poradte prosim...

Ivka 1

Ema v tehotenstve /aj rizikovom/je veľmi dobre užívať produkty na prirodnej baze. Spolupracujem s lekárom-gynekológom,ktorý ich svojim pacientkam odporúča. Pomohli sme už viac ako dvesto ženám k otehotneniu a donoseniu zdravého bábätka aj tam,kde sa nedarilo viac rokov. V prípade záujmu,napíš na mail. Môžem Ti napísať viac informácií.

mandy21

ema, 26 rokov je nic, vsak su uz aj 40tky prvorodicky, vid Jennifer Lopez. ak je plod silny, vydrzi aj skok z padaka, minule som o takej parasutistke citala. a ze si na rizikovom- tes sa, ze sa nemusis v praci stresovat a tym skodit dietatku

tehotenstvo

ema26, tvoje obavy asi budu na mieste. Toto som nasla na nete:

www.netdoctor.co.uk

Warning!
* March 2008: The manufacturer is withdrawing this medicine from the market for commercial reasons. If you regularly take this medicine you should make an appointment with your doctor to discuss alternative treatments

Upozornenie!

Marec 2008, vyrobca stiahol z trhu tento liek, z obchodnych (alebo reklamnych) dovodov. Ak pravidelne pouzivas tieto lieky, porad sa s doktorom o alternativnom sposobe liecby.

Ja som nasla este aj tento link:

adr.org.uk

v ktorom sa v skratke hovori, ze tento liek je synteticky progesteron a ma minimalny vplyv na vyvoj plodu, cize moze sposobit u chlapcekov, novorodencov, zmeny na genitaliach. To su ale len hypoteticke nazory, zalozene na statistikach, ktore neobsahovali dostatocne mnozstvo tehotnych zien, aby sluzili ucelom statistiky.

Prepac mi, ja Ta nechcem vystrasit, ved tento liek pouzivali miliony zien od 50-tych rokov, kedy bol vyvinuty, ako spolahly liek na udrzanie rizikoveho tehotenstva. Ma sice vselijake neblahe ucinky na mamicky, ktore su len docasne. Zmeny na genitaliach u novonarodenych chlapcekov sa vyskytuju stale viac, za poslednych 20 rokov, vedecke spolocnosti chcu vylucit progesteron, ako jednu z moznosti, ktora by mohla mat vplyv na tutu vrodenu odchylku u chlapcekov, cize nepodavat pocas tehotenstva. Oni sami nie su si isti, to je len jedna z moznych alternativ, ktore by mohli byt zdrojom zvysenia poctu novorodencov s vrodenymi anomaliami na genitaliach.

V tom prvom clanku su uverejnene statistiky, ktore hovoria, ze progesteron nema ziaden vplyv na rizikove tehotenstvo, cize je ho zbytocne podavat na udrzanie tehotenstva.

Ja som tiez mala rizikove tehotenstvo, od 3-tieho mesiaca som krvacala a mala krce v podbrusku az do porodu. Mne, ale lekari neponukli brat synteticky hormon, progesteron, mne odporucali klud na lozku. V tretom mesiaci, som dostala asi 2 injekcie na zastavenie krvacania, ale neboli to hormony, to viem urcite, len si neviem spomenut na meno toho lieku. Ja som si prelezala moje tehotenstvo v nemocnici, s malymi prestavkami pobytov doma. Ale stalo mi to za to. Moje 2 najstastnejsie dni v zivote su den,ked mi lekar povedal, ze som tehotna a den, ked sa mi narodil moj syncek.
Prajem Ti, spokojne, stastne a hlavne bezrizikove tehotenstvo.

suzis

mila EMA..nicoho sa neboj...je to bezny postup pri tehotenstve.na ktore sa tak dlho "cakalo"..telo nechcelo otehotniet 2 roky a zrazu je tu zarodok...:)..tes sa z tehotenstva..ber lieky podla odporucani a pocuvaj lekara...bolesti mozu byt aj od roztahovania maternice..co moze sposobit akoby krce..alebo take pichanie...a mas nahodou slabu maternic a budes sa predcasne otvarat..urobia ti minizakrok..kde ti zosiju krcok maternice a dietatko vynosis...tvoj tehotensky problem je strasne maly oproti takym, ake sa v skutocnosti deju..a rodia sa zrave deti...tak sa neboj..vsetko dobre dopadne..len daj zle myslienky prec...

ema26

Prepac ze som tak vyskocila. Dva roky sme sa snazili.Vsetko sme pre to robili aby som otehotnela, vkuse sme mysleli len na dietatko, skoro sme sa rozisli, prestala som fajcit.Zaciatkom roka sme prestali mysliet na babo... V pondelok som sa dozvedela ze som tehotna, no ked mi lekar povedal ze budem na rizikovom tak ma to zobralo.Teraz sa bojim vsetkeho, liekov,prudkych pohybov a hlavne nervozity. Budem sa snazit robit vsetko,aby som svoje dietatko donosila a porodila zive a zdrave. Mam cerstvych 26 rokov.

prdelka

Ja sa na to pozeram s cistou hlavou, pisem ti, ako to je, nie som bezcitna. Hadam doktor vie, co robi a tento liek uz bralo viacero zien. Inak, ked mas 26 rokov ako mas v nicku, plasit nemusis...

ema26

Ty si teda mudra prdelka... Neviem co by si ty robila na mojom mieste... Hm?? Asi by si sa tesila,nie? Urobim vsetko preto aby moje dietatko bolo zdrave.

prdelka

Prepac, ale ked sa priroda chce niecoho zbavit, zrejme ma dovod. Su zeny, v ktorych plody silou mocou drzali a nakoniec porodili nedovinute alebo postihnute deti. naco to? Ocividne nie si uplne fit, ked si musela dva roky cakat na tehotenstvo a teraz nemozes vynosit...

ema26

Vdaka za radu.Berem aj vitaminy kanadske Multi start-Baby vit.No bojim sa tych krcov neviem ci to je normalne, ale mam take stavy ako pred menzesom.Dva roky sme sa pokusali o babetko, nechcem o tento zazrak prist. Este raz vdaka.