Kudzu

kudzu

Kudzu - nesplnil očakávanie po žiadnej stránke - a už nie v žiadnom prípade ako pomoc pri odvykaní od alkoholu, všetko je to iba o peniazoch - planá reklama....

mira

Nemám proti Amerike nič, si na omyle.Nie je dôvod sa urážať.
Len argument, že niečo nie je liečivé, lebo je to burina neobstojí.
Najzdravšie je živiť sa tým, čo rastie okolo nás.
Moc burín je liečivých, na rozdiel od výrobkov priemyslu. Na to ľudia pomaly zabúdajú.

RNG

mira. prosim, rozpravaj vazne a nenechaj sa ovplyvnovat tendencnym protiamerikanizmom
Ked si pod Amerikou myslela USA, aj tu su obrovske oblasti(podstatne vacsie nez na Slovensku uz hned v state kde ja zijem, Illinois, nedotknutych prerii s desiatkami tisic liecivych rastlin.
Ak si do toho zahrnula aj Juznu a Strednu Ameriku, si uplne vedla, odtial totiz pochadza vyse 90 % vsetkych prirodnych lieciv.
Hlavne v pralesoch Juznej Ameriky, kde su podmienky pre rast uzasne musia sa rastliny branit proti ziareniu, hmyzu a druhym rastlinam, bakteriam a plesniam najintenzivnejsie, preto maju roznych obrannych aktivnych latok daleko najviac.
Odtial ma uz US Cancer Institute dodnes zaregistrovanych vyse 3000 protirakovinnych latok, napr. a pri tom nie je ani 40% rastlin este ani lenidentifikovanych, nieto urobeny rozbor vsetkych aktivnych latok.
Mira, ja som tiez hrdy na Slovensko, ved som sa tam narodil a vyrastol, ale hrdost a zaslepenost su dve rozdielne veci.
Slovensko je svojou rozlohou a obyvatelstvom menej nez desatina percenta sveta a tvrdit, ze tam vsetko je je dnes v globalnom svete a informacnej revolucii prinajmensom uzkoprse az obmedzene.

mira

Ak by si prišiel na Slovensko, videl by si medze porastené žihľavou - liek, políčka porastené lobodou - liek,bazou-liek, a tak by som mohla pokračovať. Liečivé rastliny rastú v prírode a nie sú zasiahnuté chemickým poľnohospodárstvom a priemyselnou výrobou doplnkov. Majú energiu z prírody. Pre Ameriku nemysliteľné.

RNG

V japonskej kuchyni sa pouziva skrobovity koren kudzu(popinava rastlina, nie krik. pouziva sa aj na nerocove problemy v cinskom lekarstve . Do USA ho priniesli na spevnenie pody a dnes je parazit ktory obrastol a dusi stromy v Georgii a inych statoch na juhovychode, (co su vsetko roviny) a travia sa tam hromady penazi na nicenie tohoto parazitu.Su na to viacere statne a vladne programy.