Ranka na krcku maternice

Príspevok v téme: Ranka na krcku maternice
roxy

Dnes som bola na gynde,a doktorka mi opakovane potvrdila ze mam ranku na krcku,uz zo rok,ale nic s tym nechce robit,ze naco to zmrazovat,ked som este nerodila,ze po porode sa to upravi.Ale ja sa nechystam este na matersku mozno za 2-3 roky,co som jej aj povedala,a ona ze to nechame tak.Ale ja mam stale vytoky,a niekedy po styku trochu krvacam,ze vraj to sposobuje ta ranka na krcku,ale doktorka sa tomu nejak nechce venovat.Tak neviem ci je to spravne,cytologiu mam v poriadku,ale vie mi niekto povedat PRECO sa vytvara ranka na krcku,z akeho dovodu,musi tam byt nejaka pricina vzniku,dufam ze mi niekto da na to odpoved,kedze som ho od gynekologicky nedostala.

miamatya

Ja som mala tiez ranku,moj doktor ma chcel hned operovat ale nakoniec sa poradil este s jednyma ten mi ranku zleptal.rok a pol som mala pokoj a neviem preco opat sa mi vratilo krvacanie pri pohl.styku.... :/

jaja

S krčkom maternice, konkrétne s rankou mám vlastnú a veľmi dobrú skúsenosť.Lekárka sa vyjadrila, že sa ešte s takým niečim nestretla, ako sa mi ranka krásne zahojila.

MonikaUK

Ahojte,tak ja som mala pred mesiacom zcelenu ranku na krcku maternice,zevraj sa stym da narodit,tiez to mavaju zeny po porodoch a z infekcii.urcite ak ste nespokojne z doktorom chodte k sukromnemu ako som isla ja.je to tam o 100% lepsie.super pristup...ak si to nedate liecit a cytologia bude zla moze sa stat ze sa to vyvinie do rakoviny krcka maternice a za to to nestoji.ja uz to mam za sebou a nemozem ten pocit teraz porovnat s predoslymi bolestami a vytokmi takze nebojte sa a do toho.A hlavne to chce dobreho lekara,takze ak vas nieje ochotny urobit testy atd,vymente!!!! Je to predsa vase zdravie a to je najdolezitejsie v zivote.Drzim palce

ifka

no,to ti pocedal riadnu chujovinu.s porodmi to nema absolutne nic spolocne.hocijaka infekcia,ziskana samozrejme sexom a nelicena narusuje sliznicu krcka.ked nieje zena spravne a kvalitne liecena,tak jej tam dosledkom zapalu ostava ranka,ktora sa moze neskor maligne zvrhnut.

elona

Mne zase gynekológ povedal, že ranky sa robia väčšinou ženám čo už rodili (prečo, to nepovedal). Ale dakto že sa s rankou už narodí, čo bol podľa neho aj môj prípad.

ida

pre roxy: ahoj ja mam tiez ranku na krcku maternice a v dnesnej dobe je to dost caste, nejaka konkretna pricina vzniku nie je.Co sa tyka liecby pokial je citologia Ok tak sa s nou nic nerobi,treba pockat kym neporodis ale ak by si mala nejake silne bolesti pri pohl. styku alebo pocas menstruacie treba to riesit..aspon ja mam taku skusenost..

roxy

IFKA cervenych krviniek mam trosku pod hodnotami,zas mi to bolo vysvetlene,ze to je normalne ze to ma kazda menstrujuca zena.Ale ci je to pravda,neviem,lebo ty doktory niekedy trepu......Ake hodnoty by si z mojho krvneho obrazu potrebovala?