Co je prolaktin?

marfuška

Aby Ti vyšetrili hladinu prolaktínu to by si musela mat nejaké problémy,napr. nepravidelný menzes.Asi len tak z ničoho nič Ti ho nevyšetria.Ale neviem treba sa spýtat lekára.

jaja

A to akoze len pridem doktorovi a poviem: Ujo, kuknite sa ci mam dobru hladinu prolaktinu.. Alebo ako? nechcem byt na smiech...

adkag

Mne sa zvyseny prolaktin prejavil tym,ze som nemala ovulaciu a v dosledku som mala viacdnove spinenie pred MS. a hlavne sa prejavuje vytokom z prsnika, po stlaceni,ale ten som ja sama nepozorovala,ale lekrarka ho spozorovala. ine priznaky zvyseneho prolaktinu neviem,ale sposobuje anovulacne cykly. ak sa vam nieco nezda,treba zajst za lekarkou a dat si spravit hormonalny profil,z ktoreho sa zisti zvyseny prolaktin,pripadne aj hodnoty dalsich hormonov.

marfuška

No prolakín,pokial nie si tehotná,alebo nekojíš sa volá aj "stresový" hormon.To som sa dozvedela minulý týžden,ked bola kolegyna na vyš.v Lubochni.Mala podozrenie na št.zlazu a nakoniec jej zistili vyššiu hladinu prolaktínu.A tam jej to povedala lekárka a odporučila nestresovat.