hladam mamicku s podobnym problemom
860g/34cm ,porod 28 tyzden,
predcasne narodene deti
ahoj CARRIE...hovori sa sice, ze toto obdobie je pre narodenie dietata najrizikovejsie, pretoze akurat sa vyvijaju pluca...postup je presne taky ako pisala eriel, ze v nemocnici davaju mamicke do zadku injekcie..na podporu vyvoja pluc u dietatka, snazia sa porod posunut aspon o dva tyzdne..aby dovrsili 36,tyzden...ale u mna to bolo uplne necakane...zacala som doma krvacat a zacal porod v neukoncenom 34.tyzdni...dietatko sa narodilo zdrave.sice bolo drobunke a malinke..vyskytli sa problemy akurat s "novorodeneckou" zltackou..takze sme boli v nemocnici na rizikovom oddeleni...potom sme ale az do dovrsenia 1,roka dietata navstevovali rizikou ambulanciu - neonatologa..a chodili sme na rehabilitacne cvicenia, kedza dietatko bolo slabucke a nenapredovalo tak ako by malo...dnes ma 3 roky a je uplne na rovnakej urovni ako hociktore ine deti v jeho veku...chapem tvoje obavy , presne tak som sa citila aj ja, viem , ze sa mi to lahko pise, ale nemysli na nic zle..a uz vobec nie na to, ze dietatko by ti zomrelo..to uplne vyluc zo svojich obav..dnes uz lekari maju taku uroven a tak dobre podmienky, ze detickam vedia naozaj velmi kvalitne pomoct a garantujem ti, ze urobia pre tvoje dietatko maximum...je to uplne samozrejme..:)..drzim ti palce..nemaj strach..a urcite mi napis...
Ahojte, moje dvojicky sa narodili v 33. tyzdni a mali 46 cm a 1400 a 1800 g. Strasny pohlad, ked plakali boli im vidno creva. Nedychli, boli napojeni par dni na dychacie pristroje, dostali transfuziu, v hlavike infuzie, priamo do zaludku im sondou davali mlieko, boli v inkubatore 2 tyzdne. V nemocnici sme boli 2 mesiace a s vahou 2300 a 2500g sme odchazdali domov. Bol to denny kolotoc, ocne, kardiologia, svicili sme vojtovu metodu. Prvy rok bol strasny, deti boli pozadu, sice len psychicky, ale bolo to tazke. Rozpravat zacali az po 3. roku, cikali do plienok do 3,5 roka. A teraz maju 6,5 roka a vsetko dobehli. Su sikovni a vyrovnaju sa svojim rovesnikom. Ty si uz v 33. tyzdni a mas jedno babatko, tak to nebude hrozne, neboj sa. Snaz sa oddychovat s nohami hore, kazdy jeden den je velke plus pre babatko. Uz teraz je uplne vyvinute, len nema tukove zasoby. Tak ti drzim palce a lez, lez. Preco nie si v nemocnici? Ja som lezala s bruchom 2 mesiace a dostavala som injekcie a tabl na vyvin pluc. Primar vedel ze sa narodia skor, bola som zasivana, lebo moje deti chceli vyjst uz v 6 mes. Lekarska veda je na tom velmi dobre, neboj sa o babatko. ahoj
Ahoj suzis a ako tam je?Ja mam strach som v 33tyzdni a bojim sa ze to neprezije ze to nebude vediet dychat,nebude mat hmotnost a tak.....hrozi mi predcasny porod tvrdne mi brucho