hladam mamicku s podobnym problemom
860g/34cm ,porod 28 tyzden,
predcasne narodene deti
Tak to Ti teda verím, som si svoje tiež prežila...ak sa smiem spýtať,prečo sa Ti malý narodil predčasne? Čo bolo dôvodom? Držím prsty a ak budeš mať nejaké otázky, kľudne sa pýtaj, ak budem vedieť, rada odpoviem.
...Prve tri dni mal moje mliecko lenze moj krvny tlak bol katastrofalny a dali mi dost silne lieky,ktore by malemu uskodili takze moje mlieko uz neprichadzalo do uvahy.Priberat pribera pekne ...ked sa narodil mal 1110g a teraz naposledy mal 2020g...takze pomalicky rastieme...lekari nam o dalsich postupoch este nepovedali..ze najprv si pockaju na vsetky vysledky..strasna neistota...dakujem za tvoje odkazy
Aha, ja som pochopila, že je 32 t. v nemocnici, ale bolo to myslené inak. A ako je na tom s hmotnosťou? Priberá? Dávate mu materské mlieko? A nedovolili Vám ostať spolu s ním? Mňa v nemocnici nechali pri synčekovi celé 3 mesiace bez problémov...Myslím, žeby mu vaša prítomnosť VEĽMI pomohla, tieto deti to veľmi cítia...k tým testom, neviem, zdá sa mi, že také problémy nemal, ale ja som sa potom už ani veľmi nepýtala na všetko, lebo ma to deprimovalo...takže neviem odpovedať...veľmi držím prsty, aby sa to zlepšilo. Ako sa rozhodli lekári postupovať?
...no nie on je v nemocnici odvtedy ako sa narodil a to bolo 10.7. a mna prepustili domov...kedze je to 100 km od mojho bydliska nemozem ho navstevovat kazdy den...lezala som v MT
..no a presne s tym dychanim to mame rovnako a tiez mu davali transfuziu....no len teraz este tieto pecenove testy a lekari nevedia z coho sa to stalo...
A kvôli čomu ho pred mesiacom vzali do nemocnice? A Vy nieste s ním? No, my sme mali "klasika" problémy predčasne narodených detí: ťažká nedozretosť, syndróm respiračnej tiesne, problémy s dýchaním (najprv bol na umelej pľúcnej ventilácii, potom už "len" pomocné dýchanie cez nosnú sondu a ťažká anémia (2x mu museli podať transfúziu krvi, infekcia (ale mali sme super lekárku, ktorá to vystriehla hne´d na začiatku, tým pádom podala ihneď ATB a predišlo sa takto komplikáciám)...Musíte veriť, neustále mu dodávať silu svojou prítomnosťou a láskou, kde ste v nemocnici?
...a mali ste aj nejake komplikacie kym bol maly v inkubatore???
...nie v nemocnici je mesiac...
na zaciatku bolo vsetko ok aj dychal sam,potom dostal infekciu a museli ho dat aj na pristroje...odvtedy bol stabilizovany....teda az do vcerajsej noci kedz sa mu zvysili tie testy...
doktori nam povedali,ze nevedia vobec preco sa to stalo...no myslim uz na najhorsie
Ahoj. Už je 32 týždňov v nemocnici??? Môj synček sa narodil v 28 t.t. a domov sme šli po 12-tich týždňoch...
...Ahoj..
moj syncek sa narodil v 29 tyzdni..teraz ma 32 tyzdnov,este stale je v nemocnici a dnes v noci sa mu zvysili pecenove aj zlcnikove testy...dokonca ho museli aj ozivovat...ma tu niekto takuto skusenost....hrozne sa on bojim prosim pomozte...