predcasne narodene deti

duška

Ahojte,mne sa narodil pred 4mi rokmi chlapček,27.týždeň,950g,36cm.10 dní bol napojený na kyslík,dostal hydrocephalus,mal krvácanie do mozgu.Chodili sme rehabilitovať,navštívili sme množstvo lekárov,absolvovali sme plno vyšetrení.Dnes má 4 roky,je úplne zdravý a zatiaľ nemá žiadne problémy s ničím.Ak máte podobný osud,napíšte mi,ak môžem pomôžem.Netreba sa vzdávať,všetko potrebuje svoj čas.

otaz

Ahoj mam 41 rokov narodil sa mi chlapcek v 29tyzdni 33cm a1170 g ,schudol na 1060 v inkubatore bol 48dni a dokopy bol v nemocnici 64 dni . Teraz mame 2900g zda sa ze vsetko je ok netreba mysliet negativne deticky su silne zavisí na mamičke.Chodime po vysetreniach ale aspon mam istotu ze je ok, tieto male deti su sledovane netreba sa bat . Drzim vsetkym palce

monika dimovska

moje dieta sa narodilo tiez predcasne v 24 tyzdni ,mala 680 g a 33cm bola jednou z dvojciat no druha dcerka zomrela 11 dni po narodeni.mala mala velmi vela problemov ma za sebou 9 operacii,ale je to sikovne male dievcatko.bude mat dva roky a uz zacina behat sice s pomocou mojich ruk ale tesi sa z toho.tiez sme stravili v neonatologickom centre 4 mesiace v inkubatore.takym detom sa treba strasne vela venovat,stimulovat cvicit rehabilitovat ale oplati sa to verte mi.

zuza

Nasa Natalka sa narodila v 34 tyzdni a 2mi kg,teraz ma 6 mesiacov a vazi 7 kg.Je krasna a hlavne zdrava a zacina sediet.

carrie

Ahojte tak dnes som ukoncila 36tyzden a lekarka mi povedala ze mam babatko o 2tyzdne vyvinutejsie tak som rada a dufam ze bude vsetko ok.Len to brusko je dost malicke.....

suzis

CARRIE..myslim, ze Michalovce by mali byt dobre zabezpecene...ved sa spytaj svojho gynekologa...ak mas obavy..iste ti poradi aj v tomto...mam kamaratku, ona rodila v mensej nemocnici..a bol problem s inkubatorom, tak mseli ju aj dietatko par hodin po porode prevazat do inej nemocnice, co mohlo byt samozrejme kriticke ..preto sa na tieto veci opytaj vopred...

carrie

Vdaka SUZIS.Ja v stredu koncim 34ty tyzden.Uz som z toho lezania nejaka otapena.Aspon keby som si sadnut mohla....Rodit budem v Michalovciach tak neviem ake tam maju zariadenia pre nedonosene deti ak by nahodou....