Odstavajuce usi - zakrok

Príspevok v téme: Odstavajuce usi - zakrok
nerozhodna

viem ze tu zato tema uz je ale chcem vediet presne informacie rozmyslam nad zakrokom odstavaju mi usi pise sa ze najviac bolia tie injekcie kde ich vlastne presne pichaju aka je to bolest naozajtaka velk velka?kolko krat pichnu do jedneho ucha ako vlastne prebieha ten zakrok?to sa robi najprv jedno a tak druhe alebo nejeko pribezne co presne sa pritom pocituje??a co pacient lezi sedi alebo ako a co tesne po zakroku kedy sa ohlasi bolest a ako dlho trva 1-2-3 dni tyzden dva?a co potom pri kontrole vytahuju sa potom stehyalebo sa vstrebaju chcem sa spytat ci su aj bolesti dlhsie po zakroku po mesiaci dvoch a tak ci je to velmi citlive nie zeby som bola dajaka citlivka ale mam strach ani neviem predcim velmi dlho to zvazujjem ale strach je silnejsi mam 24 takze najvyssi cas sa rozhodnut vopred dakujem za radu

--------------
Korekcia odstávajúcich uší (otoplastika) www.zdravie.sk

moje ušká :)

Ahojte, tak ja som po korekcii odstávajúcich ušiek týždeň... chcem sa s vami podeliť o môj zážitok, pretože som prečítala kopec diskusií o tomto zákroku a to som robiť nemala, lebo som sa strašne bála...
Zákrok som podstúpila v Leviciach v Medikliniku, operoval ma p. Dr. Czendes, bol milý, všetko mi vopred povedal, ako to bude prebiehať, operácia prebieha tak, že ležíte na chrbte a nakloníte hlavu na jednu stranu, za uchom mi pichol tuším 3x injekciu a do uška 2x, vpich bol nepríjemný, ale nebolel, ucho som absolútne necítili, potom robil operáciu, všetko komentoval a vy ste nič necítili (akurát som si to skúšala predstaviť) :))), jedno ucho trvalo zhruba hodinku, po operácii jedného ste si otočili hlavu na druhú stranu a opäť to isté... po operácii som sa pozrela do zrkadla a bola som následné ofáčovaná - dr. mi urobil takú čelenku z fáču. Po 4 dňoch som bola na preväze, ušká som znovu videla, sú krásne, neodstávajú.. no a teraz čakám ešte 2 týždne, vyberú sa mi vonkajšie stehy, vnútorné sa vstrebávajú a budem nosiť ešte čelenku. Jediné negatívum na celom tomto je tá bolesť po zákroku, prvé 2 noci som nespala, pretože ležať môžete len na chrbte, teraz je to o niečo lepšie, ale tiež neprespím ešte stále celú noc a som na tabl. od bolesti. Každý má ale prah citlivosti iný, takže je možné, že vy budete vnímať túto bolesť menej. Tak či onak, zdvihne vám to sebavedomie a ja som si splnila sen... uvidíme ako budem vyzerať, konečne však svoje vlasy môžem zviazať do vrkoča :)))

Arial.

Ja som bola pred dvoma mesiacmi u dr Maršala v TT a zatial som velmi spokojna. Uši mam pekne ako som chcela, žiadne zle ohnutia.

o.s

ahojte,bol tu uz niekto na opravnej operacii??????ja som podstupila operaciu odstavajucich usnic ale nedopadla dobre.jedno usko je pekne pri hlave ale skaredo zahnute.a druhe odstava troska...bola som u Jezovitovej na operacii v BA..nikomu viac neodporucam...pisal mi aj iny pacient ze u nej bol a tiez takto dopadol.preto hladam noveho chirurga....odporucte...dakujem

Kikuš

prosím mate stym niekto skusenosti??ak ano tak tak mi napiste na mail(o5_neriesim@azet.sk)bola by som velmi rada keby ste sa mi niekto ozval...

Kikuš

Ahojte,ja som bola na korekcii min.rok v maji,najprv som bola velmi spokojna ako to dopadlo a tak...ale teraz som s vysledku sklamana,asi po 2-3 mesiacoch po operacii sa mi jedno ucho dost odtiahlo a aj mi vicnieva niekedy s vlasov a pritom celenku a vsetko som tak podctivo nosila sak nanoc som v nej spavala este donedavna ale ked som videla vysledok ze sa to nezlepsuje tak som to uz vzdala,mate niekto stymto skusenosti ze len jedno sa vam odtiahlo??a ako potom isli ste znovu na operaciu(lebo ja nadtym uvazujem znovu)a zase to bola taka zlozitejsie operacia alebo len nieco chvilkove,a nemali ste potom uz tie strasne obvazy??prosim ak mate stymto niekto skusenosti tak mi prosim odpiste na mail(o5_neriesim@azet.sk)velmi by ma to potesilo...vopred dakujem:D

Nancy2

Ahojte, mam 20 rokov a keďže už chodím do prace, môžem si tuto operáciu dovoliť.Som úplne rozhodnutá, že to chcem.Ale jediná vec, ktorá ma odrádza je, že niektorým ľuďom sa vrátili ušká do pôvodnej polohy.Som z Martina a preto uvažujem nad Žilinou, pretože to vraj Všeobecná zdravotná poisťovňa prepláca.Bolo by to fajn, ale ak to má byť bez problémov, poprosila by som niekoho kto by mi poradil, kde sú najlepší odborníci, aby sa mi ušká nevrátili do pôvodnej polohy. Vraj v Ružomberku sú perfektný odborníci, ale neviem, či tam robia otoplastiku. Prosím Vás poraďte mi niekto z osobných skúseností najlepšieho doktora, ktorý by bol blízko k Martinu. Do Trnavy aj Bratislavy to mám hrozne ďaleko chodiť na prevezy a tak.Ďakujem. Ak sa budete chcieť porozprávať tak píšte na nancy2@azet.sk

smejQo

ja som bola na korekcii usnic pred troma tyzdnami...strasne strasne som tam chcela ist, lebo moje uška mi strasne vadili...aj ked makazdy odhovaral podstupila som to ... moja mala susedka tam bola tiez a uska ma krasne... hovorila som si še idem aj ja .. ked to prezila on tak idem .. sla som .. nebala som sa vobec .. tieto vase prispevky som si precitala najmenej 20 krat s tym še tam naozaj idem .. vazne som sa nebala ... ale uš hodinku pred operaciou ten strach prisiel :) .. i tak potom mi dali nejaku tabletku .. po n ej mi bolo vsetko jedno :D .. bola som jak opita:D .. prisla som na operacnu salu sestričky ma dali lahnut a uš to slo :D umrtvili a tak :D ... pri operacii som bola jak opita tak som sestričkam hovorila še som hladna bo som nemohla jest :D ... to bolo uplne v pohode:D po operacii ma to bolelo .. ale dalo satto prezit .. no nebolelo to ak malo .. bolelo ma jedno uško a druhe nie ... ale to bol naznak toho še nieje nieči v poriadku .... potom mi opuchlo cele lice a aj pod okom ... znak toho še sa mi tam daval hnis ... preto ma to nebolelo .. a sla som do nemocnice:( ... pet dni som tam trčala ... prevezoívali mi to kazdy den .. davali infuzie .... a uš ma to potom zacalo svrbiet :) .. znak toho še sa to hojí :)... a dnes uš mam potom :D ..obvazy uš nosiť nemusim, ale čistiť kazdy den mam :D uš si aj vlasky mošem umyt po troch tyzdnoch :D .. a uška su pekne:D sice obvazy mat nemusim, ale ese mam bo too uško čo hnisalo si mastím bo jee modre :D .. sice newem z čoho .. ale nečudujem sa:D .. a tak som si pretrpela svoje:D heh nikoho neodhovaram ... lebo to vazne stoji zato :D .. som srasne rada še som tam sla ... su aj horsie veci :D ...i tak :D .. doktorka mi vravela še kedze mam 15 rokov to hnisanie mohlo byt sposobene z vlasov:D .. strasne rychloo mi mastneli :D .. ale detom sa to malokedy stava lebo detom sa uška hoja rychlejsie :) ... tak vela stastia :_)

astran

ja mam usi zoperovane uz 9 rokov,bola som spokojna, ale uz sa mi vratili do povodnej polohy. operacia bola v pohode.

Kikush

Cawtee...ja som bola na operacii 19.5...robili mi to v lokalnej takze som nic necitila iba injekcie ale tak za vysledok to stalo...som nesmierne stastna ako mi to dopadlo uska mam krasne...obvazy som mala dva tyzdne a uz mi ich vymenili za celenku ktoru nosim 24.hod.denne...tak vsetkym tym co maju komplex za svoje uskaa tak vam vrelo odporucam to dat spravit...ked mate akekolwek otazky tak kludne mi napiste na:o5_neriesim@azet.sk na vsetky otazky ohladom otoplastiky vam rada odpowiem:)