Odstavajuce usi - zakrok

Príspevok v téme: Odstavajuce usi - zakrok
nerozhodna

viem ze tu zato tema uz je ale chcem vediet presne informacie rozmyslam nad zakrokom odstavaju mi usi pise sa ze najviac bolia tie injekcie kde ich vlastne presne pichaju aka je to bolest naozajtaka velk velka?kolko krat pichnu do jedneho ucha ako vlastne prebieha ten zakrok?to sa robi najprv jedno a tak druhe alebo nejeko pribezne co presne sa pritom pocituje??a co pacient lezi sedi alebo ako a co tesne po zakroku kedy sa ohlasi bolest a ako dlho trva 1-2-3 dni tyzden dva?a co potom pri kontrole vytahuju sa potom stehyalebo sa vstrebaju chcem sa spytat ci su aj bolesti dlhsie po zakroku po mesiaci dvoch a tak ci je to velmi citlive nie zeby som bola dajaka citlivka ale mam strach ani neviem predcim velmi dlho to zvazujjem ale strach je silnejsi mam 24 takze najvyssi cas sa rozhodnut vopred dakujem za radu

--------------
Korekcia odstávajúcich uší (otoplastika) www.zdravie.sk

nela16

ahojte mam 16 a tiez ma trapia odstavjuce usi mama mi hovori ze niekomu odstavaju aj viac a nic stym nerobia ze kazdy je iny ale ja mmam zly pocit aj ked idem napr. naplavaren ze sa vsetci potapaju ale ja nemozem lebo mi odstavju usi . ja som sa len chcela opytat ze kolko stoji taka operacia usi je to okolo 10 000 sk ? alebo viac menej ? prosiiim poradte mi niekto

weja..:)

caute.. ja som podstupila tuto operaciu v piatej triede na zakladke..a ked som to vydrzala v tedy ved som mala 11 rokov ..pamatam si ze to bolelo len prvu noc. inac to bola pohoda.. o rok isla aj moja spoluziacka na tento zakrok aa ked to vydrzala ona taak to vydrzi kazdy verte mi. velmi rozmaznane decko co ani na telesnej vtedy nemohlo robit kotrmelce lebo vzdy si pri tom nejako ublizila-co dost pochybujem- a potom prerevala dva dni...odvetdy prebehlo uz 6 rokov a stale je to v pohode aj ona aj ja to mame super vyzera to celkom pekne a rozhodne lespie ako tie lopuchy co som mala predtym fakt to bolo vtedy hrozne a som stastna ze som na to sla..

myšička

Ahojte, chcem sa s vami podeliť o moju skúsenosť s touto operáciou. Uši mi odstávali už od malička. Chcela som ísť na operáciu už skôr, ešte keď som do školy chodila, no neboli na to peniaze. Ale veľmi ma trápili uši, celé roky žiadne copy, vždy len rozpustené vlasy, bála som ísť oproti vetru, atď. A tak keď som začala pracovať, zarobila som si na operáciu a minulý rok v auguste som teda absolvovala operáciu v BB. Veľmi som sa jej bála, čítala som si rôzne fóra, každého to inak bolelo. Mňa asi najviac boleli tie injekcie, ale tak dá sa to zvládnuť, potom už necítite nič, iba počujete kadejaké škrabkanie. Obväz som nosila asi 2 týždne, potom už len čelenku. Uši ma boleli asi iba prvý týždeň, horšie to bolo so spaním, ale tak čo pre krásu neurobíme :) Po tých 2 týždňoch to už bolo v pohode. Ale asi po 2 mesiacoch sa mi uši vrátili späť, ale nie celé, len vršky, tie mi viac odstávali aj pred operáciou. A teraz to ostalo také hnusné. Tak som išla za doktorom, že čo s tým. Tak mi povedal že mi to preoperuje. 6e bude robiť už len tie vršky. Tak som teda včera absolvovala druhú operáciu, tá už bolela oveľa menej, dostala som len 2 injekcie do ucha, a nemám ani obväz, len mi ich prilepil nejakým špeciálnym lepidlom a ešte poprelepoval. Takže môžem aj vonku chodiť, lebo to skoro vôbec nie je vidieť, keď si rozpustím vlasy. Ale uvidím aký bude výsledok, keď si to odlepím. Dúfam že už budem spokojná, lebo na tretiu operáciu by som sa už asi neodhodlala. No a nakoniec čo sa týka bolesti, je to u každého individuálne, každý bolesť vníma inak. Včera som si dala 1 tabletku lebo ma to už začalo šklbať, ale za chvíľu zabrala a doteraz mám pokoj, Možno večer ma to začne zas pošklbávať, ale tabletky mi zaberajú dobre. No uši mám mať teraz prilepené asi týždeň. potom si to môžem odlepiť, a ani čelenku už nebudem musieť nosiť, ale aspoň na večer si ju budem dávať, prípadne aj cez deň, keď budem doma. Tak toľko moja skúsenosť s touto operáciou, ja ju každému odporučím, bol aj môj brat vtedy keď aj ja prvýkrát, a on to má veľmi pekne. Nemusel ísť vôbec druhýkrát a úplne ho to zmenilo :))) Takže vrelo odporúčam, netreba sa báť.

lory

ďakujem veľmi za info :) ma to až tak povzbudzuje.. niekedy si hovorím, že či to fakt potrebujem, ale žerie ma to prakticky od malička, 10 rokov som tancovala v súbore, kde sme museli mať vypnuté chvosty a cítila som sa veľmi hlúpo popri ostatných dievčatách.. tak takto "na staré kolená" by som si chcela splniť staré prianie :) dúfam, že to vyjde..

dainuska

ja som bola v ziline na operacii tiez po 18ke a preplacala mi to poistovna... ja som tam prisla na konzultaciu, povedala im co chcem, dohodla si termin a spytala sa kolko to bude stat a sestricka mi dala do ruky papier a ze nic ak to donesiem potvrdene od psychologa... takze popri vysetrenia na internom, u anesteziologa a pod. som navstivila aj psychologa a dnes je to uz v pohode... aj ked tie usi nemam presne take ako ked mi dali dole obvazy, trochu sa odchylili, ale predsa len ked si to porovnam s minulostou je to v pohode a co si vsimam ludi, tak mnohi chodia aj s viac odstavajucimi usami a absolutne im to nevadi a ani to tak nevnimaju, tak sa snazim uz viac nevymyslat a byt spokojna... a v ziline som bola aj spokojna s pristupom, boli mili a prijemni a aj sestricky, takze mozem odporucat...

liliana4

Ano najprv za psychologom, ten ti da odporučanku a potom za chirurgom. No neviem či ti to na plastike uznaju pokiaľ si už mala 18.

lory

ahojte, už dlho rozmýšľam o tomto zákroku, dlhé roky mi to vadí, ale nemala som akosi odvahu sa k tomu dokopať :) prečítala som celé fórum a zistila som zaujímavé info. No ale chcela by som sa spýtať, zvolila by som si Žilinu a dočítala som sa, že to prepláca všeobecná poisťovňa, po potvrdení psychológom.. Čiže treba najprv zájsť k psychológovi a potom na konzultácie? Alebo ako získam to preplatenie? Vďaka za odpoveď :)

kikuš

Ahojte,mate niekto skusenosti s druhou korekciou ušníc?ja idem tuto stredu na opravnu,lebo jedno ucho sa mi dost odtiahlo a chcela by som sa popytat ze ci je ta bolest este velka a ci musite mat este tu bandáž...bola by som rada keby ste mi niekto odpovedali na e-mail o5_neriesim@azet.sk...vopred Dakujem