Odstavajuce usi - zakrok

Príspevok v téme: Odstavajuce usi - zakrok
nerozhodna

viem ze tu zato tema uz je ale chcem vediet presne informacie rozmyslam nad zakrokom odstavaju mi usi pise sa ze najviac bolia tie injekcie kde ich vlastne presne pichaju aka je to bolest naozajtaka velk velka?kolko krat pichnu do jedneho ucha ako vlastne prebieha ten zakrok?to sa robi najprv jedno a tak druhe alebo nejeko pribezne co presne sa pritom pocituje??a co pacient lezi sedi alebo ako a co tesne po zakroku kedy sa ohlasi bolest a ako dlho trva 1-2-3 dni tyzden dva?a co potom pri kontrole vytahuju sa potom stehyalebo sa vstrebaju chcem sa spytat ci su aj bolesti dlhsie po zakroku po mesiaci dvoch a tak ci je to velmi citlive nie zeby som bola dajaka citlivka ale mam strach ani neviem predcim velmi dlho to zvazujjem ale strach je silnejsi mam 24 takze najvyssi cas sa rozhodnut vopred dakujem za radu

--------------
Korekcia odstávajúcich uší (otoplastika) www.zdravie.sk

Proste JA :)

Ahojte!!!
Mam 12 rokov a pred tyždnom som bola na operacii s tym istym problemom... kedže byvam na vychodnom slovensku na zakroku som bola v Prešove.Veľmi som sa bala ale keď som sa dozvedela že bola aj moja spolužiačka tak som nabrala viacej odvahy a povedala som si:NO... ked to zvladla ona,zvladnem to aj ja.. A tak nastal deň mojej operacie... O 4.00 som sa zobudila lebo som ani nemohla spať.. tak som sa bala!!! prišli sme donemocnice...vybalila som sa a spolu s rodičmi som nervozne čakala. Najviac som sa bala tych injekcii, lebo spolužiačka mi povedala že je to strhujuca bolesť!!! Ale nebojte sa.. nebolo to tak, aspoň pre mňa nie... horšie to už bolo potom ked mi tie injekcie prestali učinkovať. Ale poviem vam to pekne po poriadku. Ľahla som si na operačný stol, doktorka mi dezinfikovala uši a okolie. Potom ma prikryli všeliakymi " plašťami", dali mi na hlavu niejaky turban alebo čo to bolo..., naklonila som hlavu prve do jednej strany a zakrok sa začal! Vpychla mi asi 4-5 injekcie do jedneho ucha...ale poviem vam: nebolelo to.. akurat tak že to bolo neprijemne ale dobre že som mala na sebe veľky plašť s dlhymi rukavmi tak som tie rukavy po cely ten čas "hužvala"! potom to prebiehalo dobre.. necitila som žiadnu bolesť, ale počula som aj citila take škrabkanie a strihanie pokožky.. Proste FUUJ ale nebolo to hrozne. Jedno ucho mi poerovala asi pol hodinky, čiže cel operacia bola hotova asi tak o hodinku. Bola som rada že som to prežila! Take 2-3 hodinky potom som bolesť necítila ale potom to začalo, myslela som že sa zblaznim!! ale na izbe som mala dobre "kamaratky". 85 ročnu babičku a družinarku ktora mohla mať asi okolo 50 rokov. Bola tam s nimi zabava tak mi ten čas rýchlejšie zbehol. No a v noci to bolo hrozne.. najprv mi dali tabletku od bolesti ktora veľmi nezabrala... potom mi dali tabletku na spanie tak som po pol hodine zaspala až do rana, ale spala som skoro v sede. ďeň potom bol ešte trochu neprijemny ale najhoršie som už mala za sebou. Pri odchode sme boli za vyšnou a rodičia zaplatili... z toho čo viem, bolo to asi 100 eur. Teraz som doma s "TURBANOM" na hlave :D Videla som sa už aj v zrkadle: prvy krat den po operacii kde som sa až zľakla, vyzerala som jak slon...mala som tie uši opuchnute a zmodrete ale doktorka povedala že je o normalne.. može to potrvať aj tyždeň. A druhy krat som sa videla až doma lebo sa mi počas noci mi ten obvaz stiahol a ocko mi ho musel previazať celý. ale bola som zvedava tak som sa išla mrknuť. Uši neboli take opuchnute ako predtym, bolo to oveľa lepšie. Keď som si predstavila že tam tie opuchy nie su... Bolo to užasne!!! až som sa zatešila!! :D Teraz sa ešte trochu bojim keď mi budu vyberať stehy, tak mi prosim povedzte ake to bude. ..........Vystrašili ste ma aj tym že poniektorym sa tie uši po čase trochu "odlepili" dufam že u mna to take nebude.. lebo na ďalšiu operaciu by som asi neišla. Prosim odpište mi ohľadom tych stehov a ohľadom tych uši čo sa vratili do "skoro povodneho stavu". Veľmi to bolo vydno??? Bolo to škarede??? Vopred Vam ĎAKUJEM :D

domika

ahojte, konecne som sa v svojich 21 rokoch odhodlala na tuto operaciu.ako tak citam vase prispevky, tak ste mi skutocne pomohli dokopat sa k tomu.trosku bolesti hadam vydrzim, sak pre krasu sa musi trpiet,nie? :) len som sa chcela opytat niekoho kto bol na operacii v ziline, kde ste to presne boli? na spanyolovej alebo u nejakeho sukromnika? a naozaj to preplaca poistovna ked mate papier od psychloga? dakujem mooc:)

domika

ahojte, konecne som sa v svojich 21 rokoch odhodlala na tuto operaciu.ako tak citam vase prispevky, tak ste mi skutocne pomohli dokopat sa k tomu.trosku bolesti hadam vydrzim, sak pre krasu sa musi trpiet,nie? :) len som sa chcela opytat niekoho kto bol na operacii v ziline, kde ste to presne boli? na spanyolovej alebo u nejakeho sukromnika? a naozaj to preplaca poistovna ked mate papier od psychloga? dakujem mooc:)

Emmmaa

dobry den,
ja by som sa chcela opytat,kolko taky zakrok stoji, ak by mi to nepreplacala poistovna a kolko je doma celeho hojenia..
dakujem..
:)

mate59

Cany - nemaj strach, pichnú ti anestetikum, nič nebudeš cítiť a na 100% sa ti to nevráti a budeš mať pekné priliehavé ušká,len čas budeš spávať na chrbte,ale to prekonáš úplne bez obáv.

Cany

Ahojte mám 15 a v auguste by som mala ísť na tento zákrok .. bojím sa len toho že po zákroku sa mi npr. uši vrátia do pôvodného stavu že to nebude držať ... uši mi odstávajú od malička ale teraz čím som staršia mi už tak neodstávajú ako pred tým svojím spôsobom som aj rada ale zakrok som chcela predsa len sa človek bude cítiť sebavedomejšie !