Ahojte, kúpila som si Pharmatex (vaginálne kapsule), no ešte som ho neskúšala,no napíšem sem najdôležitejšie informácie, ktoré mi na tomto fóre chýbali. Informácie sú z príbalového letáku.
Cena: kapsule-226sk, gel-180, obe sú na 10 použití.
Kapsule:
Lokálne kontraceptívum so spermicídnym účinkom a antiseptickým účinkom (pôsobiacim pri niektorých pohlavne prenosných infekciách).
Pharmatex začne účinkovať 5 minút po zavedení do pošvy a od tohto okamihu posytuje antikoncepčnú ochranu minimálne počas 4 hodín.
Odporúča sa ore všetky pohlavne aktívne ženy alebo:
-dočasná alebo trvalá indikácia perorálnej antikoncepcie
-kontraindikácia pre použitie vnútromaternicového telieska
-po pôrode,počas dojčenia,po potrate,pred menopauzou
-pri príležitostnom pohlavnom styku
-počas perorálnej kontracepcie v prípade,že si žena zabudla vziať antikoncepčnú tabletku (do konca cyklu treba užívať obe antikoncepčné metódy)
Súčasne s touto antikoncepciou sa nesmie používať in vaginálny prípravok. Pharmatex sa neodporúča používať spolyu s mydlom,lebo spermicídny účinok sa mydlo ničí. Musíte zabrániť kontaktu vagíny s mydlom a to ako pred stykom, tak aj po ňom,lebo mydlo i v stopových množstvách ničí liečivo.
Dávkovanie a spôsobo podávania:
Pred každým pohlavným stykom použite novú kapsulu,bez ohladu na odobie cyklu.
1-asi 5 minút pred stykom zasuňte kapsulu ukazovákom kapsulu čo najlepšie do pošvy
2-pri opakovanom pohlavno styku zaveďte novú kapsulu.
Upozornenie:
Hygiena vonkajsich pohlavných orgánov po pohlavnom styku je možná bez použitia mydla. S výplachom pošvy treba počkať minimálne 2 hodiny
Obe prípavky (kapsule aj gél) sa môžu používať v kombinácii s kondómom.
Pharmatex-nehormonálna antikoncepcia-informácie
ahojte, a mna by zas zaujimalo ked sa tam pise ze nepouzivat mydlo 2h pred a po..a co tie vyrobky na intimnu hygienu napr. lactacid? tam sa pise ze neobsahuje mydlo? tak to by sa hadam aj mohlo po milovani pouzit, ci? :)
Ahojte vidim ze sa vyznate tak mi teda poradte ze co je teda efektivne ci krem alebo tie cipky len este mam jednu otazocku ked sa aplikuje krem ci gel nevadi to partnerovi pri lizani prepacte za vyraz a tato antikoncepcia sa musi tiez pouzivat kazdy den alebo staci len pred samotnym aktom ?Dakujem velmi pekne za odpovede;-)
chcem sa spytat tych co maju skusenosti s pharmatexom, ci je lepsi krem alebo tie kapsule? Vraj krem prijemnesie vonia, ale ze ho zase treba vela aplikovat? Ake su vase skusenosti? Dakujem
davidoss - presne tak, nechapem ako niekto moze ist hned na vec ked si to tam vsunie (kapsulu - jasne 5 min.) vsak niekedy predohra trva aj pol hodku, hodinku, tak ja v tom tiez nevidim problem... :) ehm...
Tak ja som s priatelkou pouzival krem+kondom,teraz berie HaK ale s dost silnymi tabletkami takze HaK nie je 100% takze k tomu davame aj krem Pharma.,taktiez uvazujem o kapsulach nakolko krem az moc lubrikuje a je problem s aplikatorom,kapsula je mensia a posobi ako cipok takze sa da lahsie prenasat.
A co ste tu pisali ohladne tej cakacej doby 5min Nepoznate predohru...
kuk treba cakat 5 minut
freeeya ako casto ste to pouzivali ?
nepouzivala si pri intimnej hygiene mydlo ? cipky ta vobec nestipali ?
Ahoj, ja som pouzivala Pharmatex asi 4 mesiace. Najprv to bol krem, ale to zavadzanie nebolo prijemne a palil mna aj partnera. Cipky boli lepsie, ale to cakanie bolo otrasne. Najhorsie je,ze som si ich uzivanim pozvala kvasinky na party na dlhy rok. Gynekologicka povedala, ze to sposobil pharmatex. Cize ja ho uz neodporucam absolutne nikomu. Ale kazde zenske telo je ine, cize si utvorte nazor same :)))
podla mna čípky, čakanie je fpohode ale to zavádzanie by ma vyčerpávalo .. pri čipke len vsunieš .. a pri kréme kým naberieš ... :D