ahojte chcem sa opytat ak mam obed o pol dvanastej kolko na to mozem jest ovocie?
ovocie
Ma tu niekto rad humri kaki???? Jete ich samostatne alebo si ich pridavate ho jogurtu????
Aj pomoze jablko. Obsahuje pektiny, co su rozpustne vlakniny, ktore to pomozu transportovat cez creva.
dakujem,ja som si uz aj nieco nasla na internete,a prisla som na to,ze musim jest po menej a castejsie...ale,zase ked nieco zlem citim taky plny a tazko na zaludku,tak si dam jablko a mne to pomaha...ako,keby to jablko mi pohlo s travenim...
Delenie podla enzymov:
1.skroboviny a rozne sacharidy
2.Ovocia
3.Zeleniny
4.Bielkoviny(masa, vajcia)
5.Osobitne mliecne vyrobky.
...
Ked tieto skupiny nenarves do zaludka naraz, lahsie a rychlejsie sa travi.
Hlavne pre tych, co maju nedostatok zaludocnych stiav alebo crevnych enzymov.
Aj mensie davky pomahaju, vtedy sa kyseliny a enzymi natolko nerozriedia.
...
Hlavne maso treba dat do prazdneho zaludka samo, neriedit vodou ani inymi jedlami, maso a hriby potrebuju velmi silne kyseliny na stravenie.
da sa o tej delenej strave nieco dozvediet aj na internete?na akej stranke?
Pri nedostatku kyselin alebo enzymov treba jest mensie davky, aby sa kyseliny natolko nerozriedili.(alebo si zobrat potravinovy doplnok na zvysenie hladiny kyselin a enzymov...)
Delena strava podla enzymatickej potreby je lepsie stravitelna aj pri nedostatku enzymov a kyselin.
vec sa ma takto:
ovocie a zelenina neprechadzaju traviacim procesom - nevylucuju sa traviace stavy, ono len pobudne polhodku v zaludku a potom postupuje docriev kde sa z neho vstrebavaju vsetky ziviny... takze kvoli tomu je nevhodne jednak kombinovat ovocie s inymi potravinami, napriklad na obed zemiaky a ako dezert jablko - zemiaky ostavaju v zaludku minimalne 3 hodiny a potom to ovocie ostava zablokovane, zacina kvasit a prichadzaju bolesti brucha, palenie zahy, krce atd... no a za druhe, interval medzi normalnym jedlom a ovocim musi byt minimalne 3 hodiny, samozrejme za predpokladu ze si jedla spravne skombinovanu stravu, ako som uz napisala predtym...
osobna skusenost: takto pred rokom som mala problemy s travenim (nejem maso uz par rokov ale vsetko ostatne som jela bez ladu a skladu) nafukovalo ma, mavala som krce, nepravidelnu stolicu atd... no a odkedy som obmedzila mliecne vyrobky a zacala spravne jest ovocie, pridala k tomu mnozstvo zeleniny tak sa mi to zlepsilo,uz ani neviem co su to traviace tazkosti...
elwinka,takze ked ja mam zle travenie,spomalene,a este k tomu zle skombinujem jedlo tak sa to travenie zhorsuje?dobre som to pochopila?Ta delena strava by mi pomohla z travenim?
preco je najlepsie ovocie na prazdy zaludok? zrychlluje travenie?
precitaj si knizku ze Prirodzena hygiena tela od manzelov Diamondovcov, tam najdes vsetko co potrebujes o jedle...