:( neznášam svoje telo....mám len 16 a všade sa mi tvoria chĺpky..okolo bradaviek,nad hornou perou....je to hnusné...ale najviac mi vadia tie na rukách..sú dosť dlhé :( strašne sa za to hanbím...neviem čo s tým...keby aspoň neboli dlhé.. :( prosím, nepíšte mi, že to nič nie je, lebo pre mňa je to strašné...poraďte, čo sa s tým dá robiť :( aspoň s tými rukami...keby som brala nejaké hormonálne lieky, tak by to len prestalo, ale nezmizlo, však? :(
chlpy :((((
hmm...staršia sestra má tiež tie isté problémy s pleťou a vlasmi (s ochlpením nie), chodila aj ku homeopatičke, ja som sa pýtala kožnej, čo s tým, ale nikto nám nepovedal ani slovo o tomto....z hormonálnych liekov priberiem?
Ano,toto vsetko sposobuju muzske hormony-hlavne androgeny.Rozhodne endokrinologia.Nevahaj ani sekundu.
to mala byť otázka :)
165 cm, 54 kg...môže s tým súvisieť aj rýchlo mastiaca sa pleť a vlasy (umývam si ich denne, tak rýchlo mi mastnejú)
Mamine povedz,ze to normalne nie je,ze mas poruchu nadobliciek,ktora moze vyustit do dalsich tazkosti,ze toto je len "povrchova" reakcia.Ze si zena a jednoducho ti to vadi.Je len na endokrinologicke,ake lieky ti nasadi.
PS:aka je tvoja hmotnost a vyska?
a ešte jedna otázka...hormonálne lieky majú iste aj nejaké vedľajšie účinky, ktoré ma nepotešia, však?
ale odporúčanie nepotrebujem však? len teraz neviem ako to povedať mame...lebo ona z toho nič nerobí, keď som jej vravela, že ma to trápi, tak sa dokonca smiala! asi jej musím pohroziť rovno tým, že som zjavne chorá, že to nie je v poriadku...
Chod k obvodnej,mala by si endokrinologicke predlozit tvoju kartoteku.
musím ísť najskôr k obvodnej?
Stitna zlaza produkuje uplne odlisne hormony.Je to zamerane na poruchy metabolizmu.Po skusenostiach s lekarmi(cest vynimkam)viem,ze si musis obehat vsetko sama.Ziadaj o konkretne vysetrenie.