:( neznášam svoje telo....mám len 16 a všade sa mi tvoria chĺpky..okolo bradaviek,nad hornou perou....je to hnusné...ale najviac mi vadia tie na rukách..sú dosť dlhé :( strašne sa za to hanbím...neviem čo s tým...keby aspoň neboli dlhé.. :( prosím, nepíšte mi, že to nič nie je, lebo pre mňa je to strašné...poraďte, čo sa s tým dá robiť :( aspoň s tými rukami...keby som brala nejaké hormonálne lieky, tak by to len prestalo, ale nezmizlo, však? :(
chlpy :((((
*PROSIM PORADTE TERAZ MNE,SOM ZUFALA*
Môj problém...Mam 18r za 3 mesiace 19r .
A moje prsia ani nevidno..zato brucho,stehna a zadok..tie vidno...
Terz mi poviete že cvič,nejedz to a to..ale ja to dodržiavam...a zda sa mi že ešte priberam viac.. (168cm , 67kg)
a tie chĺpchy..ako chlap...
po zdravotnej stranke som v pohode...
ale mne sa to nezda.. tmave chĺpky nad hornou aj dolnou perou,chlpky aj na nose..hrube výrazne obočie...
no a mama sa čuduje že nemam chlapca,mna nik nechce...fakt mam take chvile vo svojom živote že by som najradšej zomrela...
dakujem poliewoocka
hmm no takže je načase to riešiť..dúfam, že ma nebude endokrinológ posielať za gynekológom, lebo ma to naštve :D ďakujem za pomoc..
Ano,toto vsetko sposobuje nerovnovaha hormonov.Ak sa sami citite zle,nikto,ani vasi rodicia,nemaju pravo rozhodovat v tomto za vas.Zdravie je dolezite.
Selly,nedostatok estrogenu,nadbytok muzskych hormonov.
ja mam tiez taky problem a moze s tym suvisiet aj to ze som rovna ako lata? :( prsia mam dost male na to ze uz mam skoro 18
tak to teda áno :)dosť by mi odľahlo...je to dosť neestetické, a ešte to dokonca ohrozuje aj moje zdravie..uvidím, čo povie mama..
Chlpky pod ustalenou hladinou zacnu slabnut,postupne blednut a rednut.Pokozka prestane produkovat take mnozstvo mazu.Budes stale pod dohladom doktorky a chodit na kontroly,az kym problem nevymizne.Ale myslim,ze to stoji za to:)
a ešte jedna otázka: ako to vlastne funguje? ostane mi taký stav chlpov aký je, prestane to rásť, alebo ako to je? čo to vlastne zmení? díky krásne za pomoc :)
"" a sama obsahuje estrogen.
Kozna lieci majma vonkajsie prejavy choroby a ako im predchadzat.Mastenie vlasov,pokozky,akne,ochlpenie su jasne priznaky nerovnovahy hormonov v tele.Nie je iste ci ti predpise hormonalne lieky,preto to nejdem rozoberat.Tieto stavy dokaze potlacit aj antikoncepcia,pretoze potlaca androgeny a sama obsahuje testosteron.Iba toklo-mozes,nemusis pribrat.Zalezi na liecive.Musis sa poradit s odbornikom.