Ahojte,
v prvom rade by som chcela povedat Zani, ze celkom urcite sa aj s lupusom da babatko donosit. Len to musi byt podchytene. Lupus je pre tehotenstvo nebezpecny najma kvoli zvysenej koagulacii a samotne tehotenstvo je stav hyperkoagulacny. Preto sa v placente mozu vytvorit tromby, ktore mozu sposobit, ze sa dietatku nedostane dost vyzivy. :-( Toto viem, pretoze u mna je podozrenie, ze sa mi stalo to iste, aj ked moje dva aborty boli podstatne vcasnejsie. Ak teda mas lupus a chces otehotniet, utekaj za hematologom, pred tehotenstvom treba brat anopyrin a od asi 6. tyzdna sa zacina pichat nizkomolekularny heparin. Postupne sa zvysuju davky. Picha si ho aj jedna moja tehotna kamaratka, kvoli inej hyperkoagulacnej poruche a vraj je to pohoda, da sa to zniest. Sama ma dve deti, ale chceli tretie. Nema sice lupus, ale aj tak: som si ista, ze sa to da, tak sa nevzdavaj, urcite o to bojuj!!!
Mne prisli dalsie (opat neurcite) vysledky z hematologie. Jeden hranicny test, ale sety na lupus stale nemaju. Budu mat v polovici novembra, tak mi prosim drzte palce. Stale nemam ziadne priznaky, tak pevne verim, ze sa tejto chorobe vyhnem..