Systémový lupus erythematosus (SLE)

Príspevok v téme: Systémový lupus erythematosus (SLE)
maťa

...pekný deň, zatiaľ nepoznám osobne človeka, ktorý trpí rovnakou chorobou ako ja (SLE) a tak mi napadlo, že možno na tejto stránke sa nájde niekto,kto má rovnaký osud ako ja a trápi sa s lupusom.

------------------------
Ahojte... tato tema ma uz vela prispevkov. Verim, ze sa v nom najde aj vela "dobrych rad".

Pomozte nam ich najst a oznacte ich pomocou nasej novej funkcie. Urcite ste si ju uz vsimli....

lesanka

Áno, Maťka, aj hrozienka - raz za týždeň.
Rudko, ja by som už vyskúšala čokoľvek, aby mi tie biele krvinky stúpli. Dávate Kamilke Wobenzym?
Ja sa snažím vyhnúť tabletkám a chémii ak sa dá. Ale ak by to malo pomôcť, vyskúšam čokoľvek.
Muca, mne by sa tých 7 kíl dole aj zišlo :-)
Prajem všetkým pekný a príjemný víkend.

muca

lesanka ahoj, tie perličky sa volajú japonské kryštáliky, ja som to užívala tri mesiace, nemôžem povedať, žeby mi to pomohlo ale ani neuškodilo. Ja som to prestala užívať preto, lebo som neviem iste ale som schudla 7 kg. Radšej by som vyskúšala ten Wobenzyn.
Tiež veľmi trpím po tieto dni bolesťami kĺbov, mám opuchnuté prsty a lakte a tiež kĺby na nohách. Ale dúfajme, že sa nám vyčasí a uzdraví nám to dušu aj telo. Mala som chrípku a už druhý týždeň sa nejdem z tej chrípky uzdraviť.
Dnes je piatok tak Vám všetkým prajem pekný a spokojný, ničím neuršený víkend.

maťka

Aďka... neviem presne či je to to,čo myslím.... je to sladká voda a denne vypiješ cca. 2l a naspodku nádoby sú tie kryštáliky? a idú tam vari aj hrozienka....

maťka

dobré ránko.... tak máme piatok,ja som bola na imune,za 2 týždne budú výsledky... nečakám nič nové,takže som v podstate kľudná... zajtra vybehneme na ples a som zvedavá ako sa budem cítiť...už nemám takú výdrž a čo na to moje nohy?...uvidíme... majte pekný víkend, všetkých pozdravujem...prednisonu zdar!!!

rudolf

Dobré ráno. Ahoj Lesanka. S tou Vašou "lupusáckou" imunitou by som veľmi nešpekuľoval, lebo je to autoimunitné ochorenie, kde je narušený imunitný systém a aj Kamilka teraz berie tú chemoterapiu Endoxanom práve na zníženie!!! imunity aby sa jej tie obličky nezlikvidovali úplne. Ak chceš podporiť imunitu, radšej odporúčam registrované liečivá napr. WOBENZYM, ale keď Ti tie guličky budú robiť dobre, tak to je v poriadku, len o tom upovedom aj svojho lekára ,je to dobré aj pre neho. Takže pekný deň a čím menej hackerov na našom fóre. KAMILKA a Rudo :-)

lesanka

Pekne pozdravujem všetkých priateľov!
Ja som zmenila reumatologičku, nechcem to zakríknuť, hádam to bude lepšie. Beriem biele krvinky v injekciách Immodin, dúfam, že to čoskoro zaberie a bude mi môcť postupne vysadiť Prednison a pridať Plaquenil.
Moja zlatá kamarátka Danka mi venovala také akoby biele želatínové guličky v cukrovom roztoku, vraj to posiluje imunitu. Neviem ako sa to volá, ona tomu hovorí "perličky". Vymámila ich od uja suseda a vyskúšala na sebe. Strašne si vážim, že na mňa myslí. Neviete niekto, čo to presne je?

danad

Ahojte všetci.Kkatka a Maťka hneď mi bolo divné,že som ten prispevok nenašla a som rada,že sme si ho nemuseli ani čítať.Len z vašej reakcie som vytušila,že sa stal nejaký konflikt.Ďakujem za vysvetlenie.Na zápise sme dopadli dobre.Ešte nas čakajú dvoje testy,ale Dominika ich dúfam zvládne.Učitelka pri zápise povedala,že je dosť šikovná.Len dúfam,že sa nám to splní.Myslím,že pre Dominiku by bola takáto forma výučby a počtom detí v kolektíve dosť výhodná.Všetkých pozdravujeme a želáme pekný deň.

kkatka

Maťka, ďakujem za opýtanie, nepísala som sem nakoľko až koncom februára ideme na kontrolu, tak potom budem vedieť viac ... predbežne čo som si volala na výsledky, stále rovnako. ANA sú pozitívne,ostatné všetko v norme, problémy nemá, nesťažuje sa ... vraj to chvíľu trvá, kým to niekde udrie. Tento postoj sa mi ale nezdá, uvidíme ako dopadneme pri osobnej návšteve. Dovolenku rušíme, nechcem nič provokovať ... aspoň zatiaľ. Všetkých zdravím.

maťka

kkatka... dlho si nespomenula ako sa má Lucka? je to o niečo lepšie? ako to idete teda vyriešiť s tou dovolenkou? .... majte sa