Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

lilihra

Proste som o tom presvedcena a nemam pocit, ze mi to niekto vnucuje, jednoducho to vnimam ako fakt. Byvaju este vselijake ine, ma to svoj vyvoj, zacne to tym, ze som ozobracila rodinu a skonci ozobracenim celeho sveta, napriklad. Aj keby mi ukazali vypis z banky, ze maju miliony, nikto by ma nepresvedcil, ze naozaj neskrachovali. No a ked si myslim, ze svet neexistuje, tak prestanem aj jest a pit. To mi vzdy pomozu iba lieky, mozu do mna hucat cokolvek.

Navy

Lilihra, keď máš tie bludy, Ty si si vedomá, že sú to bludy, alebo to vnímaš ako pravdu? Dokážeš si racionálne uvedomiť, že ich obsah nie je pravdivý, keď ich máš? Sú to Tvoje myšlienky, alebo Ti ich niekto vnucuje?

Navy

Lilihra. Ja nemám negatívne myšlienky preto, lebo ako náhle sa nejaká začne zjavovať vo vedomí, tak jej zabránim prístup do vedomia, takže sa vôbec nestačí rozvinúť. Takže vlastne žiadne negatívne myšlienky nemám.

RNG

SJW je tak isto prirodzeny zachytavac serotoninu(SSRI) a zvysuje aj ine(noradrenalin, GABA...)
Odporucena pravidelna davka max je 3x1 kapsula(300 mg, 0.3 % hypericin), narazova 3x3 kapsule, max 2 dni po sebe, potom aspon 3 dni pauza alebo ovela nizsia davka.

elessar

LILIHRA...to mi pripada skor ako nejaka psychoza...z ktorej sekundarne moze vznikat depresia. neviem...mnou opisany postup veli nevsimat si tieto myslienky, alebo sa na ne pozerat akosi zvrchu s pevnym presvedcenim, ze ti nemozu ublizit. treningom je mozne, ze tie myslienky vymiznu. mozno...neviem, no za pokus by to snad stalo.

elessar

SUNNIE... SJW by sa nemal kombinovat so syntetickymi AD preto, lebo funguju na rovnakej baze - vychytavaju serotonin = spomaluju jeho metabolizmus (pripadne aj ine neurotransmitery), cim vlastne SJW znasobuje ucinok syntetickych AD. existuju studie za aj proti uzivaniu lubovnika so syntetickymi AD...takze treba byt opatrny... sam skusenost nemam, ked som uzival AD, SJW som nebral.
...co som kombinoval s AD (a voci comu mimochodom tiez existuju vyhrady) bolo 5-htp (extrakt z rastliny menom griffonia). 5-htp je latka, z ktorej si telo vie priamo vyrobit serotonin, takze jeho uzivanim vlastne dodavas tento neurotransmiter. moze ti to pomoct v pripadek, ze tvoje depresie su sposobene nedostatkom serotoninu (udajne 80% depresivnych ludi trpi prave nedostatkom serotoninu).
mozem povedat, ze efekt bol neuveritelny. stacila jedina kapsulka 5-htp a bol som v uplnej pohode. vysvetlujem si to prave tou kombinaciou s AD, lebo bez AD som nikdy podobnu ulavu (ani po uziti viacerych kapsuliek 5-htp) nezbadal. velmi zjednodusene povedane som vtedy vlastne dodal telu serotonin, a kedze synteticke AD ho zachytili a nedovolili mu rychlo zaniknut, efekt bol ten, ze sa depresia vytratila.
...5-htp aj SJW maju udajne este v lucenci. v lekarni nepochodis. takze tolko moja vycerpavajuca odpoved :)))

lilihra

No chapem tvoj postup, ale ako by si zmenil presvedcenie, ze si zapricinil chudobu tretich krajin a ze svet prestal existovat, ked to ma charakter bludu. lebo take mavam, ale pride to dost nahle a nie je to nikdy predznamenavane tymi negativnymi myslienkami v tvojom ponimani.

elessar

LILIHRA...kiez by to bolo take jednoduche, ze tui nieco napisem a ostatnym hned zmizne depresia :)))
je to dlhodoba zalezitost a musim povedat, ze sam mam s tym niekedy obrovske problemy. ale dobre:
hned ako zacinas pozorovat negativne myslienky, treba skusit otocit ich na pozitivne. najskor kludne len tak slovne, no postupne treba pridavat vieru v to, ze to pozitivne sa naozaj uskutocni. teda ak ma napadne myslienka "toto urcite nezvladnem"... budem sa ju snazit pootocit do polohy "zvladnem to, som sikovny, podari sa mi to,..." no a ked tomu postupne zacne clovek verit, tak ma vyhrate.
...iny pristup je nechat negativnu myslienku prist, ale nevenovat jej ziadnu pozornost. ked na teba steka pes, odbornici radia nevsimat si ho a on sa sam upokoji. tak by aj negativna myslienka mala casom odist. oba pristupy sa pritom nevylucuju, daju sa vhodne kombinovat, len treba nad tym trosku pospekulovat.
...tolko teoria, prax je zlozitejsia...ako som pisal, sam si niekedy neviem poradit. co vsak viem a mam odzite na vlastnej kozi je to, ze ked clovek podlahne tym myslienkam a necha sa unasat negativizmom, tak to na nom moze napachat obrovske zlo.